Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojím se víc dívky než vraha.

Ahoj, je mi 17 let a moje sebevědomí je nulové, bojím se oslovit dívku.

Na základce to nebyl problém, když jsem chodil na základní školu vše šlo tak jak by mělo, dokonce bych i řekl, že jsem na tom byl lépe než spolužáci. "Chodil" ← (základní škola, proto uvozovky) jsem s fakt pěknou holkou, podle mě nehezčí holka ze školy... (můj názor), no a nejspíš jsem se líbil i dalším 2, takže to bylo super a hlavně jsem se ničeho nebál. Myslím si, že to bylo hlavně tím, že na základce jsem byl "někdo". Znal jsem snad každého, měl jsem dobré výsledky ←známky a hlavně sport. Ještě bych rád dodal, že za počítačem jsem trávil podobně času jako teď.

Teď bacha aby jste nespadli ze židle...

Tak a potom to přišlo, střední škola. Na škole není jediná holka a myslím, že i to má na mě nějaký dopad - co se holek týče. Ve sportu jsem průměrný, známky jako dobrý za tři. Kamarádů mám pořád hromadu, nedělá mi problém být středem pozornosti, bavit ostatní atd., ale jen když to jsou kluci. Spolužáci už vystřídali spoustu holek a já? Ty vole, nedokážu se ani zeptat holky v autobuse kde vystupuje. V přítomnosti holek se potím, jsem nervozní, neumím se chovat přirozeně. Možná je to i trochu vzhledem, protože mám na obličeji akné, ale nemyslím si, že je v takovém množství, abych se nemohl líbit nějaké holce nebo se ji bál oslovit. *facepalm* No, zajímal by mě Váš názor na to jakej jsem srábek a popřípadě poradit, co dělám špatně nebo jak trénovat. Už ani nevím jak je oslovit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak píše už Prasak-musíš to zkoušet.A předem spíš počítat s tím,že to nevyjde,takže nebudeš zklamaný… nový
Karel04 02.10.2017 23:09
Karel04
Díky za super tipy, ale zatím se rozhodně nesnažím nějakou ulovit. Spíš mi jde o to, že se ve společ… nový
Snílek 02.10.2017 23:43
Snílek
Máš strach se ztrapnit. Neboj, ty holky jsou na tom stejně. Vyšel jsi ze základky a teď jsi konečně… nový
Prasak 03.10.2017 09:01
Prasak
No moja napríklad grgá lepšie ako ja a to som si myslel, že jednička v tomto smere budem ja :-) Ako… nový
Peter84 03.10.2017 11:39
Peter84
Tak jo, díky všem. Tyhle tipy určitě nejsou k zahození. Určitě tuhle "debatu" (vím, že nejsme na de… poslední
Snílek 03.10.2017 13:22
Snílek

Jak píše už Prasak-musíš to zkoušet.A předem spíš počítat s tím,že to nevyjde,takže nebudeš zklamaný.A jednou to pak vyjde,jen aby to pak byla ta "pravá".Ony holky zase tak moc nestojí o to,aby je někdo otravoval,to dělají všichni.Lepší je projevit zájem,že se Ti líbí,ale pak couvnout a nechat ji chvilku přemýšlet,jestli nejsi jiný a lepší než ti všichni ostatní.A když to promyslí,třeba sama něco naznačí.Když ne,nevěš hlavu ani sebe a zkus to na další.Ovšem ne hned u její kamarádky,abys nevypadal jako zoufalec,co nemůže žádnou ulovit.

Díky za super tipy, ale zatím se rozhodně nesnažím nějakou ulovit. Spíš mi jde o to, že se ve společnosti dívky necítím svůj, uvolněně, prostě se nedokážu chovat přirozeně. Jen nemůžu přijít na to kde je chyba. Nedokážu přestat myslet na to, že je vedle mě holka, soustředím se i a to jak polykám sliny, jak se tvářím, jestli nejsem náhodou někde umazanej. Jak to tady tak píšu, tak si říkám, že musím být pořádnej magor...

Máš strach se ztrapnit. Neboj, ty holky jsou na tom stejně.
Vyšel jsi ze základky a teď jsi konečně došel do puberty, kdy už to "chození" s holkama není jen takový usmívání, ale už to bereš vážněji. Splňuješ typický znaky samečka v říji - snažíš se udělat dojem na samičku. Ani ne nijak vědomě, ale tebou popsaný pocity tomu odpovídají.
Hoď holky za hlavu, když se budeš chovat jinak, než přirozeně, tak i kdybys nějakou ulovil, tak po čase by tvoje mimikry stejně praskly a pokud bys byl jen přestrojenej kretén, tak tě pošle do prdele stejně. Takže je lepší se chovat jako kretén rovnou a přirozeně, ať holka rovnou ví, do čeho jde.
Mimochodem - jestli chceš holku oslovit, tak seber odvahu a udělej to. Pokud nechceš nějakou uťáplou pipinku, tak baby, co za něco stojí, nestojí o nýmandy s nulovým seběvědomím. Bacha na hranici mezi zdravým sebevědomím a nabubřelým egem, je velmi tenká.
A zopakuju ti to ještě jednou - holky mají stejný problémy, jako ty. I když to tak nevypadá, i ony se snaží zaujmout a často se před klukama chovají jinak, než jen mezi sebou. A abys ještě víc ztratil iluze o holkách - ženský jsou často ještě větší prasata, než chlapi. Stačí se jich zeptat na zážitky z dámských toalet, to se člověku zvedne kufr, jen když to slyší, natož si to představit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru