Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stredná škola

Dobrý deň to som zase ja, aka škola je podľa viac najlepšia? (som celkom múdry možno to tak nevyzerá )myslím v predmetoch) a neviem na akú strednú rozmýšlam nad gymnáziom ale nie je technická oveľa lepšia? ale zase ja som noob cez pc tak poradte niečo prosím. a na vysoku asi by som aj chcel ísť. ale niekedy sa mi naozaj nechce učiŤ (ale iba niekedy)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Gymnasium jsou pro chytré blbé lidi, kteří marní čas učením se něčeho co je totálně zbytečné k ničem…
Deadfrey 09.03.2016 14:56
Deadfrey
většina co se naučíš je jen pro školu Na to je tato krásná odpověď. Nebojte, neustálé snižování kva…
ms 11.03.2016 17:40
ms
A není to tak ? K čemu ti je literatura, když budu chtít vědět něco o nějakém autorovi tak si to na…
Deadfrey 15.03.2016 14:04
Deadfrey
bez logaritmů a dalších věcí v matice které považuješ za zbytečné bys neměl ty ani já teď na čem psá…
Ekmos 15.03.2016 19:13
Ekmos
Tak on asi nemyslel, ze jsou zbytecne uplne, ale ze je zbytecne, aby se ucily nekde, kde o ne nikdo…
merlouska 15.03.2016 21:33
merlouska
Kdyby se na školách učilo jenom to, o co tam mají žáci zájem, tak je naprostá většina populace negra…
Wikan 15.03.2016 21:48
Wikan
A nefunguje to nahodou takhle nejak v Americe? Mam pocit, ze tam si muzou uz na stredni skole vybira…
merlouska 15.03.2016 22:08
merlouska
Ale i tak si musí něco vybrat.
Wikan 15.03.2016 22:24
Wikan
Jasne, musi si vybrat, ale porad je to podstatny rozdil proti nasemu "a budes se ucit vsechno". Ja b…
merlouska 15.03.2016 22:47
merlouska
Pokud mě matika nebaví, tak se tím stejně živit nebudu a učit se to je nesmysl. Naopak bych se mohl…
Mayhem 16.03.2016 00:09
Mayhem
S tímto názorem se moc souhlasit nedá. Pokud se do budoucna tvoje práce obejde bez vyššího vzdělání,…
pedrosso 16.03.2016 08:45
pedrosso
Můžeš mi důkladně popsat, k čemu použije například překladatel z nějakého jazyka matematiku? Nebylo…
Mayhem 16.03.2016 09:13
Mayhem
To není o diskusi,prostě dělej jak myslíš.
pedrosso 16.03.2016 09:59
pedrosso
To Ti došly argumenty brzo. Kdyby sis to přečetl celé, věděl bys, že studuji VŠ a zrovna mám i tu ma…
Mayhem 16.03.2016 11:09
Mayhem
Oni ale ti ludia este nemozu vediet ze ci budu prekladatelia jazyka :) Na strednej sa ucia uplne zak…
MM.. 16.03.2016 11:17
MM..
Představ si, že někdo třeba má i představu, co chce v budoucnu dělat. Pokud někdo jde na např. Obcho…
Mayhem 16.03.2016 13:01
Mayhem
Tak na obchodnej akademii potrebuje tej matematiky co najviac. Dopredu si povedat ze budem prekladat…
MM.. 16.03.2016 15:34
MM..
Vybíráš si z mého příspěvku, co se Ti hodí a dáváš to do kontextu s věcmi, které se Ti hodí. Dobře,…
Mayhem 16.03.2016 16:01
Mayhem
Na strednej su len uplne zaklady, triviality. Je dobre aby o tom ludia mali aspon potuchy (integral…
MM.. 16.03.2016 16:38
MM..
:-D poslední
Mayhem 16.03.2016 16:52
Mayhem

Gymnasium jsou pro chytré blbé lidi, kteří marní čas učením se něčeho co je totálně zbytečné k ničemu a pro jedince co neví co chcou od života :-). Nejvíce zbytečná škola.

Já jsem šel na IT na průmyslovou školu, něco se tam naučíš (více teorie), ale ne tolik jako když se v tom budeš rypat sám. Kdysi jsem neuměl ani OS nainstalovat a teď :-D to beru jako největší banalitu, kterou nechápu jak může někdo pokazit. Měl jsem strach šáhnout do tiskárny, ani jsem nevěděl jak to otevřít a teď easy.

Pamatuj že na škole se naučíš jen základ, většina co se naučíš je jen pro školu (matematika, čeština, občanka a další cipoviny které jsou totálně k ničemu), ne do života/zaměstnaní. Musíš sám zkoušet. Největší možnost v IT máš když budeš programovat, takže jestli tě to baví, jde ti to, budeš se tomu věnovat, tak si víceméně za vodou (velké uplatnění a velký plat).

Takže moje rada: S pc a technikou tomu podobnou se naučíš, na gympl se vykašli. Možná někdo řekne že budeš mít díky gymplu náskok (hlavně matika) na výšce, ale zase budeš sakra hodně pozadu když nebudeš umět věci které se berou v IT oboru.

A není to tak ?

K čemu ti je literatura, když budu chtít vědět něco o nějakém autorovi tak si to najdu na netu, nemusí do mě hustit ať čtu knihy které mě nebaví/nezajímají (čtu rád) ?

K čemu ti je kolik lidí je v parlamentě ? politika mě opravdu nezajímá

Kdy využiješ logaritmy, kdy budeš počítat odchylku ?

Mě jde jen o to, že se ve školách učí, to co člověk nevyužije na úkor toho co člověk využije, potřebuje. Změnil bych celé to školství, mnohem více předmětů z oborů, praxe a jazyky. To je to co studenti potřebují.

Nepatřím k lidem, bývalím studentům, kteří školu flákají, jsou drzí, ale tohle mi fakt rozum nebere.

A nefunguje to nahodou takhle nejak v Americe? Mam pocit, ze tam si muzou uz na stredni skole vybirat jen predmety, ktere je zajimaji. Ale uz moc netusim, jaka je vlastne nabidka a jestli si muzou nasazet kombinaci anglictina + divadlo + telocvik + nejaka dalsi chobotina k nicemu, nebo jestli musi mit i nejaky "skutecny" predmety.

Ted nechci soudit pripadnou (ne)gramotnost Americanu, ta videa, kde se ukazuji jako naprosti kreteni, znam, ale otazkou je, jaky je to vzorek populace atd. Nedelam si zadne iluze o tom, ze bychom byli lepsi, staci jen peclive vybirat :-)

Jasne, musi si vybrat, ale porad je to podstatny rozdil proti nasemu "a budes se ucit vsechno". Ja bych si treba jako vic humanitne zalozeny clovek vybrala veci jako jazyky, mozna nejaky socialni vedy a uplne bych se vybodla na nejakou matiku, chemii a podobne. By me docela zajimalo, v cem by me to z hlediska znalosti zmenilo.

Pokud mě matika nebaví, tak se tím stejně živit nebudu a učit se to je nesmysl. Naopak bych se mohl hlouběji vzdělávat v mnou vybraných oborech a v těch oborech by ze mě mohl být opravdový odborník. Jak je to teď, umí všichni od všeho trochu a nic pořádně.
To, co píšeš ty by bylo rozhodně všem prospěšnější.

S tímto názorem se moc souhlasit nedá. Pokud se do budoucna tvoje práce obejde bez vyššího vzdělání,tak budiž,dělnická třída nikdy nevynikala vzděláním,ale pokud a v dnešní době obvzlášť nechceš dělat podržtašku,tak se vzdělání,včetně matiky nevyhýbej.

To Ti došly argumenty brzo. Kdyby sis to přečetl celé, věděl bys, že studuji VŠ a zrovna mám i tu matiku. To ale neznamená, že z toho nesmyslu budu jásat a tvrdit, že bez diskuse díky tomu budu geniální. Integrovat prostě zemědělci, překladatelé, právníci, doktoři, většinou nepotřebují = je nesmysl je to učit.

Oni ale ti ludia este nemozu vediet ze ci budu prekladatelia jazyka :)
Na strednej sa ucia uplne zaklady, ne integrovat (a ak tak len velmi jednoduche veci na jednoduchych prikladoch z fyziky, aby pochopili ze jak funguje svet). Ja napriklad nechapem naco je vobec komu nejaka debilna literatura kde sa pojednava o nejakej rysavej jalovici co napisal nejaky magor pred 200rokmi, alebo o nejakom orszagovi co ani sam nevedel ci je uz madar alebo este ne :) TO nepotrebuje garantovane nikto.
P.S. keby som bol minister tak okamzite zmenim povinne citanie z nejakej rysavej jalovice na vyhlasku 50 :) TO by malo byt povinne citanie pre vsetkych.

Představ si, že někdo třeba má i představu, co chce v budoucnu dělat. Pokud někdo jde na např. Obchodní akademii, nejspíš asi nechce dělat fyzika, nebo doktora.

Integrování, derivace, logaritmy, limity a podobně se na SŠ normálně učí a je to i v maturitě. Minimálně v ČR. ;-)
Literatura je úplně stejný případ, jako matika - většině lidí totálně k ničemu a měly by se učit místo toho odborné předměty.

Tak na obchodnej akademii potrebuje tej matematiky co najviac.
Dopredu si povedat ze budem prekladatel je somarina, ptz prekladatelov je plna prdel a potreba na trhu je dokopy 5ks pre celu republiku, to by sa asi ani nedozil nejakeho miesta :) Ked nebude uplne tupy a naucil sa aj tu matiku tak ma alternativu - moze potom pripadne robit aj ine veci, ak nezozenie flek pre prekladatela.
Na jaku prdel je ale niekomu literatura spred 300 rokov to nepochopim nikdy.
P.S. k tym integralom - na strednaj sa ucia uplne jednoduche triviality, neviem v ktorom rocniku si ale na technickej vyske zazijes 10000x zlozitejsie hardcore s integralmi a dif.rovnicami, stredna je oproti tomu jak naucit sa kolko je 1+1.

Vybíráš si z mého příspěvku, co se Ti hodí a dáváš to do kontextu s věcmi, které se Ti hodí.

Dobře, neuznáváš překladatele. Kolikrát v životě integruje lékař? Právník? Biolog?

Je jim to úplně stejně platné, jako ta literatura.

K tomu PS - to je správně, pokud někdo matiku studovat chce, ať si to studuje. Proč to ale nutit všem, když to stejně většina nepoužije nikdy v životě?

Na strednej su len uplne zaklady, triviality. Je dobre aby o tom ludia mali aspon potuchy (integral nie je nic ine ako obsah plochy pod krivkou, to moze byt vseobecne zaujimave aj pre inych, ktori niekedy budu videt nejaku krivku, lekar trebars bude ratat objem prsu :-D). Robis z toho nejaku vedu.
(... a taky politik potrebuje tiez integrovat. Imigrantov :D)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru