Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aká autoškola v Bratislave?

Chcel by som si spraviť vodičák v Bratislave. Lenže neviem akú autoškolu zvoliť. Chcem si robiť autoškolu na automatickú prevodovku, viem že moj vodičský preukaz potom bude obmedzený len na jazdu s automatom. Pozeral som na internete a našiel som autoškolu AS trend. Ak máte niekto z touto autoškolou zkúsenosti, tak mi poradíte kde sa tam mám prihlásiť na skupinu B (osobný automobil) a aby mi tam dali automatickú prevodovku? Nechcem to mať napr. tak, že sa tam prihlásim a dajú mi auto s manuálnou prevodovkou :D. Chcem len vedieť, kde sa v tej autoškole (AutoŠkola AS trend) dá zaregistrovať na auto s automatom.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Teď se ti to tak zdá, že řadit při jízdě je něco otravného. Ale věř mi, že po pár jízdách v autoškol…
Dep 12.06.2016 08:15
Dep
Tak hej no ale niekto má rád automat a niekto manuál. Mne manuál príde moc zložitý. Napr. sa bojím.…
Rejvalll 12.06.2016 12:17
Rejvalll
Zaradil som jednotku, nastavil otáčky a spojku som pustil do záberu a držal. Síce som sa pohol ale k… poslední
Snowman8944 13.06.2016 22:49
Snowman8944

Teď se ti to tak zdá, že řadit při jízdě je něco otravného. Ale věř mi, že po pár jízdách v autoškole ti to příjde v pohodě a poté co uděláš řidičák a začneš trochu jezdit tak naprosto přirozené.
Já si vyzkoušel automat i manuál. A nepřišla mi jízda s automatem nějaká pohodová, spíše naopak. Neměl jsem v autě takovou důvěru. A hlavně, automat je jen další udělátko co se může na autě posr**.
V práci bych automat určitě uvítal, ale to je něco jiného když máš řadit celý den 16 stupňovou převodovku.

Tak hej no ale niekto má rád automat a niekto manuál. Mne manuál príde moc zložitý. Napr. sa bojím. Čo keď mi inštruktor povie "Preraď na dvojku", ja preradím a prutko pustím spojku a tím pádom zdochne motor. Zkrátka, na automat je viac šance že spravíš autoškolu, na manuál ju spravý len človek ktorí má štastie. Minule som zkúsil jazdit (mimo mesto, taká opustená cesta kde nič nejazdí) na otcovom aute a dokonca som ani rozjazd nespravil. Zaradil som jednotku, nastavil otáčky a spojku som pustil do záberu a držal. Síce som sa pohol ale keď som pustil spojku tak motor zdochol. Ako zistím na manuále kedy sa vyrovnajú otáčky motora a kolies? Ako som už písal. Auto sa mi rozbehlo, ale keď som spustil spojku tak to chcíplo. Taktiež neviem napr. dajme tomu idem po dialnici 70 km/h a chcem odbočiť. Zákruta je ostrá tak si musím preradiť až na jednotku. Ako to je potom na jednotke? Ak preradím z 2 na 1 tak musím držať spojku? Je to na mňa moc zložité. Automat sa mi zdá pohodlnejší.

Zaradil som jednotku, nastavil otáčky a spojku som pustil do záberu a držal. Síce som sa pohol ale keď som pustil spojku tak motor zdochol.

Asi to takhle nebylo. Pokud jsi spojku držel dostatečně dlouho, auto už "zdechnout" nemohlo. Fyzika.

dajme tomu idem po dialnici 70 km/h a chcem odbočiť. Zákruta je ostrá tak si musím preradiť až na jednotku.

1. po dálnici 70? Vážně?
2. nevím jaká by musela nastat odbočka, abys musel tak prudce odbočit a zpomalit. A pokud, tak se většinou přeřazuje na 3, max 2, podle rychlosti. 1 je pouze na rozjezdy a hodně pomalé ježdění třeba v koloně.

Ak preradím z 2 na 1 tak musím držať spojku?

Spojka se sešlapuje na každé přeřazování.

Řešíš kraviny. Tohle se učí jak teoreticky, tak prakticky. Jakmile pochopíš princip spojky, je to jednoduché. Učí se to dostatečně před ostrým provozem.

A jak tu bylo poznamenané, umět jen s automatem je kravina. Ať chceš nebo ne, manuál se ti dříve nebo později nevyhne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru