Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alkohol x vztah

Ahoj všichni,
řeším takový menší problém a byla bych ráda, kdybyste se k němu vyjádřili. Nejsem s přítelem sice příliš dlouhou dobu, ale vše nám klape, jak má, dokonce snad lépe než nejlépe. Až na jeden problém - alkohol.
Nemám s alkoholem zrovna pěkné zkušenosti (ať už díky předchozím vztahům, nebo díky vlastním zkušenostem s lidmi, kteří pod vlivem byli) a přítel o tom ví. Své každodenní pití sice, protože mu na mně údajně záleží, už zredukoval na pití párkrát týdně, ale mám pocit, že když pije, stává se tím největším sobcem, jaký může existovat, a zapomíná na vše kolem. Popírá tím vše, co říká.
Když se následně o všem bavíme, není schopen mi poskytnout logické vysvětlení, proč tolik potřebuje k životu alkohol. Prostě mu to připadá normální a nedokáže mě pochopit. Argumentuje tím, že nezná nikoho, kdo by nepil, a že všichni jeho známí do hospody chodí, tak proč by tam neměl chodit on? Ale mně ovšem takový argument nepřipadá hoden dospělého, inteligentního a vyrovnaného muže. Následně dochází vždy k hádkám, které pak nemají daleko od rozchodu, ale nakonec se situace, než se přítel zase vydá do hospody, uklidní.
Celý tenhle kolotoč mě unavuje a ničí. Už nevím, jak to mám řešit. Mám před tím prostě zavřít oči, obrnit se, pískat si a nedělat z toho žádný problém, ačkoliv se mi to nedaří, nebo mám nějak zakročit? Jsem z toho už docela zoufalá.
Děkuji vám za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jsem milovník vína i slibovice (jistěže jen v sobotu), zároveň mám krásnou přítelkyni. Ovšem po těc…
hynajs 05.11.2015 15:51
hynajs
Je taky možne ze je proste zamindrákovana a on přitom neni zas takový hovado. A ona jen z toho dela… poslední
CreativanDevil 05.11.2015 23:14
CreativanDevil

Jsem milovník vína i slibovice (jistěže jen v sobotu), zároveň mám krásnou přítelkyni.

Ovšem po těchto větách :

Své každodenní pití sice, protože mu na mně údajně záleží, už zredukoval na pití párkrát týdně, ale mám pocit, že když pije, stává se tím největším sobcem, jaký může existovat, a zapomíná na vše kolem. Popírá tím vše, co říká.
Když se následně o všem bavíme, není schopen mi poskytnout logické vysvětlení, proč tolik potřebuje k životu alkohol. Prostě mu to připadá normální a nedokáže mě pochopit. Argumentuje tím, že nezná nikoho, kdo by nepil, a že všichni jeho známí do hospody chodí, tak proč by tam neměl chodit on?

mám jedinou a krátkou radu: Prchej, dokud můžeš. Dej mu kopačky ještě dnes.

Je taky možne ze je proste zamindrákovana a on přitom neni zas takový hovado. A ona jen z toho dela vedu ;-) Asi těžko to posoudime. Ve vztahu byt nemusí. Ale abych začal chodit s babou a ona by mi najednou začala "určovat pravidla" to by asi nedopadlo dobre.
Me se líbilo kdyz začal strejda chodit s tetou tak ji říkal "nelíbí se ti tak odejdi" uz jsou spolu 15 let ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru