Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem správné cviky

Zdarec, chtěl jsem se zeptat proč mě během cvičení bolí svaly a další den vůbec nic necítím žádnou bolest svalů ... máte to taky někdo tak ? A ještě sem se chtěl zeptat jestli to je tak správné když bolí svaly další den

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
to je spatne, svaly nesmi bolet, to je znamka spatne provedenych cviku a hlavne nezahratim svalu pre…
Sáček 07.09.2016 12:11
Sáček
co jsem četl tak to může být tím že se ve svalech uložila kyselina mléčná a nebo tím že se poškodily…
LukasMalý 07.09.2016 12:48
LukasMalý
SValy by ta boliet nemali, ked tak mozno zlahka. Urcite by ta nemali boliet pocas cvicenia, to je zn…
fleg 07.09.2016 13:53
fleg
Jako donedáváná sem si dával co nejvíce na váhu abych přelomil hranice ale asi sem byl tvrdohlavý a…
LukasMalý 07.09.2016 16:03
LukasMalý
každopádně stručně a krátce mám strach že to neroste když to nebolí 24 hodin od cvičení
LukasMalý 07.09.2016 16:03
LukasMalý
Řešíš kraviny.
neoras 07.09.2016 17:42
neoras
zajímá mě to
LukasMalý 07.09.2016 20:26
LukasMalý
Ale rastie neboj. Preco by mal sval pri zvacsovani objemu boliet? Nie je na to jediny dovod. poslední
fleg 09.09.2016 21:51
fleg

co jsem četl tak to může být tím že se ve svalech uložila kyselina mléčná a nebo tím že se poškodily svalové vlákná což prý pak zvětšuje ty svaly.... mě to vždycky tak z lehka bolí po 2 dnech... nejspíš jedu moc velké váhy popřemýšlím jestli nebudu ze startu cvičit jenom ty lehké aby ty svaly si na to zvykli.

SValy by ta boliet nemali, ked tak mozno zlahka. Urcite by ta nemali boliet pocas cvicenia, to je znamka pretrenovanosti, takze v tom pripade treba zvolnit.
Je to aj o regeneracnych vlastnostiach tela, preto niekto cvici napriklad 3+1, niekto 2+1, niekto cvici dokonca cele telo obden alebo naopak cvici svala len raz do tyzdna.
Uz sa velakrat v minulosti stalo, ze po zmene treningu na lahsi system doslo k prelomeniu stagnacie a narastu svalov.
O tom preco svaly bolia po vykone sa vedu uz roky spory, este donednavna kralovala kyselina mliecna, dnes uz je modernejsia teoria o trhani svalov.
V kazdom pripade pozor na slachy, svaly reatu a spevnia sa rychlejsie ako slachy a to je ten casty problem zraneni, ze davas velke vahy, pretoze svaly to zvladaju, ale slacha uz casom nie a ked to raz praskne uz to nebude nikdy take ako predtym.

Jako donedáváná sem si dával co nejvíce na váhu abych přelomil hranice ale asi sem byl tvrdohlavý a chtěl sem to všechno rychle, teď sem pochopil že bych měl ze začátku ty lehčí váhy abych neskončil jak Pan Grznár, já právě nevím jak ostatní ale když zvedám tak to bolí a asi by to i tak mělo bejt podle mě, první den když sem cvičil v posilovně tak sem absolutně ten druhý den nemohl vůbec zvednout ruku tak 5 dní a teď když si to dám znovu tak mě to další den vůbec nebolí příjde to tak po 2 dnech bolest, ale není to zas takové strašné jako první den. a to mě právě zneklidňuje chci to dělat správně a učit se novým věcem , bohužel ale ještě o tom tak moc nevím. mám i takový pocit že to je kvůli toho že sem nikdy v životě neposiloval a před tím než jdu do posilovny si dávám nakopáváč pro strongmany a nebo že si dávám ještě před cvičením gainer a aji po cvičení pro doplnění sacharidů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru