Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Štěnice

Na kolejich se nám vyskytly štěnice a mám otazku: Jak se co nejrychleji zbavit stipancu od štěnic na celém těle? Tělo si čistím každý vecer mydlem a alpou, když to pak svědí tak si to natiram niveou. Už je to skoro tyden a stipance stále zůstávají. Za 4 dny se vracím na koleje a je mi trapné mít s holkama sex když mám po celém těle cervene pupinky co vypadají jako kdybych měl nějakou nemoc.

loading...
Předmět Autor Datum
Muzete provozovat sex v miste vyskytu stenoc. Pak ty stipance budete mit oba a nemusi to byt trapne… nový
icepower32 01.02.2018 07:24
icepower32
Nebylo by lépe se zbavit štěnic nežli štípanců? nový
Kyncl 01.02.2018 10:52
Kyncl
najprv sa treba zbaviť tých potvoriek,inak to bude boj s veternými mlynmi,než sa stihnú vyhojiť star… nový
audax 01.02.2018 16:49
audax
Objekt zamořený štěnicemi zapálit a odstěhovat se. Jsou skoro nezničitelné :-D Reálné řešení je pouz… nový
V.R. 05.02.2018 09:01
V.R.
Po tydnu jsem se vrátil na koleje, asi důkladně prohlédl okolí postele a nenašel jsem žádné stopy po… nový
Jirkaaaa 05.02.2018 11:11
Jirkaaaa
Štěnice běhají a loví hlavně v noci,takže asi nějakou,co se ve dne opaluje na posteli nebo podlaze,z… nový
Karel04 05.02.2018 11:42
Karel04
Podle mého pátrání larvy vypadají na larvy kožojeda nebo červotoče spizniho, ale ty na člověka nejdo… nový
Jirkaaaa 05.02.2018 12:21
Jirkaaaa
Svrab nový
TommyAngelo 05.02.2018 15:39
TommyAngelo
Na studentských kolejích bych se tomu ani moc nedivil. nový
Prasak 05.02.2018 16:01
Prasak
jistěže odlezly jinam, pokud byl pokoj prázdný. Nejdou za teplem jako takovým, ale za CO2, co vydech… nový
patyk 19.02.2018 10:16
patyk
Štěnice během dne okem fakt nenajdeš... Pořádně si stříkej pokoj a podej podnět na vyplynování. Bo s… nový
V.R. 05.02.2018 16:06
V.R.
běžně je přes den fakt "nejde" najít. Nicméně prvního štěňátka jsem si všiml dopoledne. Jen tak ze z… poslední
patyk 19.02.2018 16:34
patyk
jak tady někdo poradil, pokud jsou štěnice na koleji a ty jdeš soužít na kolej, tak je ty štípance m… nový
patyk 19.02.2018 10:14
patyk
Název toho zázraku? :-) nový
Kurt 19.02.2018 15:37
Kurt
Před 8mi léty jsem to koupil v tomto ebchodu a je to přesně tento výrobek. https://pestfreehome.co.u… nový
patyk 19.02.2018 16:30
patyk

najprv sa treba zbaviť tých potvoriek,inak to bude boj s veternými mlynmi,než sa stihnú vyhojiť staršie štípance budeš mať plno nových,vyskúšaj panthenol alebo výrobky ktoré ho obsahujú,ale zázraky nečakaj,pokial tam tie filcky stále sú....

Objekt zamořený štěnicemi zapálit a odstěhovat se. Jsou skoro nezničitelné :-D
Reálné řešení je pouze systémové. Majitel objektu to musí nechat celé vyplynovat, kompletně vyčistit... No zkrátka to je na to, koleje tak na měsíc a víc zavřít, a vrazit nezanedbatelný peníz (troufám si tvrdit, určitě v řádech desítek, možná stovek tisíc) do kvalitní firmy, která to nějak pořeší. Takže si neúnavně stěžujte u vedoucích kolejí, studijním, u rektora. Prostě všude, nebo vás to tam sežere zaživa.
Než se něco stane, doporučuju si pokoj vystříkávat nějakým přípravkem, co je udrží v uctivé vzdálenosti. Třeba biokill by mohl zabrat, případně strejda google poradí. Stříkat ideálně denně. Škvíry, za obrazama, podlahy, prát povlečení, nechat vymrznout matraci, postel kompletně prostříkat a dělat to pravidelně. Štěnice není rýma, to neodezní, to se bude zhoršovat. A ještě si to můžete zatáhnout domů, což by bylo větší peklíčko, protože sanaci byste si platili sami.

Po tydnu jsem se vrátil na koleje, asi důkladně prohlédl okolí postele a nenašel jsem žádné stopy po stenicich. Je nějaká pravděpodobnost ze se přesunuly na jiný pokoj? Prý dokážou cítit teplo i přes zeď. Nasel jsem za posteli pouze 2 takové malé larvy, ale neodpovidaly larvam stenic. (Vypadaly jako larvy molu asi). Nemohlo by to být třeba i něco jineho?

Štěnice běhají a loví hlavně v noci,takže asi nějakou,co se ve dne opaluje na posteli nebo podlaze,zřejmě neuvidíš.A mohou být všude,tj.v povlečení postele,oblečení ve skříni,ve škvírách u podlahy.Opravdu asi jen vyplynovat celý objekt a všechen textil vyprat na velkou teplotu.A jestli se na čas odstěhovaly kvůli teplu,tak se třeba ty tvoje po obnově topení vrátí zpátky "domů".

jistěže odlezly jinam, pokud byl pokoj prázdný. Nejdou za teplem jako takovým, ale za CO2, co vydechuješ. A musí mít určitou teplotu samozřejmě.

Pokud emigrovaly k sousedovi, tak jsou cesty průchozí a vrátí se i k tobě. Viz.můj příspěvek níže o prášku, kterým se jich zbavíš

běžně je přes den fakt "nejde" najít. Nicméně prvního štěňátka jsem si všiml dopoledne. Jen tak ze zvědavosti jsem si vyhledal, co to je asi tak za broučka? No a pak to začalo... Nejdříve jeden štípanec, pak pár dnů nic, pak zase baba jakýsi, pak zase nic a pak už oba a více.... A měl jsem na pár týdnů o zábavu postaráno.

jak tady někdo poradil, pokud jsou štěnice na koleji a ty jdeš soužít na kolej, tak je ty štípance mají i ony :D

A rada č.2, raději se zbavit štěnic,než řešit šťípance, co po tmě nejdou vidět.

A rada č.3. jak se účinně zbavit štěnic. Je to boj na 5-6týdnů, ale jde to. Sám jsem se takto štěnic zbavil. Můžeš pozvat deratizatera za těžké tisíce, nebo si je vyhubit sám. Štěnice žerou a dýchají nohama. Účinný je suchý prášek na to určený(dá se koupit) a tím se posype postel pod prostěradlem, a kolem postele. A jak ty potvory lezou v noci za CO2, který vydechuješ, tak lezou přes prášek a je to neotráví, ale vysuší. Není to tedy toxické. A v noci spíš a děláš návnadu :) Štěnice se množí co týden tuším a mají 4 týdny líhnoucí stádium. Takže týden co týden se vylíhnou další. A ten pátý týden je pro jistotu. Někdo dává ještě 6tý týden. My doma dávali do docela zamořeného 5 týdnu a ok. Pátý týden už ani štípnutí. Litr toho prášku stal i s poštovným 20GBP(liber), na koruny asi 600kč. Vyčabrali jsme ani ne půlku.

Dám za toto řešení ruku do ohně. Ale musí se to dělat svědomitě a opravdu každý den. Pokud si postel postavíš do vodních bariér, tak sice v noci na tebe nevlezou, ale nezbavíš se jich.

Jinač štěnice lozí i 20m z okolí. Takže leze škvírami ve stěně(pokud jsou) od sousedů a z celého domu. Toto všechno samozřejmě nelozí jen k tobě, ale i k ostatním. Ale práškem se zbavíš na dlouho štěnic, co lozí k tobě. Ostatní v domě by měli udělat totéž co ty. Jinak se toho nadobro nezbavíte nikdy. Deratizater udělá v podstatě to samé a veme za to 10000kč(záleží na rozsahu, který vykoná). Pokud je zamořen celý dům, tak je to asi snažší nechat deratizerovi. Pokud to má někdo v bytě či pokoji jen, tak prášek a je po problému za ty 4týdny.

Před 8mi léty jsem to koupil v tomto ebchodu a je to přesně tento výrobek. https://pestfreehome.co.uk/collections/bed-bugs/products/oa2ki-natural-insecticide-powder Ten můj je 400g(odhadem asi 1L objemu), stál 19GBP. A dostal jsem k němu ještě takový rozprašovací aplikátor. Tento: https://pestfreehome.co.uk/collections/bed-bugs/products/insecticide-powder-applicator .

Spotřeboval jsem ho skutečně asi polovinu(kolem jedné postele a v ní(aplikoval jsem to na postel a přikryl prostěradlem.Jak vylízaly z poza švů madrace, tak lezly přes prášek a až pak kolem prostěradla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...