Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Slíbené penize na opravu po koupi stále nepřišli

Zdravim,

Pořídil jsem auto za pěknou cenu. Samozřejme jsem s financemi na udržbu počítal. Po koupi se ale objevila závada, která pri koupi nebyla znát a do jisté míry je diky ní vozido nepojízdné. Konkrétne asi 2 protekajici vstriky a castecne zatuhlá regulace turba. Samozrejme nekolik dalších drobností se kterymi jsem ale pocital.

Kazdopadne pan to vpzibz nemecka. Auto je jinak ve spickovem stavu a oprava se vyplatí. Hned ten den jsem mluvil s prodavajicim a dohodnul se ze se v pondeli ozvu po prohlidce v servisu.

Castka na opravu techto zavad je asi 10tis. Psal jsem tedy prodavajicimu, mimo jiné, že kdybychom se dohodli na nejakem vyrovnání, auto si necham a prepisu. Odpovedel kratce - "poslete mi ciso uctu. " to jsem ihned udelal s tim že mi posle asi polovinu a ze mu dekuju a ze chapu ze to treba ani on nevedel.

No bude to asi tyden a pul a mezitim jsem mu psal sms s tim ze jsem auto prihasil a ze vsechno v poradku. Pak jeste jednu ted pred par dny, ze to mam rozebrané a ze se na tom dela, s tim ze jak to vypada s temi penezi. . Neodpovedel.

Pan byl normalni, vypadal jako poctivy clovek na urovni - podle toho jsem s nim take jednal.

Jaky mate nazor vy ? Jak by jste se ozvali pokud vubec ?

Diky,

Hezky vecer

Chudys

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Samozřejmě že sedl, ale zadne naznaky zavad. Po rozebrani jistych casti a zjisteni nekolika informac… nový
Chudys 23.11.2016 21:30
Chudys
A o jakou značku auta a model jde? Protože vstřiky mohou stát klidně 15 tisíc za kus.Repase zhruba… nový
iconek 23.11.2016 22:04
iconek
To nestačí si jen sednout, ale chce to se pořádně projet a potom uvážit. Vztah s prodávajícím? Ten s… nový
codforever 23.11.2016 22:59
codforever
http://zivot.poradna.net/q/view/12983-pujcit-si-na -auto Zde se probírala otázka investic a případn… nový
Chudys 24.11.2016 00:21
Chudys
Trochu bych to odlehčil tímto: "Pokud nejde o život, jde o hovno." Někdo to řekl. Nevim kdo a je mi… nový
Chudys 24.11.2016 05:58
Chudys
Nevypisuj sms, ale volej, pokud to nebude brát, není co řešit. nový
neoras 25.11.2016 22:00
neoras
Bo dneska mu už zavolám. Dik za reakci nový
Chudys 26.11.2016 08:26
Chudys
Tak peníze dnes dorazily. Nakonec asi pan opravdu nebude nějakej zm*d. Alespon někdo poctivej na dne… nový
Chudys 28.11.2016 16:31
Chudys
Bazarová scéna? Ty vole nový
čitateľ 28.11.2016 17:32
čitateľ
Pan je kaskader, rad pokusa stastie;o). nový
fleg 28.11.2016 17:42
fleg
Za ty prachy... nový
Chudys 28.11.2016 18:04
Chudys
Při takovým jednání máš velkou šanci, že to auto bude opravdu ve stavu, v jakým ho prodávající popsa… nový
Prasak 28.11.2016 20:23
Prasak
Právě... Už jsem koupil několik motocyklů a aut a tento chlápek byl jeden z těch u ktereho bych podr… poslední
Chudys 28.11.2016 21:06
Chudys

Samozřejmě že sedl, ale zadne naznaky zavad. Po rozebrani jistych casti a zjisteni nekolika informaci jsem zjistil ze to ani vstriky nebudou ale jiná, levnejsi, soucast.

V servisu, kde jsem to měl na rychlé prohlidce, to samozrejme vsechno nedelali a jen senzkontrolovali predevsim funkcki casti podvozku, motoru a prevodovky. Samozrejme i s takovou zavadou jako vstriky jsem pocital.

Servis delá i několikanásobne dražší auta v milionivych castkach a vraci se tam vsichni lidi. Navic cast z nich z nám a vim co je to za lidi.

Bylo mi receno že toto auto v tak skvelem atavu po vsech strankach tam již dlouho nevidel. Naprosto bez koroze, motor přede bez jakehokoli naznaku zaváhani ( už proto se zdaji vstriky jako vyloučené) prevodovka automat je take v dobrem stavu. Jinak delane podovozkove dily zánovně a pod. Nejenom ze servisu jsem mel jednoznačne receno by v tomto stavu auto mela stat o par desitek tisic vice a ze za moji cenu je to vyhodne i po pripadne oprave. A jeste se ziskem prodejné. Proto jsem si auto nechal a nevracel. I já sic ne jako automechanik poznám ze to aute je ve skvelem stavu. Dokonce jsem mel už nabidku na odkup od kamarada za stejnou cenu xo jsem ho koupil. Takže to asi vazne nebude tak spatne. Slo mi spis v tuto chvili o tu vtahovou stranku mezi mnou a prodavajcim. Zda by jste se ozvali a pozadovali ty penize i presto ze na ně oficialne narok nemam

A o jakou značku auta a model jde?

Protože vstřiky mohou stát klidně 15 tisíc za kus.Repase zhruba polovinu.Já mám třeba ceny repase za polovinu běžné ceny repase, ale i tak se tahle sranda může vyšplhat na docela slušný peníze.
To jak auto vypadá neznamená že bude jezdit několik let dál bez problémů.Mohu koupit leštěnku za pár korun, ale motor mě vyjde na dvojnásobek ceny vozidla.
I když motor běží dobře neznamená že není v prdýlce.Zrovna mi stojí v garáži kamaráda Scenic.Na PETku to vrčí krásně, leju do toho naftu z flašky a přepad jde do nádrže,ale všechny vstřiky v koncích.Repase přes mě 14 tisíc korun za všechny, vysokotlak za 7 tisíc.Práce okolo, nový filtry, vyčištění nádrže cca 2 tisíce.A to na tu repasi vstřiků a čerpadla mám za polovic.

Takže auto z bazaru, prodejní cena 60 tisíc, na výhodné splátky 120 tisíc a půl roku to jezdilo.Oprava za 25.
A to se vyplatí :-)

http://zivot.poradna.net/q/view/12983-pujcit-si-na -auto

Zde se probírala otázka investic a případne nespolehlivosti-nevhodnost vozidel BMW.

Samozřejmě že při prodeji jsme auto prolezli a projeli (několik km). V tu chvíili jsme nic zavadneho nezpozorovali. Samozrejme se mohlo stat ze jsme neco prehledli a nic nevylucuju.

Jedna se o BMW E46 330d 135kW r.v.2000 Automat.

Samozřejme ceny mam zjistene. Repas vstriku, pokud bude potreba, mám za cca 4tis.

Kupoval jsem to s tím, že mám na naslednou udrzbu a opravy cca 25tis. Pokud by to bylo vice, do 35tis mám rezervu, kdy mohu auto případně bez prodělku prodat. Pokud by mi prodavajici ješte přidal tech 5 tis, mám na auto jeste cca 40tis kc, a dostanu se na cenu která je přiměrena a bezne se tato auta v teto cenive relaci prodavaji. Tzn pokud bych šel do extremu a oprava by stala cenu auta, je slusna pravdepodobnost ze ho za vyslednou cenu prodám. Do toho už by se mi samozřejmě nechtělo :-) Ale pokud se dostanu na nějakou přijemnou castku, bude to dobrý kup.

Respektuju vas nazor a na vsem je něco pravdy. Proto se s nikym nehadam. Samozrejme jsem si vedom toho ze se to taky muze posrat totalne a ja budu mit doma mozna tak autokino nebo slepičárnu.

To co bylo v minulem tematu se castecne zmenilo situace je trochu jina, jezdim druhym autem ale trochu jsem poladil LPG jednotku a auto je o necem jinym. Takze jsem rad ze ho mam. Stejne bych se ho nezbavoval.

Právě... Už jsem koupil několik motocyklů a aut a tento chlápek byl jeden z těch u ktereho bych podraz rozhodně nečekal. Věřím mu že o tom stavu nevěděl a to že mi něco poslal je docela ušlechtilé. Nemusel. A většina lidí by to ani neudělala. Snad sloužit bude.

Díky za "podporu". Může se to stát každemu... Ano - dokonce i při koupi *Octavie* ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru