Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nošení brýlí

Dobrý den zdá se mě že špatně vidím do dálky ale nechci nosit brýle aby se mě někdo ze třídy nesmál. Ale za chvíli půjdu na15 letou prohlídku k doktorovi a tam se měří zrak takže to asi zjistí. Co mám dělat mám nosit čočky?

loading...
Předmět Autor Datum
Na brejlách není nic divnýho, ani směšnýho. Problém s tím máš ty, ve své hlavě, ne ostatní. Cloumá s… nový
Prasak 11.11.2017 21:21
Prasak
Ale za chvíli půjdu na15 letou prohlídku k doktorovi a tam se měří zrak takže to asi zjistí A stih… nový
blue5 11.11.2017 22:19
blue5
...zdá se mNě (nebo MI) že špatně vidím do dálky... Buď se ti to jen zdá nebo skutečně špatně vidíš… nový
Yarda 12.11.2017 09:17
Yarda
Důležitější je dobře vidět. Brýlím se smějí jenom hlupáci → ti by mi vůbec nestáli za pozornost. nový
ivzez 12.11.2017 09:51
ivzez
Brýle jsou IMHO celkem frajerský doplněk (pokud si nekoupíš nějakou ohyzdnost), netřeba se jich bát.… nový
mif 12.11.2017 10:07
mif
Už jsem si taky pořídil brejle. Fajn pocit, zase ostře vidět. nový
Prasak 12.11.2017 11:02
Prasak
Přesně tak. Já mám břúle /zatím/ jenom na čtení (po pětačtyřicítce šly oči do háje světelnou rychlos… nový
mif 12.11.2017 12:43
mif
Nic nemají proti brýlím. To jen pubescenti najdou cokoliv jako záminku k dehonestaci druhýho. Buď to… nový
Prasak 12.11.2017 13:27
Prasak
No,ale kolik lidí,když je nyní vidíš ostře tě překvapilo,jak vypadají ? nový
kozakl 12.11.2017 18:27
kozakl
Neblbni u holek jsou bryle sexy nový
pepapan 12.11.2017 10:10
pepapan
Jo kde jsou ty časy, kdy jsem měl podobné hloupé myšlenky. Jak já jsem to byl hloupý, když mě zajíma… nový
mojmírek 12.11.2017 13:15
mojmírek
Zcela souhlasím, měl jsem to úplně stejně jako Vy. Ale nepamatuji, že by se někdo na škole smál něko… nový
MartinHL 13.11.2017 06:48
MartinHL
Súhlasím s ostatnými príspevkami. Jednak si nemyslím, že by nosenie okuliarov priťahovalo dnes až to… nový
martin94 12.11.2017 15:31
martin94
Nikdo se smát nebude ani nebude řešit,proč ty brýle máš.A vypadat budeš normálně jako miliony lidí k… poslední
Karel04 13.11.2017 08:56
Karel04

Na brejlách není nic divnýho, ani směšnýho. Problém s tím máš ty, ve své hlavě, ne ostatní. Cloumá s tebou puberta, to přejde.
Čočky nejsou dlouhodobý řešení, nedají se totiž nosit furt, narozdíl od brýlí. Navíc jsou buď jednorázový, nebo jen na několik použití, pak musíš vzít nový a není to zrovna levná záležitost.

A jestli by se ti někdo smál kvůli tomu, že nosíš brejle, tak takovej člověk je debil. S debilama se nebavím, pokud nemusím.

...zdá se mNě (nebo MI) že špatně vidím do dálky...

Buď se ti to jen zdá nebo skutečně špatně vidíš do dálky. Ve škole se asi moc do dálky nekoukáš, nejdál asi na tabuli, tam, aspoň než ukončíš základní školu ty brýle nosit nemusíš. Nebo si. pokud je budeš mít předepsané si kup tmavá skla a budeš za frajera.

Přesně tak. Já mám břúle /zatím/ jenom na čtení (po pětačtyřicítce šly oči do háje světelnou rychlostí), ale nebečím. Brejle nosím furt - proti slunku, na sport (kolo), při pracech s "agresivními" nástroji (vrtačka, pilky,...). Nechápu, co proti brýlím lidi mají.

Jo kde jsou ty časy, kdy jsem měl podobné hloupé myšlenky. Jak já jsem to byl hloupý, když mě zajímalo čemu se hlupáci smějí víc než moje zdraví a jak vidím.
Smáli se mi možná první den někteří. I tak jsem brýle vytáhl jen na tabuli, i když jsem je měl nosit pořád. Styděl jsem se za ně. Kazil jsem si oči nenošením víc a víc. Po delší době jsem si je jednou vzal ven a ten rozdíl, ta krása vše vidět mě tak dostala, že od té doby jsem je začal nosit pořád. Když se teď člověk ohlédne po letech zpět, přijde mi trapné nosit brýle? Přijde mi trapné jak jsem na to nahlížel.. Ale v tvém věku je to normální, čočky jsou samozřejmě taky možnost, ale ne každému to vyhovuje a měl by to posoudit lékař. To, že to zjistí je zajisté dobře, to není věc kterou by jsi měl skrývat, ale řešit.

Zcela souhlasím, měl jsem to úplně stejně jako Vy. Ale nepamatuji, že by se někdo na škole smál někomu, co má brýle. Přesto jsem si je také vytahoval jen na tabuli. Teď je nosím pořád a při pohledu zpět nechápu, že jsem byl tak "blbej". O čočkách jsem ani neuvažoval, protože mě jednak přijde, že je s tím moc práce, jednak by mě vadilo si něco strkat do očí a pak to vyndávat.
Navíc brýle fungují i jako jistá ochrana očí. Stal se v jedné fabrice případ, kdy zaměstnanec čistil vagon od kyseliny, po otevření jednoho poklopu mu nějakým vlivem vystříkla kyselina do obličeje..dopadl docela špatně, ALE vidí ! , jelikož brýle zabránily přímému kontaktu s očima.

Súhlasím s ostatnými príspevkami. Jednak si nemyslím, že by nosenie okuliarov priťahovalo dnes až toľko posmeškov ako v minulosti (mám dokonca pocit, že momentálne sa nosia aj dosť veľké výrazné rámy), jednak by som posmievačov vôbec neriešil. Ak sa ti niekto bude smiať, vôbec nereaguj. Ak neuvidia reakciu, veľmi rýchlo ich to prestane baviť.

Nikdo se smát nebude ani nebude řešit,proč ty brýle máš.A vypadat budeš normálně jako miliony lidí kolem.Podívej se třeba na televizi,kde plno reportérů nosí brýle a neřeší,jak vypadají před kamerou před milionem diváků.Prostě kdo brýle potřebuje,tak je nosí.Jen někteří mají problém,aby vybrali ty,která jim sluší úplně nejvíc.Ale to už je spíš o módě.A někdo nosí brýle s čistými skly,jen proto,že chce prostě mít brýle.
A kdyby se někdo ve škole přeci jen smál,tak mu odpověz:Lepší je mít brýle na hlavě než prázdno v hlavě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...