Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přesčasy v praci

Ahoj, nevíte jak se vyhnout narizenym přesčasum v práci během týdne? Zaměstnavatel nařizuje 3 dny v týdnu, ale ja to pak nestíham jine povinnosti co mám. .. Lze se jim nějak "vyhnout"?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
abych to upřesnila - jedná se o přesčasy 3x týdně - navíc k pracovní době 2hodiny.... kamoš ovšem dě…
Prace1 12.04.2016 20:12
Prace1
Kámoš dobrý,když fotbal uživí Čecha,tak kamaráda taky. Ať hoknu vypustí.
pedrosso 12.04.2016 20:22
pedrosso
čteš dobře? Dělá dobrovolného trenéra - zadarmo... prostě pro děti, stačí?
Prace1 12.04.2016 20:44
Prace1
Číst je jedna věc,ale myslet si,že nechodit do práce jen proto,že čutá s děckama balón,je úsměvné. A…
pedrosso 13.04.2016 09:15
pedrosso
preco nie, 3x2h kazdy tyzden x pocet tyzdnov v roku, minus dovolenka a zistis, ze keby to aj chcel s…
Peter84 13.04.2016 10:15
Peter84
1. Nikdo netvrdi, ze to po nich chce naprosto cely rok, kazdy tyden. Zamestnavatel muze naridit pres…
helemese 13.04.2016 12:45
helemese
neboj sa, viem o tom svoje, nadcasov mam tiez na rozdavanie, vyplaty po termine bezna zalezitost a t…
Peter84 13.04.2016 14:06
Peter84
Nevim, kde si prisel na to, ze me zakony prijdou smesne a absurdni. Jasne jsem psal, ze sve misto ma…
helemese 13.04.2016 14:34
helemese
neřeší ani tak zákoník práce.... v tomhle se nevyzná, proto mě požádal, abych se někde na netu zepta…
Prace1 13.04.2016 20:42
Prace1
Ja nereagoval na znameho...jak jsem rekl, pro nej plati bod 1. Nic spatneho to urcite neni, ale zam… poslední
helemese 13.04.2016 21:38
helemese

1. Nikdo netvrdi, ze to po nich chce naprosto cely rok, kazdy tyden. Zamestnavatel muze naridit prescasy v jistem rozsahu. Chapu, ze panacek by chtel delat nejakou jinou aktivitu. Ja jsem taky vcera nachtel byt na 12ctce v praci, radsi bych si cetl doma :-D Neprislo by ti ale absurdni, kdybych zalozil tema se slovy "zamestnavatel po me chce, abych byl v praci, ale ja si chci cist..." :-D

Takze muze:
a)dat vypoved
b)skoncit s trenovanim
c)zkusit se domluvit se zamestnavatelem
d)posunout si terminy treninku

2. Je velmi mile, jak lidi dokazou lpet na zakonniku prace...tedy v naproste vetsine jen v tom smeru, ktery jim vyhovuje...jako prescasy apod. Malokdy si povsimnou takovych veci, jako ze k lekarum maji chodit v pracovnim volnu pokud mozno a ze maji chodit k nejblizsim doktorum apod. :-)

3. lpeni na zakonniku prace za kazdych okolnosti a do dusledku je cesta do pekel pro celou ekonomiku,pro firmu i pro zamestnance. Napriklad u nas, ve vyrobe, klasicky pripad. Zranil se kolega na mesic, coz pro me znamenalo, ze jsem musel udelat cely mesic 12ctek. Nahrada neni jen tak mozna a zauceni trva dele, nez vyleceni kolegy (dano povahou prace). Normalni clovek to chape...je to proste potreba a jinak to nejde. Nezavres vyrobu prece kvuli tomu. Dalece jsem presahnul pocet povolenych hodin,prescasu i mnozstvi po sobe jdoucich 12ctek. Lpeni na zakonniku by znamenalo zavrit vyrobu na x dni, posleze neplneni zakazek, pokuty a celkove prvni krok ke krachu. Zarucuju, ze dodrzovani zakoniku na 100% by znamenal silny propad ekonomiky. Spousta zkrachovanych firem a velka nezamestnanost. A v neposledni rade...ano,ja bych mohl prijit za sefem a jasne rict "tohle odporuje zakonniku, ja to delat nebudu". No verim, ze za 2 mesice bych u firmy koncil. A osobne bych jim to nemel za zle. On sef potrebuje na jistych pozicich lidi, na ktere se muze spolehnout i ve vypjatych situacich. A ne ze budu hned hazet cele firme klacky pod nohy a ohanet se papirem, co vymyslel hnup, kterej v zivote nepracoval. Lidi, na ktere spoleh neni jsou lide, kteri se musi smirit s tim, ze zustanou na nizsich pozicich, casto delnikama, kteri jsou holt lehko nahraditelni a lze se bez nich obejit lepe.

Bod 1 se tyka dane situace. Bod 2 a 3 jsou uz jen me myslenky na problematiku obecne. On svet totiz neni jen cernobily. Zakony jsou sice od toho, aby branili zamestnance a je dobre,ze existuji, ale jsou situace, kdy jsou zase na skodu. Jen me pobavila tva veta "tak by bol poruseny zakonnik prace.", protoze kolikrat byt proste MUSI porusen :-)

neboj sa, viem o tom svoje, nadcasov mam tiez na rozdavanie, vyplaty po termine bezna zalezitost a tak podobne. ale odtial potial, ja som pochopil tak, ze to je nastalo, tak nech si tam da brigadnika alebo dakeho dochodcu. zazil som aj totalne zneuzivanie zo strany zamestnavatela, cela firma kazdy den nadcasy a aj tak to dopadlo krachom a spoliehanie sa na peniaze od statu, odvtedy lipnem trosku viac na zakonniku aj ked tebe to pride smiesne a absurdne.

Nevim, kde si prisel na to, ze me zakony prijdou smesne a absurdni. Jasne jsem psal, ze sve misto maji, ale taky se dle nich neda delat vsechno na 100%. Doslova jsem napsal, ze to neni cernobile. Vkladat mi neco, co jsem nerekl, je prinejmensim zbytecne. Smesne mi prijde jen to, ze se to resi pres poradnu, misto pres sveho zamestnavatele :)

Ja netusim, jestli je to natrvalo, nebo ne a nikde to neni ani naznaceny, takze nevyvozuju zavery.

neřeší ani tak zákoník práce.... v tomhle se nevyzná, proto mě požádal, abych se někde na netu zeptala... už je to tak měsíc a dle sdělení zaměstnavatele to tak bude až do podzimu. To že pomáhá dětem se sportem, aby neseděly u TV a PC snad není nic špatného, spíš naopak...
termíny bohužel posunout nejdou, to už zkoušel také, tím začal jako prvním. Shání i náhradního trenéra, ovšem zadarmo to dělat nikdo nechce, že - jak jinak.
takže bych tady moc nepoučovala, jak se chce někdo opírat o zákony a kdesi cosi, jako jeden z mála dělá ve svém volném čase něco užitečného pro cizí a ještě zadarmo - nebudeme si nic nalhávat, ale to se už tak často nevidí. Kdyby byly přesčasy jiný den, nemá nic proti, ale to také posunout nejde.
A u zaměstnavatele to zkoušel taky, ovšem bez úspěchu - ten se právě opřel o zákon stylem - mě to zákon dovoluje a ty to musíš splnit!

Ja nereagoval na znameho...jak jsem rekl, pro nej plati bod 1.

Nic spatneho to urcite neni, ale zamestnavatele to nemusi zajimat, co kdo dela ve svem volnem case. Je to na stejne urovni, jako kazda jina aktivita. My to tu nevyresime a v zakone moc opor nenajde zrejme. Muze prikazat 8 hodin tydne (splneno) po dobu 26 po sobe jdoucich tydnu, tedy 6 mesicu. Opravdu prakticky do podzimu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru