Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já na jejich masivní hubení mám jakýsi pofidérní sprej co se fakt jmenuje "Supa Killa" a určit není…
gilhad 11.01.2023 16:29
gilhad
Voda s octem a jarem funguje velmi dobre, ne ze ne. Ale me se mimoradne osvedcilo dat kvasit nejaky… poslední
bahno 12.01.2023 20:47
bahno

Já na jejich masivní hubení mám jakýsi pofidérní sprej co se fakt jmenuje "Supa Killa" a určit není bio-eko-insect-friendly ale jednotlivé mušky bych tím nehonil - jen to při nějaké massivní vlně občas stříknu na okno, kde sedají (a pak časem pochcípou kdekoli) a člověk se tam omylem nedotkne (nedělám si iluze, že by laciný a účinný přípravek byl zároveň neškodný).

Na trvalý boj mám PET flašku od koly, kam jsem kápnul kapku jaru, dal polévkovou lžíci octa a asi deci vody, do víčka šídlem prorazil díru asi půl cenťáku v průměru (a ta se časem trochu zatáhla) a otřepy nechal viset do flašky, aby se muškám ještě hůř hledal východ (= žádné začišťování).

Ono se to nezdá, ale redukuje je to po stovkách a nedá to žádnou práci - prostě si to stojí vedle odpadkáče a mušky do toho lezou samy. (Schválně jsem je občas zkusil počítat - vypadáto jako skoro prázdné, ale utopené mušky jsou malé a dokud se dají počítat, tak i stovka vypadá jak nic.)

Vyměňuju to tak jednou za půl roku - starou láhev vyhodím, novou přichystám. Nesmrdí to, nevrčí to, nežere to elektřinu ani chleba, není to jedovaté pro mazlíčky a funguje spolehlivě (a hlavně podchytí malé množství invazníků samo od sebe).

Toho jaru jen symbolickou kapku, aby se snížilo povrchové napětí vody a mušky se lépe topily, ocet používám nejlacinější octový, ale stejně dobře (ne-li lépe) by fungoval jablečný nebo víno, nebo nahnilé ovoce nebo jiné lákadlo na mušky. Ta voda by měla mít hladinu přez celá průřez a nemusí jí být moc (stačí muškám nad hlavu, ale bacha, ony se, mrchy, dole vrství :-p)

Člověk tu kapku octa necítí ale ty potvory na to mají specializované buňky, tak jim stačí i půl roku zvětralý. A malá kapka jaru nezabije ani myš, to už se spíš udáví hryzáním té PET flašky :-D (Čili na myši nutno líčit jiné pasti ]:))

Voda s octem a jarem funguje velmi dobre, ne ze ne. Ale me se mimoradne osvedcilo dat kvasit nejaky ovocny vino nebo vlastne cokoliv. Dulezita je kvasna zatka. Ono je to tahne za tim kvasicim materialem, takze je to tahne k tomu bublatko a bublatko je topi naprosto spolehlive, staci kdyz se priblizi nad hladinu a vlna za bublinou je smete. No a krome toho se pak da vyuzit ten vykvasenej produkt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru