Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak získat sebevědomí a díky tomu vztah?

Pokud existuje to, že mám tři diagnózy (adhd, asperger a lehká emoční nestabilita) je možnost že budu mít někdy někoho kdo mě bude chtít? Protože v to nevěřím, lidi už nemám absolutně sílu oslovit, můj sociální život opadl kvůli zdraví. Kvuli mnoha faktorům věřím, že už mě nikdy nikdo upřímně nebude chtít, jelikož jsou lidi povrchní a jdou za úspěsnými zdravými lidmi s charismatem. Nevím co dělat dřív, ani nevím zda existuje šance zdravého sebevědomí a upřímné lásky. Máte nějakou radu, jaká by mi pomohla? (mám strach z lidí a moc jich mě neosloví při jakémkoliv koníčku když už) Jak mi pomůže, pokud budu žít život pouze pro sebe, když potřebuji sdílet? Co dělat s pocitem, že nikoho nezajímám?

Předmět Autor Datum
Zkus nějaké společenství, náboženské, meditační...
Kyncl 25.03.2024 17:04
Kyncl
Náboženské? On nechce skončiť v cvokhousu (zvanom kostol, mrdať mníšku na oltári). Keď už mu chceš…
Ale 25.03.2024 17:54
Ale
Protoze ty mas vyhraneny nazor na nabozenstvi, neznamena, ze to nekomu jinemu nemuze fungovat. Je to…
Jan Fiala 08.04.2024 15:59
Jan Fiala
léčit mentální problémy tím že začnu věřit v bludy není nejlepší řešení
Whatever 08.04.2024 20:48
Whatever
Nejde o viru v bludy, jde o komunitu, kde se muze potkavat s ostatnimi. Takze ne o chozeni do kostel… poslední
Jan Fiala 09.04.2024 05:34
Jan Fiala
Rada : Přestaň se vymlouvat na nemoce které nejspíš ani nemáš a začni cvičit/sportovat
Whatever 26.03.2024 19:44
Whatever
Ono dosti záleží i na tom, jestli jsi introvertní nebo extrovertní povahy. Všeobecně extroverti raza…
Craft 29.03.2024 19:29
Craft
Pletete si Introverzi a asocialitu... Introverti mají rádi sociální kontakt ale v mnohem užším měřít…
Whatever 04.04.2024 12:31
Whatever
Mylná představa. Dosti přesně je to popsáno třeba zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Melancholik Samo…
Craft 05.04.2024 02:29
Craft
dělení lidí na melancholik/flegmatik/cholerik/sangvinik je naprostá bagatelizace lidských osobností…
Whatever 08.04.2024 06:49
Whatever
Edit : Tak po proklikání se vašima webovkama jsem zjistil že jste alťák... nebo spíše propagujete a…
Whatever 08.04.2024 15:07
Whatever

Ono dosti záleží i na tom, jestli jsi introvertní nebo extrovertní povahy. Všeobecně extroverti razantní zdravotní změny v životě, které je vyřadí z jejich společenského života, na kterém jsou existenčně závislí, tak bez pomoci psychiatrů a notné dlouhodobé dávky antidepresiv neustojí. V tomto mají introverti navrch, protože samotu vyhledávají, cení si soukromý a nestojí o pozornost. A úplně nejlíp jsou na tom introverti typu flegmatik, protože introvert-melancholik celý život spíše balancuje na hraně mezi melancholií a stavy připomínající deprese a má větší tendence se dobrovolně uzavírat do sebe a izolovat od společnosti. Takže, pokud jsi extrovert bez společnosti se neobejdeš. Nakonec i covid to ukázal v celé nahotě, kdy se nejvíce z té nucené izolace hroutili právě extroverti, protože jejich společenský život, kterým žijí byl tím silně zasažen. Lidé jsou různí, dnešní doba dosti nahrává povrchnosti a pozérství a kdo není vidět, není IN. Tito lidé ti ale v životní krizi nepomůžou, protože pro ně budeš prostě divný nebo simulant, co chce být něčím zajímavý a nedokážou to pochopit, protože se nikdy v takové situaci neocitli, ani neznají nikoho takového ze svého okolí. Prostě si vyselektuj své opravdové přátele od těchto povrchních lidí, dělej a zaměř se na to, co tě baví a právě tady můžeš narazit na nové lidi, kteří mají stejné zájmy a časem se to určitě zlepší. Tlačit na pilu a dělat unáhlené závěry ve smyslu "všechno skončilo" nemá smysl a v ničem ti to nepomůže.

dělení lidí na melancholik/flegmatik/cholerik/sangvinik je naprostá bagatelizace lidských osobností a absolutně se rozpadá pokud člověk chce udělat psychoanalýzu trochu vážně...
Je to spíš vtip pro mladé aby se zaškatulkovali, nelze brát vážně... Když už tak bych spíš použil model Myers Briggs který je o trochu detailnější ale i tak se v reálně psychologii jedná spíš jen o zajímavost jakej asi člověk +- je než že by se to skutečně dalo aplikovat na problémy a jejich řešení :)
Celkově myslet si že se někam dostanu na základě toho že budu celou společnost škatulkovat do 4 (potažmo 16) typů na základě nějakých skoro podobností je prostě směšné

"Hippokratova typologie temperamentu je i dnes jedna z nejpřesnějších"... Na základě čeho? Psychologů samouků? Tohle tvrzení snad nemyslíte vážně.

Zrovna v tomhle konkrétním případě kdy tazatel má problém s vlastními pocity je jednoduché "jo seš introvert noooo, seš tahle skupina" naprosté flusnutí do tváře moderní psychologie

Jinak se omlouvám že jsem se tak rozvášnil, jsem na téma psychických poruch docela citlivý a když mi někdo pošle odkaz na wikipedii popisující melancholika tak to spíš beru jako špatný vtip než jako vážný argument.

Edit : Tak po proklikání se vašima webovkama jsem zjistil že jste alťák... nebo spíše propagujete a živíte se alternativní medicínou... Jistě pochopíte proč s někým takovým nehodlám dále ztrácet čas diskutováním o mentálních problémech. Někdo kdo se živí podvodem jako biorezonance by se k tématu zdraví neměl ani vyjadřovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru