Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Převod peněz trvá více než týden?

Zdravím. Mám jeden dotaz. Před týdnem v úterý večer jsem odesílal platbu za školné na další akademický rok. Peníze ovšem prý stále nepřišly, ačkoliv z mé strany bylo vše splněno správně. Problém je, že když škola nedostala peníze do včerejšího večera, přišel jsem tím o slevu 5000,- Kč, kterou bych na školném dostal, pokud by peníze přišly včas. Peníze prý nemají ani dnes. Samozřejmě budu volat do KB a případně se tam zastavím, ale jak je to vůbec možné? To přeci nemůže trvat víc než týden, aby peníze přišly z banky do banky ne? Peníze mi z účtu pochopitelně odečetli, ale nikam nepřišly. Stalo se vám někdy něco podobného? Mohl bych teoreticky "žalovat" banku za to, že jsem kvůli nim přišel o těch 5000,- Kč? Děkuji za názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ten prevod si vytiskni a jdi s tim na studijni. Treba ti tam najdou chybu nebo ti tam neco bude chyb…
Dwane Dibbley 11.10.2017 08:02
Dwane Dibbley
Přesně to je ten postup. "Dobrý den, peníze jsem Vám odeslal, posílám potvrzení naskenované/vygenero… poslední
ml1 25.10.2017 12:54
ml1
Prijemce ma ucet v UCB? https://ekonomika.idnes.cz/unicredit-bank-mobilni-bankovnictvi-aktualizace-f…
Kurt 11.10.2017 18:30
Kurt
To se ale týkalo jen IB,na normální převody peněz,v tomto případě příjem na účet,by to nemělo mít vl… nový
Karel04 11.10.2017 22:45
Karel04
"Přestaly chodit stavy účtu na email, informace o transakcích na mobil a ani na pobočce nelze zjisti… nový
Kurt 12.10.2017 09:38
Kurt
Máš pravdu,včera se jim to nějak zase zhroutilo,večer ve zprávách říkali,že se nedá ani podívat na n… nový
Karel04 13.10.2017 10:08
Karel04

Přesně to je ten postup. "Dobrý den, peníze jsem Vám odeslal, posílám potvrzení naskenované/vygenerované IB (dle situace), zkomtrolujte prosím, jestli se náhodou neskrývají pod jiným VS a pod....." (předtím Vy důkladně zkontrolujte, jestli jste neudělal chybu v nějakém čísílku, chybné symboly jsou asi OK, to si jen musí adresát přeřadit, ale třeba spletené číslo účtu nebo banky je problém, který je potřeba řešit s bankou). Stejně lze postupovat i osobně a může to být efektivnější.
Peníze by měly být na účtu příjemce bez zbytečného odkladu, nejpozději následující pracovní den po podání příkazu, tak mluví zákon. Pokud jej banka porušila, měla by Vám poskytnout náhradu za vzniklou škodu (penále, ušlá sleva apod.) a to při slušnosti banky i bez soudu, je otázkou, jestli se KB považuje za slušnou baku (obávám se, že v ČR se slušnost nenosí, ale za pokus to stojí).

"Přestaly chodit stavy účtu na email, informace o transakcích na mobil a ani na pobočce nelze zjistit pohyby na vlastním účtu. Situace je velmi frustrující, protože provozuji e-shop a nejsem schopen zjistit, jestli zákazníci už zaplatili převodem objednané zboží, abych ho mohl odeslat," napsal do redakce HN jeden z klientů banky, který si nepřál zveřejnit svoje jméno.

Skoro bych řekl, že příjemce mohl mít problém zjistit, zda někdo zaplatil.

Když k tomu přičtu tazatelovu větu:

Peníze ovšem prý stále nepřišly,

A prohlédnu si aktuální reakce dalších klientů:

[80001-ucbfcb-jpg]

Celkem mi to dává smysl. Ale vzhledem k tomu, že nám nepotvrdil, zda má příjemce peněz UCB, jsou to jen spekulace.

Máš pravdu,včera se jim to nějak zase zhroutilo,večer ve zprávách říkali,že se nedá ani podívat na něketré účty a karty a klienti toho mají dost a chtějí odejít jinam.Hlavně že to okecávají tím,že prý kdo se na svůj účet(asi omylem) dostane,může zadávat i platby.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru