Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem športová obuv membrány COLD.RDY / GORE-TEX

Nazdar, má niekto skúsenosti s membránami COLD.RDY / GORE-TEX v rámci použitia v topánkach? Na obdobie jeseň/zima/jar. Zaujali ma https://www.adidas.sk/obuv-terrex-trailmaker-mid-cold.rdy-hiking/FZ3371.html s COLD.RDY membránou. Mal som kedysi pracovnú obuv s GORE-TEX a strašne sa mi potili nohy, vôbec sa neodvádzala vlhkosť. Kto sa vyzná v športovej obuvi tak budem rád za TIP aj na niečo iné. Posledné roky kupujem Adidas obuv a som spokojný ale ak je niečo za rozumnú cenu v lepšej kvalite... Pozeral som na Salomon alebo North Face.

Předmět Autor Datum
Před týdnem jsem koupil tyto: https://www.sportisimo.cz/salomon/x-raise-2-gtx/588979/ Nohy se mi v… nový
Hanyse.k 25.09.2022 17:41
Hanyse.k
Derem boty ako na beziacom pase, raz som si kupil Garmonty a to je snad z certovej koze, uz ich mam… nový
Michal2 26.09.2022 09:27
Michal2
Vďaka páni za tipy. Predsa len som kúpil tie adidas ktoré sú v linku vyššie. Už dorazili a som spoko… nový
KMX 01.10.2022 12:23
KMX
COLD.RDY není membránová technologie ala Gore-tex. Ty boty, které máš v linku pravděpodobně žádnou… nový
RedMaX 01.10.2022 13:19
RedMaX
pokial Ťa príliš netlačia financie,tak pozri Hanwag,Lowa,Blaser,Colmar-hlavne séria robená z Cordury… poslední
audax 06.10.2022 13:44
audax

Vďaka páni za tipy. Predsa len som kúpil tie adidas ktoré sú v linku vyššie. Už dorazili a som spokojný. Nemožno ale hodnotiť po rozbalení a vyskúšaní. Každopádne vyzerajú poctivo vyrobené a kvalitné a tiež pohodlné. Pomerne tenký materiál v prednej časti a nie je tam žiadna membrána aspoň z popisu produktu tak usudzujem. Tak som skúsil na test poliať vodou a našťastie sú nepremokavé. Lepšie povedané ten vonkajší materiál trocha namokne ale nič sa nedostane skrz. Má to tiež takú tú úpravu ktorá odpudzuje vodu.

Salomony som už pár krát pozeral v sportisime a určite to je dobrá značka. Zaujali ma aj tie Garmonty. Síce nepoznám ale vyzerá že je to kvalitka tak nabudúce sa skúsim poohladnuť na tieto značky.
Budem teraz vyberať ešte prechodnú obuv jeseň/jar kde mám podmienku na nepremokavosť. Mám už pomerne rozbité https://www.amazon.de/-/en/adidas-Terrex-Tracerocker-Trekking-Hiking/dp/B072KHRPMS ktoré v tomto ohľade veľmi dobré nie sú. Síce nepremoknú okamžite ale stačí prejsť mokrú trávu a už sa voda dostane skrz. Pozriem teda tie Garmonty a Salomony.

COLD.RDY není membránová technologie ala Gore-tex.

Ty boty, které máš v linku pravděpodobně žádnou membránu nemají. Tipnul bych si, že voděodpudivost zajišťují společně vrstvy COLD.RDY a PrimaLoft, ale tak moc nepromokavé jako dobré boty s Gore-texem to nebude. To je ale jen moje spekulace, třeba to bude minimálně natolik nepromokavé, že budeš s botama spokojen.

Naštěstí boty už léta řešit nemusím. Objevil jsem kdysi značku Garmisch a asi mají nějakým způsobem obuvnické kopyto odlité podle mojí nohy. :-D Boty jsou prostě specifická záležitost, kde se radit moc nedá. Když budeš mít jinak posazené chodidlo, nemusí ti vyhovovat to, na co jiný nedá dopustit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru