Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Povinné je pouze zdravotní pojištění. Vše ostatní je volitelné. Jak na sviňu se ti něco stane krátce…
Prasak 07.04.2018 20:18
Prasak
Tomu se řiká zákon schválnosti. Stejně jako to, že když se něco stane, tak je to zrovna nějaká výluk… nový
ml1 10.04.2018 11:52
ml1
Pojištění máme se ženou oba. Hlavně kvůli hypotéce. Jsme oba pojištění na vysoké částky pro případ s…
MartinHL 10.04.2018 07:12
MartinHL
Si spočítej kolik jim tam nastrkáš a kolik ti pak dají. Kdybys jsi ty stejný peníze dával bokem tak…
snco1301 10.04.2018 09:31
snco1301
Pro snco1301 : Je vidět, že absolutně nevíš o čem mluvíš...jen plácáš . Vezmeme to tedy popřádku. Já… nový
Schizo 10.04.2018 13:37
Schizo
A to vůbec nehovořím o pojistce třeba na náhradu platu po úrazu...splácíš, máš třeba našetřeno...nev… nový
Schizo 10.04.2018 13:40
Schizo
Mimo? Nevím. Každý soudruh to má prostě jinak. 670*12=přes 8 tisíc ročně (nevím, zda na jedno dítě… nový
L-Core 10.04.2018 22:04
L-Core
Ano za obě 670 / měsíc . Za tu autonehodu to byly opravdu desetitisíce, ale hlavně že je v pohodě a… nový
Schizo 11.04.2018 10:01
Schizo
Pokud jde o hypotéku, tak já mám životní pojistku výrazně levnější, ale má to háček - pojistná částk… poslední
Prasak 11.04.2018 11:02
Prasak

Povinné je pouze zdravotní pojištění. Vše ostatní je volitelné.
Jak na sviňu se ti něco stane krátce poté, co si tu úrazovou pojistku zrušíš.
Další sviňárna bývá často ve výjimkách z úrazových pojistek, takže až se ti něco stane, tak pojišťovna si ukáže prostředníček a odkáže tě na výjimku. Pak se člověk mlátí do palice, že kdyby si ty prachy dával do strožoku, tak za ty roky, co to platí, by měl víc našetřeno, než kolik by mu pojišťovna mohla vyplatit.
Ale životní pojistku bych nepodceňoval, tedy v případě, že jsi hlavní živitel rodiny a máš hypotéku. V tom případě to pokryje alespoň tu hypotéku, aby rodina měla kde bydlet.

Tomu se řiká zákon schválnosti. Stejně jako to, že když se něco stane, tak je to zrovna nějaká výluka z pojištění.

Stává se to ale i naopak. Jedna pani povídala, že chtěla zrušit členství v ROH (resp. její nástupnické organizaci) a nějak to na konci roku nestihla a začátkem dalšího roku se jí stal pracovní úraz. Byla ráda, že se jí to nepovedlo, protože bývalé ROH se o ní postaralo, než se vše administrativně vyřešilo a začla jí proudit nemocenská a poté i dorovnání platu (což chvíli trvalo, než zaměstnavatel uznal, že to byl opravdu úraz pracovní a že nikde nepochybila). Jinak z toho členství už léta neplynuly žádné výhody.

Pojištění máme se ženou oba. Hlavně kvůli hypotéce. Jsme oba pojištění na vysoké částky pro případ smrti. Kdyby jeden z nás zemřel (třeba při autonehodě), tak ten druhý by dostal částku, která by pokryla cca 80% celé hypotéky. Nemusel by pak v tom strašném období řešit prodej domu a stěhování někam do garsonky.
Myslím, že to je rozumné. To samé, když skončím jako invalida na vozíku a přestanu mít zisk na placení hypotéky....

Pro snco1301 : Je vidět, že absolutně nevíš o čem mluvíš...jen plácáš .
Vezmeme to tedy popřádku. Já mám hypotéku na 1800 000 kč životní pojistky ( mám 2 ) mě měsíčně stojí 2000 kč, každý z nás je pojištěn jak na smrt, na smrt úrazem, trvalý následky, invalidita...bla bla...na 1000 000 kč . Takže pokud se s jedním z nás cokoliv stane, ten druhý nebude mít na krku celou hypošku, ale jen část .
A teď tvá rada spořit tuto částku a dávat si jí vedle :D

2000 x 12 = 24 000 kč / rok, hypoška je na 25 let, takže 24 000 x 25 = 600 000 kč, což je teda zoufale málo o tom to je, nehledě na to, že ty prachy by si musel dávat pryč abys na ně nešahal, protože tak to je a stejně nic neušetříš. Takže asi tak .
Nebavím se o nějakých násobcích za invaliditu při úrazu a jiný detaily, zkrátka každej rozumnej člověk si tenhle průser pojistí.

L-Core : tvůj příspěvek je stejně mimo jako kolegy , děti mají úrazovku za 670 kč za měsíc, za ty roky se vklad minimálně 10x vrátil, syn má neustále něco při fotbalu, dceru srazilo auto. Jasně kvůli prachům jsem to nikdy nedělal, nehodlám na tom vydělávat, ale když už se to platí, je absurdní toho nevyužít a poslat sebemenší úraz .

A to vůbec nehovořím o pojistce třeba na náhradu platu po úrazu...splácíš, máš třeba našetřeno...nevadí ti být bez 100% příjmu 14 dní, třeba měsíc, ale můžeš být mimo klidně půl roku, rok, dva...jak to budeš řešit ? Banku to nezajímá, ty musíš splácet.
A tak za 172 kč mám garantováno 300 kč/den od 30 dne úrazu . Od prvního dne by to vycházelo 400 kč / den, což je nesmysl.

Mimo? Nevím. Každý soudruh to má prostě jinak.

670*12=přes 8 tisíc ročně (nevím, zda na jedno dítě nebo všechny, ale to je jedno..). Takže tys na pojistném vydělal v průměru ročně minimálně 80 tisíc?

Já mám děcka dávno z baráku. Ano, měli (jako "děti") nějaké úrazy. Synátor kdysi ve škole naletěl na skříň/klíč v ní, a od školy dostal (muselo se to šít) myslím dva tisíce. Dcera spadla z koně, zlomila si ruku. Nemyslím si, že bych dostal nějaké vysoké desetitisíce, kdybych platil nějaké úrazové..

Hypotéku a podobné vymoženosti dneška jsem nikdy nepotřeboval. A když zakalím, manželka hlady určitě neskape.

Ano za obě 670 / měsíc . Za tu autonehodu to byly opravdu desetitisíce, ale hlavně že je v pohodě a bez následků . Jinak syn má prakticky 2 x do roka pořád něco, jako golman neustále naražený naštíplý, nebo zlomený prsty, a kolena a já nevím co ještě, klíční kost, ...80 000 za rok to teda opravdu není, jen jsem chtěl poukázat že né každá pojistka je naprd .

Pokud nemáš hypotéku jseš šťastnej člověk a važ si toho, já jinou možnost neměl, chtěli jsme bydlet ve svém domku a našetřeno nebylo nic, protože před tím jsme slpáceli úvěr na byt . A opravdu si neumím představit, že tady zůstane manželka s dětma a s dluhem jak kráva...takže tak, ale je to věc každého.

Pokud jde o hypotéku, tak já mám životní pojistku výrazně levnější, ale má to háček - pojistná částka postupně klesá, zhruba tak, jak klesá částka na doplacení hypotéky. Takže z počátku jsem byl pojištěn asi na mega a půl, za deset let na mega, nebo míň. Zkrátka to jen zaplatí hypotéku, nic moc nezbyde. Ale furt lepší, než nic.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru