Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Seklo ma v chrbte pri lopatke

Caute, dnes pri vystupovani z auta ma seklo v chrbte pri lavej lopatke a bolest strelila az do hrudnika a teraz to boli pri hoc akom pohnuti. Prejde to alebo to moze byt vaznejsie? Co robit? Dakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přejde to. Anebo to může být vážnější. K doktorovi trefíte.
Kurt 02.02.2019 17:39
Kurt
Pomoze fastungel a ibalgin?
Vesley 02.02.2019 18:12
Vesley
Nebo taky ne. nový
L-Core 02.02.2019 20:23
L-Core
Mna fascinuje ako ludia veria netu...podla popisu na dialku by mal problem s diagnotikou aj skuseny…
fleg 02.02.2019 19:45
fleg
Ta bolest prechadza ako keby do laveho prsnika take pichnutie co boli jak fras. Co ma clovek robit k… nový
Vesley 02.02.2019 20:57
Vesley
""zdravotnictvo je na tom tak biedne ze dojdes na pohotovost a vratia ta domov s paralenom..."" To j… nový
Zerozero 03.02.2019 00:17
Zerozero
Dakujem za odpoved a rady. Momentalne sa to dost zhorsuje ze ked idem na wc po schodoch tak ma to ta… nový
Vesley 03.02.2019 02:20
Vesley
Blbost, v prvom rade ta poslu na rontgon, aby sa potvrdil/vylucil zapal. nový
fleg 03.02.2019 02:47
fleg
Mám zkušenost mezi lopatkami v tom, že máš skříplý nerv - jediná možnost - vrátit to zpátky! Ideální… nový
tojezdenek 03.02.2019 05:36
tojezdenek
Mam jit na pohotovost dnes nebo zitra k obvodnimu? nový
Vesley 03.02.2019 13:45
Vesley
Na pohotovost se chodí s akutními obtížemi. Tohle tě nezabíjí. nový
Prasak 03.02.2019 14:01
Prasak
Mě jak jeblo v hrbě, tak mě manželka vezla do nemocnice bo jsem nebyl schopen se téměř pohnout. Bylo… poslední
Cat 03.02.2019 20:29
Cat

Mna fascinuje ako ludia veria netu...podla popisu na dialku by mal problem s diagnotikou aj skuseny lekar a tazatel caka, ze mu na dialku niekto poradi? Ved ta bolest moze mat milion dovodov.
Fastungel ti akourat tak lahkostlmi zapal (mne nestlmil nic) a Ibalgin tlmi bolest, ale defacto nic neriesi (aj ked vraj je tiez protizapalovy).

Ta bolest prechadza ako keby do laveho prsnika take pichnutie co boli jak fras. Co ma clovek robit ked dnesne zdravotnictvo je na tom tak biedne ze dojdes na pohotovost a vratia ta domov s paralenom... proste som vystupoval som z auta a v ruke som mal asi 5 kg batoh a zrazu ma tak seklo, len som chcel vediet ci to moze byt vazne a ako to riesit

""zdravotnictvo je na tom tak biedne ze dojdes na pohotovost a vratia ta domov s paralenom...""
To je všeobecně uznávaný omyl. Pokud má člověk informace, jak je to v jiných státech, nejsme na tom vůbec špatně. Myslím v Čechách, na Slovensku to bude podobné. Už ze základního povinného placení pojistného, máme zajištěnou péči i v případě velmi drahé léčby. To všude není. Aby například v Americe měli jistotu takové léčby, musí platit nadstandardní pojištění. Například jeden známý žil dost dlouho v Americe a dceru tam má trvale. Líčil mi, že dcera si platí základní pojištění. A když měla trochu komplikovaný porod, přišel ji účet, na který si musela vypůjčit.
Co se týče tvé bolesti, samozřejmě diagnozu neudělám, jak zde bylo napsáno. Ale pokud to vzniklo náhle při nějakém nezvyklém pohybu, tak asi došlo k nějakému natažení svalu, vazu, nebo šlachy.
Také je možné tzv. skřípnutí nervu. Zpravidla to odezní samo, někdy pomůže mírné rozcvičování, jen takové protahování, do hranice bolestivosti. Bolest může utlumit například Voltaren forte, nebo vnitřně
Ibuprofen (brufen, ibalgin)400mg. Nepřehánět, max po 4 hod tabletu. Pokud to neodezní během několika dní, tak lékař. Pravděpodobně tě pošle na rentgen a pokud to nic neukáže, pravděpodobně ti doporučí to samé co já, možná předepíše silnější léky na bolest. Až kdyby se to nelepšilo, bude zvažovat náročnější vyšetření. 8-)

Dakujem za odpoved a rady. Momentalne sa to dost zhorsuje ze ked idem na wc po schodoch tak ma to tak zaboli prudko az do hrudnika ze kricim od bolesti :( ak sa to do rana nezlepsi zvazujem ist na pohotovost, tam by mi mali dat nejaku injekciu - obstrek nie?

Mám zkušenost mezi lopatkami v tom, že máš skříplý nerv - jediná možnost - vrátit to zpátky! Ideální je masáží a následně zatlačením v bolavé oblasti plotýnku vrátit (musí to jemně křupnout). Po ní ale úleva nepřijde hned, ale odezní postupně! Pak bude OK, ale může se to vracet. Ideální řešení - začít oblast posilovat!!! Až se pak uleví úplně, začít třeba kliky - nejdříve 10 - i 3x denně, pak 20 a zvyšovat - klidně i 150 na jeden zátah, pak bude dobře trvale! 8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru