Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hladovka - hubnutí

Zdravím, mám takový dotaz, ideálně pro nějakého výživového poradce...

Na netu jsem se dočetl, že při hladovce začne organismus čerpat z vlastních zásob, což je logické. Bohužel se to týká nejen tuků, ale i svalové hmoty.
Pokud bych tedy během hladovky pil pouze vodu a proteinové nápoje, zapojil do toho i cvičení, jaký bude výsledek?? ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V skratke. Chudnutie = vydaj vacsi ako prijem. Potraviny sa skladaju z cukrov, tukov a bielkovin. KO…
fleg 13.06.2019 17:40
fleg
takže ak chcem pribrať tak bych mal menej cvičiť a viac jesť? hmm, nie že bych do teraz netrávil 12…
Mlocik97 13.06.2019 17:48
Mlocik97
Taky jsem se kdysi dostal až na 65 kilo (při mých 170 cm tabulková váha) ale bylo znát, že to neni o… poslední
ml1 14.06.2019 14:25
ml1

V skratke.
Chudnutie = vydaj vacsi ako prijem.
Potraviny sa skladaju z cukrov, tukov a bielkovin. KOnzumovat len jednu zlozku je blbost. Strava ma byt vyvazena.
Cukry delime na mozno, di a polysacharidy.
Bieloviny sa stiepia na aminokyseliny, cca 13 je ich esencialnych = telo si ich nevie vytvorit a musis ich prijat v strave. Aminokyseliny su zakladnym stavebnym prvkom svalov.
Tuky su energeticka zasoba organizmu.
Ako to cele funguje.
Zacnes cvicit...tel spaluje jednoduche cukry, ich zasoba je relativne mala, takze ide na polysacharidy. Ak spali aj tie a potrebuje dalsiu energiu zacne stiepit bielkoviny = zacne ti "zrat" svaly.
V poslednom stadiu nastupuju tuky, ktorych stiepenim si ziska potrebnu energiu.
Z tohoto vidis, ze je dolezite pri hladovka/diete cvicit, pretoze dochadza k ubytku svalovej hmoty.
Pokial chces spalovat tuky musis cvicit dlhsie ako 20-30min, je to individualne samozrejme a ide o to, aby sa zacali palit tie tuky. Na palenie tukov sa odporucaju aerobne aktivity (napr beh).
Pit vodu + proteinove napoje = zaludocne problemy a chudnutie ziadne.

takže ak chcem pribrať tak bych mal menej cvičiť a viac jesť? hmm, nie že bych do teraz netrávil 12 hodín spánkom a 12 hodín za počítačom, nie že bych nejedol za 4 ľudí, kludne aj pol kila šalátu so 14 rožkami na večeru a pri čom mal len 63 kg pri 194cm výške, ale myslím si že to asi nefunguje úplne tak. Nebo mám rozbité telo a funguje na inej pohonnej hmote? :-D

Taky jsem se kdysi dostal až na 65 kilo (při mých 170 cm tabulková váha) ale bylo znát, že to neni ono. Asi za to spíš mohlo to, že jsem měl několik dnů tak rozběhaných, že jsem neměl pořádné jídlo. Časem jsem kila nabral zpět respektive výš až někam k metráku, no teď už jsem se dlouho nevážil, nějak se mi nechce to posuzovat podle váhy, ale víceméně se bez ohledu na příjem tělo drží mezi 95 a 105. Představoval bych si něco mezi, tak kolem 80 kilo, ale nehodlám se tím nijak stresovat (natož abych řešil každé deko, je jasné, že když vypiju půl litru čaje, že mám o půl kila víc).
Já mám pocit, že je potřeba někde otočit kolečkem nastavené hodnoty. Připadám si (v obou případech), jako když si nastavím topení na 25 a chci dosáhnout 22 tím, že otevřu okno (pak samozřejmě topení hicuje, protože se to snaží dohnat). Takže si taky myslím, že stavová rovnice zásoba = příjem - výdej případně pro jednotlivé kroky zásoba(k+1) = příjem(k) - výdej(k) + zásoba(k) má nějaké trhliny, tělo asi někdy nemá potřebu úplně všechno ukládat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru