Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tipy na výlet - západní Slovensko

Ahoj,
chtěli bychom v létě navštívit pár míst na Slovensku, ale tak nějak v rozsahu jednoho dne, tj. dojezd autem/vlakem tam i zpět. Výchozí bod dejme tomu Brno.

Co mám v plánu:
- hrad Beckov, nebo Čachtice, možná oboje, je to kousek od sebe. Je tam něco v okolí ještě k vidění? Abychom to neměli jen hop tam, hrad, hop zpět. Archeoskanzen v Modré u Hradišťa jsme už navštívili. Nemusí to být vše nutně na Slovensku, ale i něco po cestě. Buchlovice/Buchlov už známe.

- Bratislava - mrknout na hrad, ale co dál? Děcka by jen takový chození po městě nebavilo. Děvín - možná, ale dostat se tam bude už komplikovanější, chceme do Blavy vlakem, takže po městě MHD. Děcka by chtěly omrknout ZOO, takže tam se dostaneme snadno busem. Ale k tomu MHD v Bratislavě, máte na SVK nějakou aplikaci do mobilu na veřejnou dopravu, podobně jako u nás IDOS? Určitě jo.

Již jsme byli v Trenčíně. Bojnice je trochu dál, ale to si nechám na jindy, příliš hradů a zámků v jeden den je prostě moc. Obecně nás zajímají hrady, zámky, jeskyně, přírodní zajímavosti, ne však celodenní pěší tůry, na to jsem línej a asi mám v řiti kolena :-(

Díky za tipy

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsme za den zvládli jeskyni Driny a o kousek vedle hrad Červený kameň. Je tam fascinující sklepe… poslední
Prasak 07.07.2023 17:03
Prasak

Tak jsme za den zvládli jeskyni Driny a o kousek vedle hrad Červený kameň. Je tam fascinující sklepení, něco v takovým rozsahu jsem ještě neviděl. Ostatně, každej hrad má něco unikátního.
Chtěli jsme se mrknout ještě na Plavecký hrad, ale děcka už hlásily únavu, takže si to necháme na příště. Vůbec je v Karpatech kvantum zřícenin, kam se stálo za to se podívat.
Co musím ocenit, tak kvalita silnic přes Karpaty, zvláště cesta Pezinok - Malacky je úplně nová.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru