Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tarif na volání ze zahraničí (Chorvatsko) do ČR (a z Chorvatska do Chorvatska)...?

Tarif na volání ze zahraničí (Chorvatsko) do ČR (a z Chorvatska do Chorvatska)...?

Chystám se do chorvatska na pár měsíců. Mám předplacené karty (jen; žádný paušál) v mobilu. Jednu of Vodafone, jednu od O2. Když budu v chorvatsku, chci:
1) Jak (občas) volat zpět do ČR na ČR čísla,
2) Tak rovněž samozřejmě volat na chorvatská čísla...

Co jsem se teď zbežně díval, tak s překvapením zjistuju, že (pletu se?) můžu z chorvatska (země EU) volat do ČR úplně v pohodě a platí cenově úplně stejné podmínky (!) jako kdybych byl zpátky v ČR a volal normálně z ČR do ČR... Správně?

Jak je to ale s bodem 2...? Můžu z CZ sim karet a CZ mobil čísel (dvě mám jak jsem psal) v pohodě a za stejnou cenu volat v chorvatsku na chorvatská čísla rovněž stejně snadno...? (nebo to bude bráno jako mezinárodní volání ( i když jsem v chorvatsku fyzicky s mobilem...?) A tedy pro volání na chorvatská čísla (byť, opět, jsem v chorvatsku fyzicky) si radši mám koupit nějakou sim na místě...?

3) A BTW, české SMS s potvrzovacími kody pro Internet banking atd. mi budou pořád chodit v pohodě (a zdarma ) ( i když budue v chorvatsku)...?

Díky

Předmět Autor Datum
Koupil bych lokální.
Kyncl 02.02.2022 17:24
Kyncl
Volání do ČR je jako volání kdekoliv po unii a musí být za stejných podmínek jako doma. Je tam ale n… poslední
kkk 03.02.2022 16:18
kkk

Volání do ČR je jako volání kdekoliv po unii a musí být za stejných podmínek jako doma. Je tam ale nějaká pojistka proti permanentnímu roamingu, kterou si vylobovali operátoři a ta lhůta byla řádově měsíc. Takže z chorvatska voláte jako v česku, ale jen dočasně. Proto možná bude lepší pořídit si místní kartu, pokud to lze, já tam byl 14 dnů, tak jsem to řešit nemusel.

Na chorvatská čísla voláte jako do zahraničí. Je to úžasný paradox, že do čech voláte daleko a přitom za normální cenu, ale když voláte na recepci apartmánu, před kterým stojíte, platíte jako za mezinárodní hovor. Ani jsem nekontroloval, kolik mě to stálo, ale asi to nebyla nějak závratná částka, možná na to taky platí ten limit 49 eurocentů (možná je i menší), neni to jako ve Švýcarsku (což není EU) 42 korun za minutu.

U příchozích SMS se snad nikdy roaming nepočítal, byla to jednoduchá cesta jak komunikovat s kolegy v tramtárii (oni posílali sms za hodně, ale příjem byl normální).

Potvrzovací kódy z IB chodí naprosto normálně. Za to mi dalo docela práci najít v Chorvatsku bankomat, který by si neúčtoval zlodějské poplatky (a šlo i o bankomaty bank, společnosti alá euronet nepočítám), jinak minimálně tam, kde jsem byl bylo bankomatů víc než dost i těch použitelných. Vysvětlovat v každém obchodě, že chci platit v kunách (nechat přepočet bance) by mě opravdu nebavilo, radši jsem to vysvětlil bankomatu a platil hotovostí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru