Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zalozeni bankovniho uctu

Dobry den chtel bych se zeptat u jake spolecnosti si zalozit ucet at je zdarma ma internetove bankovnictvi a nakupuji pres internet.a klidne staci 2 vybery zdarma v bankomatu do mesice.dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Záleží,kolikrát budeš vybírat a zda máš jejich bankomat poblíž. FIO-z vlastních 10x měsíčně zdarma,z…
Karel04 04.03.2019 12:10
Karel04
Na placení po internetu nabízí Komerční banka tzv. vituální platební kartu. Převedeš na ni peníze a…
Prasak 04.03.2019 16:00
Prasak
Dobry den ucet je vedeny zdarma takze chapu na jefnom ucte jsou dva? nový
Nino9 04.03.2019 23:53
Nino9
Jestli je u KB zdarma, to nevím, ale k jednomu účtu může být více karet, včetně těch virtuálních. Já… nový
Prasak 05.03.2019 09:25
Prasak
Fio z vlastních 9 Kč z cizích 30 Kč Ale vyčerpat 10 výběrů za měsíc se mi nikdy nepodařilo, víc jak… nový
ml1 21.03.2019 18:23
ml1
Já u FIO vybírám tak 1x měsíčně,platím všude kartou.A bankomat mám dost daleko ve městě,tak jsem si… nový
Karel04 21.03.2019 20:26
Karel04
Mám Equa a Air Bank. Air Bank jsem založil jen proto, že měli placení telefonem (NFC), takže jsem si…
Rainy 04.03.2019 19:30
Rainy
Souhlas s tebou. Jsem u Equa uz 3 roky a nemenil bych. //Vybery v zahranici me staly asi 9kc. nový
icepower32 05.03.2019 07:28
icepower32
Takže se mi nakonec podařilo navštívit otevřenou pobočku FIO (jel jsem přes Blansko). Kvůli zkrácení… nový
Jan Fiala 05.03.2019 18:00
Jan Fiala
Když jdu do KB, tak taky kvůli každýmu prdnutí tisknou lejstra. I jen kvůli zvýšení limitu na kredit… nový
Prasak 05.03.2019 20:31
Prasak
Mě spíš zarazilo, že tisknou lejstra, která pak fyzicky vytisknutá posílají do jiné pobočky. nový
Jan Fiala 22.03.2019 06:43
Jan Fiala
Vítejte v době elektronické. Ty počítače mají asi jen jako psací stroje.… poslední
Prasak 22.03.2019 08:45
Prasak

Záleží,kolikrát budeš vybírat a zda máš jejich bankomat poblíž.
FIO-z vlastních 10x měsíčně zdarma,z cizích až 5x zdarma,pokud splníš podmínky,jinak tuším 9 Kč.Až 2 debetní karty k účtům zdarma,platby do/z SR zdarma.
AIR-z vlastních vždy zdarma,z cizích 25 Kč,2 karty a 1 nálepka zdarma
Equabank-výběry ze všech cizích bankomatů zdarma,jen 1 karta.
Na nákupy na internetu z účtu nebo kartou si právě pořiď druhý účet a k němu kartu s omezeným limitem,nemůžeš přijít o peníze na hlavním účtu.Mezi účty se pak převody(tj.dobití účtu) realizují v řádu vteřin.Tj.doporučuji FIO a Airbank,klidně na zkoušku obě,zrušit se to pak dá zdarma vždy.

Fio z vlastních 9 Kč z cizích 30 Kč
Ale vyčerpat 10 výběrů za měsíc se mi nikdy nepodařilo, víc jak pět jsem nikdy nedal. Z cizích dostane člověk ke kartě 2 zadarmo a pak při splnění podmínek další. Tou podmínkou je útrata kartou - za každé 4 tisíce zaúčtované v jednom kalendářním měsíci je další měsíc jeden výběr z cizího bankomatu zadarmo až do počtu 5 kusů. Platby na internetu se taky počítají, nepočítaji se akorát výběry.

Minimálně dva účty taky doporučuju, kromě určité bezpečnosti (na běžném je jen nutný zůstatek, zbytek na spořicím) to přispívá k přehlednosti. To že fio dává i nějaký úrok, to ani nepočítám, to je pár korun. A samozřejmě pro internetové platby mít nastavený minimální nebo nulový limit a těsně před platbou odblokovat a po ní zase srazit na nulu. Ono se to sice dneska už potvrzuje SMS (nad 500 Kč), ale co když je možnost v nějakých případech provést platbu bez toho.

Já u FIO vybírám tak 1x měsíčně,platím všude kartou.A bankomat mám dost daleko ve městě,tak jsem si založil i Airbank,jeden bankomat mám blíž a druhý v Kauflandu,kam stejně jezdím.A úroky na Air jsou teď na spořícím účtu 1%.Jediná podmínka je měsíčně 5 plateb kartou,aby se počítaly i příští měsíc.Bez limitu plateb,takže stačí koupit třeba 5x jeden rohlík a máš úrok.Další výhoda Airbank-lze nastavit denní limit u bezkontaktních plateb kartou libovolně.Dal jsem si tam 399 Kč,protože kdybych ztratil kartu,skoro každý se pokusí zaplatit trochu pod 500,což je běžný limit.A mě do 2 vteřin přijde sms,že platba byla zamítnuta.A tím třeba teprve zjistím,že mi ta karta chybí a mohu ji zablokovat úplně.Platby nad ten nastavený limit pochopitelně jdou,jen ne bezkontaktně a s pinem.Jak to mají ostatní banky jsem nepátral,třeba už to některé mají taky.

Mám Equa a Air Bank. Air Bank jsem založil jen proto, že měli placení telefonem (NFC), takže jsem si tam vždycky poslal pár tisícovek, abych s sebou nemusel nosit peněženku a hotovo.

Každopádně Equa od ledna podporuje placení přes NFC a ještě k tomu přes Google Pay a ne přes blbou aplikaci Air Bank, funguje to mnohem lépe.
Equa taky nemá poplatky vůbec za nic, nevím, jak je to teď, ale před pár lety ani výběry z bankomatů v zahraničí (dokonce mimo EU) nestály ani korunu.
Equa oproti Air Bank má parádní aplikaci pro Android, jednoduchou, pěknou, jinou banku nemám, tak nemůžu hodnotit, ale viděl jsem kámošovu Monetu a ta byla taky otřesná.

Bohužel nemá vkladový bankomaty, ale to je mě osobně úplně jedno, hotovost jsem neměl v ruce roky a když se někde nedá platit kartou, nejdu vybrat, jdu prostě jinam.

Za mě Equa parádní, jinou banku bych nechtěl.

Takže se mi nakonec podařilo navštívit otevřenou pobočku FIO (jel jsem přes Blansko).
Kvůli zkrácení kódu v ověřovací SMS se tiskly 3 papíry. Když jsem se ptal proč, tak jedna pro ně, jedna pro mne a jeden papír posílají do pobočky, kterou mám uvedenu jako mateřskou.

Všechno se posílá a vyřizuje elektronicky a oni si mezi pobočkami posílají a skladu jí papíry.

Když jdu do KB, tak taky kvůli každýmu prdnutí tisknou lejstra. I jen kvůli zvýšení limitu na kreditku se tiskne žádost a je jedno, zda ten pak limit schválí, či ne, ale žádá se, tudíž se tiskne. Takže kdykoliv tam jdu, dostanu haldu papírů, s nimiž si můžu klidně vytřít... prach na parapetu. Vítejte v době elektronické.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru