Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Soukromý doktor - vyplatí se a bude se mi fakt věnovat/pomůže mi...?

Soukromý doktor - vyplatí se a bude se mi fakt věnovat/pomůže mi...?

Mám takový zdravotní problém, jde spíše o estetický problém, kvůli kterému jsem byl už několikrát u dvou (podle recenzí na znamylekar.cz) UDAJNE dobrych doktorek (kožních)... Obě mi daly naprosto rozdílnou diágnózu, obě špatně a obě mi samozřejmy nepomohly (a obě se mnou byli hotovy v rámci pár minut)... Takovou stupiditu a nekompetenci u doktora jsem opravdu neviděl... Praktická doktorka mě jen neustále posílá ke kožní... Takže buď budu prostě zkoušet různé kožní, jednu po druhé (to nevím jestli vůbec jde...?), dokud fakt nenarazím na nějakou kompetentní, co se mi bude fakt věnovat (a internet v tomto není pomocí), nebo mě prostě napadlo, že budu muset zajít k soukromému doktorovi, tomu patřičně zaplatit, modlit se a doufat aby se mi alespoň on fakt věnoval (za ty peníze) a důkladně se mnou prošel všechny možnosti co mi může být (jakkoliv nepravděpodobně) a postupně to případně vylučoval, až dojde k tomu co/čím to doopravdy je (já jsem si celkem jistý, že vím čím to je (alespoň přibližně) ale kožní moje informace v podstatě ignorovali)... Prostě potřebuju někoho kdo se mi fakt bude věnovat (tedy za peníze)...

Moje Dotazy (nemám žádné zkušenosti se soukromými doktory-kožními):

1) Fakt se mi soukromý doktor (KOŽNÍ) za ty peníze bude věnovat? Nebo "jen předstírat" a zinkasuje prachy a stejně mě "odbyde" tak jako standardní doktor, jen to třeba "lépe okecá"...?

2) Kolik se tak platí soukromému doktorovi (za hodinu?) ("kožní" problém menší, ale asi relativně netradiční (proto to asi taky ty dvě předchozí blbky kožní špatně diagnostikovali) (Olomouc , Brno... Ale pokud by fakt bylo potřeba dojedu i do té Prahy no...)

3) Pokud mě soukromý doktor pošle na nějaké vyšetření, třeba já nevím "ultrazvuk", "rentgen" cokoliv někam do odborného pracoviště (nemocnice, klinika nebo laboratoře nebo já nevím...), tak to už platí standardně moje VZP pojištovna (i když je to na "příkaz" soukromého doktora?) Nebo i vyšetření, na které mě pošle soukromý doktor, je "soukromé", takže dané vyšetření taky musím platit já a pojišťovna mi to nezaplatí?

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud se jedná o nějaký jasně viditelný problém (vyrážka, ekzém) tak nemá smysl střídat doktorky, al…
jirka44 20.04.2021 14:49
jirka44
Souhlas s jirkou44. Měl jsem kolegu v zaměstnání, který trpěl nějakým kožním problémem vždy cca po 5… nový
nerady 20.04.2021 19:35
nerady
Ono to možná bude i tím, že lékař je placený za zákroky a ne za to, kolik lidí vyléčí. A tady je kám… poslední
ml1 10.05.2021 13:54
ml1
Tezko rict, s koznima zkusenost nemam, jen se ZUBNIM (a to jednim) - jeste jsem u nej na kresle bole…
gilhad 20.04.2021 15:13
gilhad
Já nevím, jestli jsou nějací zubaři ještě "státní", já mám pocit, že jsou snad všichni dneska soukro… nový
Prasak 20.04.2021 19:24
Prasak
Zaleží hlavně od lékaře, někteří soukromý jsou lepší než státní ale prát to i naopak zase. Nedá se t… nový
Bianka247 29.04.2021 10:39
Bianka247

Pokud se jedná o nějaký jasně viditelný problém (vyrážka, ekzém) tak nemá smysl střídat doktorky, ale naopak vytrvale "reklamovat". Ony to obvykle zkusí tím nejlevnějším preparátem a teprve když to nezabírá vymyslí něco jiného. U některých problémů ovšem mastičky nezabírají a je potřeba změna jídelníčku nebo prostředí (třeba lupénka mizí zázračně u moře..)

Souhlas s jirkou44. Měl jsem kolegu v zaměstnání, který trpěl nějakým kožním problémem vždy cca po 5 letech. Nejdřív vyfasoval mastičku za 5,-Kčs, když nepomohla tak za 10,-Kčs, pak za 20,-Kčs a nakonec tu co pomáhala, která byla ze Švýcarska. Když přišel po pár letech s tím samým problémem tak nedostal tu Švýcarskou (i když v papírech to bylo napsáno, že ta pomáhá), ale zase absolvoval původní kolečko. Jak zjišťuji tak se tu za 40 let ve zdravotnictví nic nezměnilo.

Ono to možná bude i tím, že lékař je placený za zákroky a ne za to, kolik lidí vyléčí. A tady je kámen úrazu. Takto si mohl vykázat 3 iterace a ještě byl krytý před nemocenskou pokladnou, že nepředepsal dražší přípravek hned, ale až poté, co levnější nezabraly. A dnes to možná platí víc, než před léty, kdy se na to tak nehledělo. A to se pohybujeme v civilizovaném světě, kde se lékaři zaštiťují hypokratovou přísahou.

Kdybych byl idealista, myslel bych si, že soukromý lékař si takový přístup nemůže dovolit (to by se k němu pacienti nehrnuli a on by mohl zavřít), ale asi to až tak růžové nebude.

Tezko rict, s koznima zkusenost nemam, jen se ZUBNIM (a to jednim)
- jeste jsem u nej na kresle bolesti neomdlel - a to mi delal i hodne drasticke zakroky - predtim u statnich jsem omdlel nekolikrat
- kdyz tam zavolam, ze neco potrebuju, tak me prakticky vzdy objednaji na dalsi den, na konkretni cas, a v ten cas (+/- 2 minuty) me sestra vola do ordinace - u statnich i akutni veci casto mely cas mesic, ale i pul roku a na posledni chvili to "nevyslo" a v cekarne se cekalo taky treba hodinu
- co muzu neodborne posoudit, tak ma vyrazne lepsi technologicke vybaveni - napriklad retgen je kamrlik u cekarny, kde me objedou a nez dojdu do ordinace, tak to tam ma na nastenne veleobrazovce a ukazuje mi, co se mu kde nelibi a co by navrhoval s tim delat, a srozumitelne odpovi i na "blbe" dotazy - za statni jsem dostal poukaz na rentgen, dosel na prislusne pracoviste, pak cekal na vyvolani, dostal negativ, odnesl doktorce, ta do nej chvili cumela, nic nerekla a udelala co sama chtela, nikdo mi nic nevysvetlil
- tady jsem vazeny platici zakaznik a usmiva se na me kazdy od recepcni pocinaje - nikoli dalsi otrava, co je ho nutno nejak odbavit aby neprudil

na druhou stranu
- tady za vykon (jako vycisteni kanalku a zaplombovani, mustek prez 4 zuby ukotveny na piloty, novy cely zub) platim vetsinou kolem 10.000-40.000 Kc - ve statnim to bylo zdarma, nebo za 30,-

I tak si myslim, ze se mi to vyplati, ale pro chude to asi neni. (Ne ze bych byl extra bohaty, ale tyhle castky me sice netesi, ale ani nepolozi a platim hotove, zdravi mi za to stoji). Jestli neco pojistovna priplaci nevim, (spis ne, maji zasadu bud to bude to nase a zaplatime to, nebo to bude neco jineho a podilet se na tom nebudem ani do vyse naseho), ale vlastne me to nezajima, pro me je podstatne, kolik platim ja, ne, kolik si vydela doktor.

Já nevím, jestli jsou nějací zubaři ještě "státní", já mám pocit, že jsou snad všichni dneska soukromníci.
Měl jsem za život dva zubaře, jednoho na dědině a tam měla zubařka svou ordinaci (i s rentgenem), teď jsem zase u zubaře ve městě, kde mají v malé poliklinice společný rentgen v kamrlíku přes chodbu. Ve velkých špitálech možná posílají na špitální rentgen, aby si nemuseli kupovat vlastní. Jenže to je právě to, co trvá, čekat na podělanej rentgen, když to jiní umí udělat sami do pěti minut.
Pokud jde o náhrady zubů a celkovou cenu péče - těžko říct, ono je to asi individuální, než systémové. Někdo dělá na pojišťovnu a s většími "opravami" se mu nechce drbat, jinej ji klidně udělá, ale nechá si za to zaplatit. Taky raději za zuby připlatím, protože mám už jen jedny. Naštěstí můj zubař je fakt machr a dělá to pořádně a pěkně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru