Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztracená životní láska

Ahoj, nikdy jsem do takových diskuzí nepsal, ale poprvé nevím, co dělat... Měl jsem přítelkyni 8 let, se kterou nám to poslední dobou moc neklapalo, z toho důvodu, že jsme ani jeden neměli rádi rodiče toho druhého z určitých důvodů a kvůli tomu vznikaly hádky. Poslední dobou jsem byl ze všeho dost zoufalý, nevěděl, na čí stranu se přiklonit, na přítelkyni jsem křičíval, byl na ni zlý a neprojevoval jí dlouho žádnou lásku. Nakonec jsem jí ve vzteku řekl, ať se sbalí a odstěhuje. No a jednou jsem se vrátil ze čtyřdenní služební cesty, její nábytek byl přyč, dům byl prázdný, a ona nikde. Napsala mi, že ji to mrzí, ale musela už odejít, nemohla to vydržet. Je čtyři dny pryč a já si uvědomil, že bez ní nemůžu žít a miluju ji. Chci ji zpátky. Chci si ji vzít za manželku a mít s ní dítě. Rozsvítilo se mi. Je asi 100km u rodičů. A nevím, jak jí to říct, chci ji požádat o ruku. A nevím, jak to udělat, psát se mi to nechce a kdybych za ní přijel, tak se mnou nebude chtít mluvit... Nevím, co čekám, asi mi všichni napíšou, že dobře udělala....

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kdyby s tebou chtěla zůstat, neodstěhuje se. Když se odstěhovala jednou, udělá to i příště. (já jsem…
neoras 10.11.2016 20:14
neoras
A ako by si tých 10 rokov nazval?
čitateľ 10.11.2016 20:22
čitateľ
Stresový období školy/práce.
neoras 10.11.2016 20:25
neoras
A o ďalších 10 rokov sa ti to vyjasní. ? Alebo začne znova? Tvoja partnerka to ako vidí?
čitateľ 10.11.2016 20:38
čitateľ
Asi celkem dobře když jsou spolu i po deseti letech. poslední
CreativanDevil 11.11.2016 22:55
CreativanDevil
...Měl jsem přítelkyni 8 let ... jsme ani jeden neměli rádi rodiče toho druhého z určitých důvodů a…
Yarda 11.11.2016 08:57
Yarda
Souhlas ale pro jeho klid v duši, může si udělat jeden 100km výlet a bude vědět na čem je.
icepower32 11.11.2016 09:54
icepower32
Já bych to nedoporučoval. Čím víc by škemral, tím víc by se v očích bývalé přítelkyně shazoval. Spíš…
Yarda 11.11.2016 10:59
Yarda
Naprostý souhlas.Když se dokázala sbalit a ujet 100 km,tak i kdyby se vrátila,při prvním konfliktu z… nový
Karel04 11.11.2016 11:43
Karel04
a můžu vědět, co ve vztazích není rizikové? Předně je vůbec rizikové nějaký navázat, protože to může… nový
ahoj1 11.11.2016 13:13
ahoj1
:beer: nový
icepower32 11.11.2016 13:21
icepower32
No, já nevím. Ale když ani po osmi letech nějakého soužití (tazatel nesdělil kolik let mu a jeho par… nový
Yarda 11.11.2016 14:49
Yarda
Nemá to smysl, ničeho nedosáhne, škemráním se akorát u expartnerky shodí. nový
L-Core 11.11.2016 19:09
L-Core

...Měl jsem přítelkyni 8 let ... jsme ani jeden neměli rádi rodiče toho druhého z určitých důvodů a kvůli tomu vznikaly hádky... nevěděl, na čí stranu se přiklonit, na přítelkyni jsem křičíval... Nakonec jsem jí ve vzteku řekl, ať se sbalí a odstěhuje ... Napsala mi, že ji to mrzí, ale musela už odejít, nemohla to vydržet. ... Chci si ji vzít za manželku a mít s ní dítě ...

IMHO něco takového MUDr. Plzák nazýval "přechozeným vztahem". Žili jste spolu 8 let, neřešili (a nevyřešili) jste podstatné rozpory, asi jste neměli společný majetek, když se jednoduše mohla rozhodnout, že od tebe odejde. Co se týká dítěte, to (případně ty) už jste měli dávno mít (proč jste ještě žádné neměli?) a společně řešit třeba kdo půjde do školy na třídní schůzku. Píšeš, že jsi tu přítelkyni měl 8 let. Tak počítám, že už ji tikají nebo za pár let začnou tikat biologické hodiny, ona děti mít chce (mluvili jste o nich spolu?) a tebe jako životního partnera odepsala. Tak podle toho co píšeš ona se zachovala rozumně, ty prober co jsi udělal špatně a v příštím vztahu se z toho pouč.
A na svou bývalou přítelkyni spíš zapomeň.

Já bych to nedoporučoval. Čím víc by škemral, tím víc by se v očích bývalé přítelkyně shazoval. Spíš bych se přikláněl k názoru, že když chlap dostane od ženské kopačky, tak to má nést jako chlap a odejít středem s hlavou hrdě vztyčenou. Možná bych se ještě jednou (a naposled) připomenul, že bych jí popřál čumkartou veselé Vánoce a šťastný nový rok, ale bez dalších kydů a čekal bych, jestli ona nějaké přáníčko nepošle taky a nenaznačí, jestli by, třeba......
Ale spíš nenaznačí.

Naprostý souhlas.Když se dokázala sbalit a ujet 100 km,tak i kdyby se vrátila,při prvním konfliktu začne litovat a uvažovat o dalším útěku.Pokud nebude spokojená,najde si třeba někoho bokem přímo v místě a pak to bude mít na utíkání blíž.Já bych to taky nedoporučoval,je to dost rizikové.

a můžu vědět, co ve vztazích není rizikové? Předně je vůbec rizikové nějaký navázat, protože to může špatně dopadnout, žejo.

mno, znám pár dvojic, který se rozešli (i dál než 100km) a zase sešli a fungujou doteď a pauza jim jen prospěla a vyčistila vzduch. taky znám pár dvojic, který se rozpadly kvůli rodičům nebo měly co dělat aby ustály, že jim do toho kraflaj dost divný rodiče. no, neřek to sice Plzák, ale co tě nezabije, to tě posílí.

A´t si zadavatel sám rozhodne, jestli chce bejt mouchy-snězte-si-mě kdo-nic-nedělá-ten-nic-nezkazí a na ten vztah rezignovat rovnou - v tom případě si spíš ta holka může gratulovat, že se konečně zbavila pasivního trumbery (jéžiš pardon, chtěla jsem říct hrdýho chlapa ;-)) kterýmu ona ani těch 8 let teď nestojí ani za jediný zavolání nebo sms. Možná bude přemejšlet, jestli si vůbec všimnul, že zmizela ona nebo nábytek, když jeho reakce bude úplně stejná, jako kdyby si toho ani nevšimnul..

Snad mu nikdo ani nedoporučuje aby ji stalkoval nebo se nějak nedůstojně doprošoval ani mu neslibujeme, že si to dotyčná okamžitě nebo časem rozmyslí. Ale za dotaz nic nedá, navíc je to dobrej začátek k tomu, aby spolu byli schopný dál vycházet jako lidi a ne jako uražený děcka (kterým jsou ty hrdý chlapi často dost nápadně podobný)

toť ženskej pohled

No, já nevím. Ale když ani po osmi letech nějakého soužití (tazatel nesdělil kolik let mu a jeho partnerce je a další podrobnosti z jejich života, jestli studují - 8 let? - nebo jestli pracují, jak vycházejí s penězi... tak těžko radit) nedovedli spolu doopravdy žít, tak tam je něco shnilého. A asi neřešitelného.
:-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru