Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Začínám sportovat.

Zdravím všechny. Jelikož mě nebavilo celé dny sedět u PC, rozhodl jsem se se sebou i něco dělat. Vážím 69kg a měřím 175cm. Denně jsem si nastavil limit chodit běhat 1km. Aby to bylo účinné, nemáte pro mě nějakej tip ? 1km (5/6 min) a pak můžu jít zas dom. Nevadí to ničemu ? Více bych asi nechytal dech, když bych běhal více. Stačí denně 5-6 minut běhat 1km a pak přijít dom a lehnout si a koukat se na film, nebo by jsme doporučili ještě něco, co dělat ? Semnou je to těžký, protože mě žádný sport nebaví. Jen to běhání mě začalo bavit.

Předmět Autor Datum
Nevadí, lepší, než ležet celej den. ;-) Nicméně pokud tě to tak baví a máš kde běhat, neomezuj se zb…
Kurt 01.03.2016 18:59
Kurt
Dobrý začátek. Nevadí to vůbec, jen si promysli co od běhání čekáš, jestli kondičku nebo rychlost,… poslední
Deadfrey 02.03.2016 15:18
Deadfrey

Nevadí, lepší, než ležet celej den. ;-)
Nicméně pokud tě to tak baví a máš kde běhat, neomezuj se zbytečně na 1km, prostě se proběhni. Pokud se ti stává, že po 1km už nemůžeš, tak prostě běháš moc rychle, zvolni, narovnej se a soustřeď se na důchání. Další možností je přejít na chvíli z běhu do rychlé chůze a potom se zase rozběhnout (tzv. indiánský běh).
Jen se nezapomeň před vyběhnutím rozcvičit a po něm protáhnout, ať si neublížíš.

Dobrý začátek.

Nevadí to vůbec, jen si promysli co od běhání čekáš, jestli kondičku nebo rychlost, hubnout asi nepotřebuješ při tvé váze. Hlavně si zvol tempo, ať to doběhneš celé bez pauzy (začni zlehka, nepřeháněj to, postupně zrychluj/přidávej vzdálenost, není od věci si to někde psát, ať vidíš zlepšení, celkem to motivuje se stále zlepšovat) nebo můžeš běžet a pak rychlou chůzi, střídat to (jak radil přede mnou), ale tohle se mi osvědčilo spíše u sprintů (čili na rychlost).

Zkus fitness, osobně velice doporučuju. Je to dřina, nekonečna cesta, ale stojí to za to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru