Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posilování

Čaute, chtěl jsem se zeptat něco o posilování je mi 18 let vážím 67 kilo a výšku 182 CM, začal jsem pořádně jíst a chodit do posilovny zhruba asi 1 týden zpátky ale kvůli brigádě sem tam nemohl chodit pravidelně, plánuju tam teď chodit pravidelněji když mi začne škola, sem ten typ člověka co se bojí že nepřibere i když budu chodit do posilovny min 3 do týdne a pořádně do toho jíst, mám celkem oprávněny strach protože do tohou kouřím a nemůžu se toho nějak zbavit takřka 15 - 20 cigaret za den, chtěl sem se zeptat když budu jíst a chodit pravidelně do posilovny, a nebudu brát ohledy na ty cigarety můžu přibrat zvětšit si hmotnost, vím že cigarety mají v sobě látky které brání růstu svalové hmotnosti, ale když jsem se třeba koukal na Filipa Grznara který vykouří denně 10 cigaret tak mu to neškodí a zvedá na dřepy 300 kg, a mě to celkem právě motá hlavu... je tu někdo z Posilovny nebo kdo chodí do posilky a věnuje se tomu i když kouří tak stejně jako Grznár nebo já ?

Předmět Autor Datum
Kecas blbosti, kludne si fajci, skodis predovsetkym sebe a svojej kondicii a nie svalom. Priberanie…
fleg 31.08.2016 23:11
fleg
nechcu znít jako debil ale teď budu znít jako debil protože nemám vyjadřování na úrovní vědce :) pře…
viktor611998 31.08.2016 23:50
viktor611998
Tak sem dej odkaz kde jsi cetl ze cigara brani rustu svalu.
Dwane Dibbley 01.09.2016 07:45
Dwane Dibbley
http://www.ulekare.cz/clanek/svaly-kuraku-se-unavi -rychleji-12393 tady to je :) jako možná že budu…
viktor611998 01.09.2016 11:51
viktor611998
Nie je tam napisane nic coby si uz sam nemohol dopredu vediet a tusit. Cigaretovy dym skodi vo vseob…
fleg 01.09.2016 13:16
fleg
Guvernér LA kouřil doutníky a jaké měl bábovky.
kozakl 01.09.2016 12:15
kozakl
Zameriavas sa na <>, je jasne, ze cigarety sportovemu vykonu neprospievaju, ale vplyv na svaly a ich…
fleg 01.09.2016 08:59
fleg
Se nediv, že jsi nemohl přibrat, z tvarohu (a jiných zdrojů bílkovin) nepřibere nikdo. Ono je fajn m…
neoras 01.09.2016 19:28
neoras
Za mojich cias (zaciatok 90tych rokov) to bolo s doplnkami trosku pobiednejsie, navyse tvarohu bol c…
fleg 01.09.2016 21:09
fleg
Taky jsem se spoustu let cpal tvarohem, ale teď už ho nejím/nepiju, jsou vhodnější potraviny. Stejně… poslední
neoras 02.09.2016 20:23
neoras

Kecas blbosti, kludne si fajci, skodis predovsetkym sebe a svojej kondicii a nie svalom.
Priberanie zalezi predovsetkym od tvojho metabolizmu a nie od toho kolkokrat budes v posilovni.
Ked som cvicil nemohol som zlomit 70kg, hoci som zral tvarohy, kazdy vece 4 bielka, po treningu spanok...skroo cely zivot sa tocil okolo posilovania. Tuk som na seba skoro nemal, ale ledva som to vytlacil na 71kg.
Dnes mam o 24 rokov viac, necvicim uz asi 20 rokov a moja vaha sa miestami blizi k 90kg.
Bud trpezlivy nadvaha skor ci neskor pride aj sama;o).
P.S. Pokial mas naozaj odolny metabolizmus ako som mal ja za mlada ten uz dnes znicis roznymi gainermi, co je defacto praskova strava a do tela narves tolko KJ, ze proste priberies aj keby si nechcel. V normalnej strave by si do seba tolko nedostal.
Samozrejme mozes si tym dodrbat metabolizmus, pretoze v posilovani plati jedno pravidlo...ponahlaj sa pomaly. Ak budes trpezlivy a budes sa normalne stravovat skor, ci neskor sa tvoj organizmus zlomi a ty zacnes prirodzene priberat na vahe predovsetkym rastom svalov.

nechcu znít jako debil ale teď budu znít jako debil protože nemám vyjadřování na úrovní vědce :) předem díky ti za info aji menší motivaci ale teď k odpovědi :) suplementy používám dneska sem byl si koupit Gainer mluvil sem přímo i s prodejcem který tomu rozumí a říkal mi jak to mám užívát, bohužel sem mu neřekl že i kouřím a co sem četl na internetu že to má vliv i na růst svalů, já nechci zpochibňovat tvoji odpověď cením si ji... nevím jestli mám slabý metabolismus snažím se jíst min 4 denně a seru jenom ráno jednou denně... chci za každou cenu přibrat i když do toho kouřím ale mám slabší povahu takže nevím jestli to bude mít cenu chodit do posilovny

Nie je tam napisane nic coby si uz sam nemohol dopredu vediet a tusit. Cigaretovy dym skodi vo vseobecnosti kardiovaskularnemu systemu. Kedze krvou si telo rozvaza vsetko podstatne je jasne, ze ked si znizis efektivny prietok krvi, ze aj ta vyziva sa ti do svalov dostane pomalsie.
Ci spominanych 25% je otazne, otazka znela, ci cigarety nicia svaly, odpoved znie nie. Ci cigarety spomaluju rast svalov, pravdepodobne ano, ale nevidel by som tam nic dramaticke, tych 25% sa mi zda dost prehnane.
Ty skor vyries jednu zasadnu vec, chodis do posilovne, pretoze chces mat svaly, pochybujes o jej zmyele (pytas sa, ci to ma zmysel, ked fajcis) a navyse chces dosiahnut vysledky hned, najlepsie este tento rok.
A to je cele zle, skor, ci neskor ta to prestane bavit a cela namahu bude vynalozena zbytocne.

Zameriavas sa na <>, je jasne, ze cigarety sportovemu vykonu neprospievaju, ale vplyv na svaly a ich rast je minimalny.
Internet je plny hluposti, neber to ako svaty gral a informacie si preveruj vzdy z viacerych zdrojov a ani to nemusi byt zaruka, ze su spravne.
Nejde len o to ako casto jes, ale aj o to, co. Nie je jedno ako jedlo.
Ja osobne by som sa gainerom vyhol, z mojho pohladu je to energeticky sajrajt a ked uz musis tak by som siel cestou cistych proteinov aj ked naozaj moze trvat par mesiacov, mozno az rok kym zlomis svoje telo a prinutis ho priberat.
Za ten cas si uzivaj, ze nebudes mat na sebe skoro ani gram tuku.
Btw chces blbost...za rok-dva (no dobre mozno 5) nebude pre teba priberanie vobec dolezite. Ale chapem, tiez ma v tvojom veku trapili podobne problemy;o).

Za mojich cias (zaciatok 90tych rokov) to bolo s doplnkami trosku pobiednejsie, navyse tvarohu bol cenovo dostupny a zjest 250g na posedenie s ryzou a bananom sa dalo. Soja bola hnusna len vo forme prefabrikatov, ktore sa nedali nijako upravit, psenicne klicky mi nechutil a maso a vajcia som nemohol jest stale, aj tak som jedol denne cca 8 vajec.
Som proste typ, co priberal tazko (meriam 178) a 70 kg bola moja idealna vaha, ono ked mas pas 63cm a hrudnik ku stovke vyzeras dobre aj so 70kg. Navyse v tej dobe necvicil skoro nikto, posilovne neboli, takze to bolo celkovo taky underground.
Inak vravim o obdobi asi 1,5 roka, zo zaciatku som naberal pomerne slusne, cca 5kg cistej svaloviny len potom som sa zastavil a nie a nie to prekrocit.
Kazdy kto trosku zral posilovanie sa dostane do fazy, ked to proste nejde dalej.

Taky jsem se spoustu let cpal tvarohem, ale teď už ho nejím/nepiju, jsou vhodnější potraviny. Stejně tak s rýží už to nepřeháním, naopak jsem se zaměřil na brambory jakožto nám přirozenější potravinu. Nějaké klíčky, sóju a podobné hovadiny jsem nezkusil a ani nehodlám zkoušet.

Pamatuju se, jak jsem první měsíce nabíral 2-3 kg měsíčně, nabral cca 15 kg a od té doby jsem rád že to aspoň stojí :beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru