Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co vše je potřeba ke koupi nového vozu?

Ahoj,
chystám se koupit své úplně první auto v hodnotě 80 000, je mi teprve 18 let, takže si v těchto věcech nevím moc rady.(Ano, našetřil jsem si na auto sám rejpalové :D)
Auto bych rád koupil od jednoho pána, který vozí auta z Německa a tady je prodává.

No a chtěl bych Vás požádat, jestli by jste mi napsali co všechno si mám vzít sebou, kromě peněz.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zase mechanika bych si ke koupi zrovna nepozval. Nic nenasere prodávajícího víc než nějakej blb v mo…
autor01 12.06.2018 07:22
autor01
Ten první odstavec jsi určitě napsal s plným vědomím ? Proboha co je mi po prodávajícím ? Ten snad n…
kozakl 12.06.2018 13:35
kozakl
U auta za 60 klacků si zvát autobus "odborníků", kteří mi řeknou jak je vše na hovno a co všechno mi…
autor01 12.06.2018 17:15
autor01
:-D Auto chce za 80k a autobusem by přijel jeden odborník. nový
kozakl 12.06.2018 17:26
kozakl
Dobře, takže když máš jako 18-cti letý v hrsti 80000kč tak koupíš auto přesně za celých 80000? Dál s… nový
autor01 12.06.2018 18:19
autor01
Třeba i za víc. Bába s dědkem přidají. Nepochopil jsem myšlenku. nový
kozakl 12.06.2018 19:00
kozakl
Tak auto už jsem koupil, auto technickou prošlo a teď čekám na papíry z technické. Ovšem co mě zaráž… nový
Ralph 12.06.2018 21:23
Ralph
A přepis jste udělali? nový
Prasak 12.06.2018 21:51
Prasak
Nene, žádný přepis vozu jsme nedělali. Auto má zatím jen "převoznickou" značku. nový
Ralph 12.06.2018 22:01
Ralph
Takže auto je ještě jeho ? nový
kozakl 13.06.2018 07:36
kozakl
Já si myslím, že auto není napsáno na nikoho. Auto by mělo být moje, protože já jsem si ho od něho k… nový
Ralph 13.06.2018 10:31
Ralph
Já si myslím, že auto není napsáno na nikoho... Myslet znamená nevědět. Jak to máš s prodávajícím?… nový
Yarda 13.06.2018 12:13
Yarda
Auto tvoje třeba je,jestli jsi zaplatil. Ale auto také potřebuje i doklady,velký,malý TP. Možná zjis… nový
kozakl 13.06.2018 15:33
kozakl
Tak jsem si zašel na úřad se všemi papíry - Velký technický průkaz, Povinné ručení, Emise, Technická… nový
Ralph 13.06.2018 16:46
Ralph
Popros kamaráda ať odpoví na inzerát že má o auto zájem a uvidíš, co odpoví. Případně se prodávající… nový
MartinHL 13.06.2018 19:46
MartinHL
Pokud pán prodává více aut tak je toto normální. Dělá si tak reklamu, bude mu volat spousta lidí, že… poslední
Autor1 13.06.2018 20:55
Autor1

Zase mechanika bych si ke koupi zrovna nepozval. Nic nenasere prodávajícího víc než nějakej blb v montérkách co se bude šťourat v každé kravině, bude říkat jak je všechno na hovno a hloupě si říkat o slevu.
Stačí nějaký známý co alespoň trochu autům rozumí. Máš rozpočet 80000kč, to znamná vzít auto za max 60000kč zbytek nechat na opravy a další možné výdaje. Za takové peníze to bude vždy mršina takže bych to nějak nehrotil. Najdi rozumný a spolehlivý model a když z něj budeš mít dobrý pocit ber to.
Sebou si vem řidičák, občanku, kupní smlouvu, peníze.

Ten první odstavec jsi určitě napsal s plným vědomím ? Proboha co je mi po prodávajícím ? Ten snad nabízí auto za nějakou cenu. To ty mu vysolíš balík a ani se nesnažíš zjistit v jakém pokročilém stavu je koroze ? Zkušenější kupci si hlavně berou autoklempíře,který v nestřeženém okamžiku vrazí šroubovák do podběhů,nebo prahů a zjistí situaci. Ty raději s toto filosofií kupuj jen v autosalonu,ne ojetiny.

U auta za 60 klacků si zvát autobus "odborníků", kteří mi řeknou jak je vše na hovno a co všechno mi mile rádi opraví až si auto dotáhnu. Jsou to staré vylítané krámy vždy to bude na hovno. U obyčejného jednoduchého benzíňáku poslechnout motor, zjistit zda jezdí, brzdí, řadí, zda to není nějak extra shnilé a hotovo... Všechno poznám i když jsem úplný lajk. A peníze co ušetřím za najmutí těchto odborníků si raději vyměním olej.

Mluvím za sebe, když jsem prodával auto, přijel kluk asi 25let, auto se mu líbilo, neměl sebou ten den peníze, šel se jen podívat tak mě prosil abych mu auto do dalšího dne rezervoval.
Další den přišel, sebou měl rádoby odborníka mechanika, který auto hodinu obcházel a zkoumal. Na co šáhl všechno bylo na hovno a u všeho mi sdělil ceny opravy, co budou muset udělat pokud auto koupí.... Když se šlo auto projet tak ho šel projíždět právě tento "odborník" hned na začátku začal vytáčet každý stupeň do mrtva a to při studeném motoru. To jsem ho hned zastavil a požádal o návrat zpět. Auto prý koupí, ale za 2/3 ceny. Neprodal jsem, poslal jsem je do háje. Na konec po mě chtěli ještě 2000kč na benzín protože prý jeli zbytečně.... Jsem se jen smál....
Klidně bych na tu částku kývl, kdyby to byl někdo normální, kdo je obeznámen s tím, že kupuje osobní automobil za 50000kč, tudíž né nový automobil. A né někomu kdo by mě za měsíc od prodeje volal, že mu přestal fungovat motorek stěrače ať mu okamžitě pošlu peníze na opravu jinak to dá k soudu.
Auto jsem prodal pánovi tady v okolí a do dnes ho v autě potkávám, nestěžuje si.

Tak auto už jsem koupil, auto technickou prošlo a teď čekám na papíry z technické. Ovšem co mě zaráží je, že "prodávající" prodává auto vesele dál na auto.bazos.cz a ještě mu zvedl cenu o 10 000,- i když auto mám už dávno doma. Popisek je stejný - stejné kilometry - stejné opravy - fotografie naprosto stejného vozu. Není to divné? Kupní smlouvu mám.

Já si myslím, že auto není napsáno na nikoho. Auto by mělo být moje, protože já jsem si ho od něho koupil a tím jsem se stal vlastníkem vozu nebo ne? No, dneska by mi měly přijít papíry z technické, takže se půjdu stavit na povinné ručení a následně na odbor dopravy kde vše zjistím.

Já si myslím, že auto není napsáno na nikoho...

Myslet znamená nevědět. Jak to máš s prodávajícím? Máte sepsanou a podepsanou kupní smlouvu se vším co by ta smlouva měla obsahovat (včetně toho, kdy a jak jsi mu předal peníze)? Vzpomínám si, že matka prodávala auto (tedy byla napsaná jako majitel), tak sepsala (a asi nechala u notáře potvrdit) plnou moc na kupujícího, že ho zmocňuje ke všem úředním jednáním týkajících se prodeje auta, aby nemusela obíhat úřady s ním. A já jsem mu v garáži ukázal co všechno mu dám zadarmo, až mi přinese ukázat technický průkaz, kde bude napsaný jako majitel

Tak jsem si zašel na úřad se všemi papíry - Velký technický průkaz, Povinné ručení, Emise, Technická kontrola. Zaplatil jsem tam 800 kč za nové značky, které by měli být snad v pátek. Takže si myslím, že je vše v pořádku, ale proč prodávající pán vůz dál prodává mi nejde do hlavy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru