Předmět Autor Datum
https://ceskozdrave.cz/proc-je-dvakrat-prevarena-voda-spatna-zde-je-duvod/ https://vitalitis.cz/2016… nový
Wikan 01.10.2017 09:52
Wikan
Záleží také zdroj vody. Podle mě ty články v odkazech mají hoaxovitý nádech. Na jednu stranu platí,… nový
kurge 03.10.2017 21:57
kurge
Stejně člověka zabije dřív chemie ve žrádle, pití, nebo oblečení které tu kupujeme, nebo ty sračky c… nový
icepower32 03.10.2017 22:02
icepower32
Taky se mi zdá,že to ti ekologové a eko-bio-raw- šílenci trochu přehání.V článku z odkazu se píše,že… poslední
Karel04 04.10.2017 11:26
Karel04

Záleží také zdroj vody. Podle mě ty články v odkazech mají hoaxovitý nádech. Na jednu stranu platí, že když se voda z kohouta nechá odstát, tak z ní vybublá chlor, když se převaří, tak ještě víc.
U vaření v konvici se ale podle mě může skutečně stát, to, že vysoká teplota vody zlepší rozpustnost minerálů, které jsou usazené na stěnách konvice (nánosy), pak ale nevídím rozdíl v tom, jestli se tam voda uvaří jednou nebo víckrát. Záleží jak se taky konvice meje.

Největší strach bych měl z plastových konvic, kde se mohou uvolňovat do vody příměsi použité k výrobě materiálu konvice (a možná i samotný plast taky).

Taky se mi zdá,že to ti ekologové a eko-bio-raw- šílenci trochu přehání.V článku z odkazu se píše,že se po opakovaném vaření ve vodě akumulují škodliviny,např.arsen.Kde se tam vzal?Pokud tedy nepočítám,že se voda vaří tak dlouho,až se polovina vyvaří a tak se obsah všech prvků zdvojnásobí.Ovšem to při nepatrném množství jistě hluboko pod povolenou normou určitě nikoho neohrozí,zvláště u kontrolované vody z vodovodu.Jinak by vodárny musely varovat spotřebitele,aby rozhodně nepili více než např.3 litry jejich vody denně,jinak se otráví.Takže vypít občas pár deci opakovaně převařené vody určitě nikoho neohrozí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru