Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Obě aktivity jsou kardio aktivity, aktivity při kterých tělo pálí kalorie, takže ANO můžeš tím zhubn… nový
Deadfrey 25.05.2018 09:54
Deadfrey
V tomhle ohledu je spoustu omylů. Prvně si musíš ujasnit, že každý člověk má určité % tělesného tuku… poslední
Teld 14.06.2018 01:04
Teld

Obě aktivity jsou kardio aktivity, aktivity při kterých tělo pálí kalorie, takže ANO můžeš tím zhubnout.

Bohužel tělo nefunguje tak, že si řekneme kde chceme zhubnout a ono tam zhubne, tělo hubne celkově, ale vždycky se tuk bude nejdéle držet tam kde ho je nejvíce, tam kde se nejvíce ukládá, je to dáno genetický.

Tuk je hodně dán složením stravy, chceš-li proces hubnutí urychlit je vhodně dělat kardio, např. to tvé běhání či bruslení (doporučují ti dělat co tě baví, nedělat to na sílu). Pokud-li chceš opravdu zhubnout a nepatříš k lidem, kteří chcou zhubnout pouze do plavek (osobně tohle nechápu), doporučuji ti navštívit nutričního specialistu, který ti pomůže sestavit jídelníček a poradí ti jak se vyvarovat stravovacím chybám nebo projet internet, najdeš tam toho spoustu.

V tomhle ohledu je spoustu omylů. Prvně si musíš ujasnit, že každý člověk má určité % tělesného tuku a na určitém % se mu ukládá jinak. Například mě se na 10% začně zalejvat hodně břicho a na 20% už do jde do prsou. Když hubnu tak to jde přesně tak i pozpátku, ale je to u každého jinak a záleží jak ti bylo geneticky nadělené. Jsou lidé kterým to jde hodně do obličeje, do nohou, do zadku a stehen atd.

Z hlediska biologie co si pamatuju tak těžko posoudit kdy břicho zhodíš. Je klidně možné, že zhubneš 6 kilo a na břichu to nepoznáš, protože budou na řadě jiné partie. Je to dáno především alfa2 a beta2 receptory na svalových buňkách, to znamená kde je větší poměr beta receptorů tam se více ukládá tuk a kde je větší poměr alfa receptorů tak tam se rychleji spaluje tuk, čistě genetická záležitost. Otázkou je jaký máš poměr těchto receptorů na konkretních partiích co tělu ukazují kam má nadbytečnou energii ukládat a odkud má tuk brát jako energii, nehledě na to že běháním nic nezhubneš, pokud svůj výdej každý den dojíš příjmem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru