Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posilování břicha

Dobrý den. začal jsem asi před třema týdny cvičit a posilovat břišní svalstvo. mam dost tuku a začal jsem i běhat a chodit. dokonce jsem si koupil protein. ale v čem je problem... svaly se postupně tvarujou, ale tvaruje se spiš jen leva strana. prava strana jakoby nedostavala zatěž. a přitom posiluju rovnoměrně. čím to je? spravi se to časem když budu pokračovat? nebo mam posilovat teď hlavně pravou stranu? diky

Předmět Autor Datum
http://zivot.poradna.net/q/view/16138-protein-a-na buzovani Zkus posilovat kebuli, najdi si pěknou,… nový
ms_vysirac 30.04.2017 20:47
ms_vysirac
:-D s kebulí to je teda rada :-D To je skoro jako hláška "Nenechte se rozhodit" nebo "Mějte vše pod… nový
Psavec 25.05.2017 13:02
Psavec
Samozřejmě je nesmysl řešit tvarování svalů po třech týdnech cvičení. Navíc píšete, že máte "dost tu… nový
Kurt 26.05.2017 14:15
Kurt
Dobrý den. začal jsem asi před třema týdny cvičit a posilovat břišní svalstvo. A to posiluješ jen b… nový
Párek v rohlíku 16.06.2017 00:20
Párek v rohlíku
lol poslední
neoras 16.06.2017 23:08
neoras

Samozřejmě je nesmysl řešit tvarování svalů po třech týdnech cvičení. Navíc píšete, že máte "dost tuku" - to je kolik? 20%? 30%? Vzhledem k tomu, že jako netrénovaný se těžko zbavíte více, než 1% tuku týdně, máte teď možná 17% a možná 27% - ani při jednom čísle nejsou žádné vytvarované svaly vidět, takže to, jak vypadají, neřešte.
Samozřejmě, pokud máte nějakou výraznou svalovou dysbalanci (často po úrazech či operacích), pak k tomu musíte přihlédnout a případně se o vhodném pohybu poradit s fyzioterapeutem.

Dobrý den. začal jsem asi před třema týdny cvičit a posilovat břišní svalstvo.

A to posiluješ jen břicho nebo posiluješ celkově ?
- U posilňovaní se samostatně břicho posiluje velmi zřídka 1x za 2-3 tydny (už i z důvodu, že u hodně jiných cviku se posilují i břišní svaly) a už vůbec né s činkama, rozšíříš si jen boky.
(něco jiného je pak jeho tvarování)

Na tzv 'tabulku čokolády' nemusí člověk posilovat břicho vůbec, jediné co na to stačí je dieta, stačí se podívat na hodně hubené lidi, každý jí má ale pod tukovou vrstvou.
- Proteiny (kupříkladu WHY) 'jako přídavek !! ne náhražka jídla' se berou u posilovaní k tvorbě svalové hmoty + ISO+ (během cvičení) k lepší elektrickým impulsům (také je bohaty na vitaminy a kyseliny, antioxydanty, mineraly).

PS: Jestli posilujes břicho aby jsi pálil tuky, jak je to totální blbost (je to sval jako každý jiný ), můžeš dělat klidně sklapovačky každý den 5 let to břicho nebude jiné a budeš vážit stejně a dosahneš stejného výsledku jako by jsi místo toho skákal na jedné noze s prstem v uchu

ale tvaruje se spiš jen leva strana. prava strana jakoby nedostavala

Jestli seš nějakej pokřivenej, tak místo posilování radeji dělej nejaké ortopediiní cviky, podle postižení, nechám ti o tom PDF :
cviceni telesne postizenych a mentalne retardovanych

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru