Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jezevčík, aneb konec svobodného demorkatického života u nás

Dobrý den lidi místní či nemístní, mám takovou bolístku na srdci se kterou se moc nemohu vypořádat a věřím, že alespoň jednoho člověka tady mé břemeno zaujme a/nebo pobaví.

K problému,
Jsem jednoduchý člověk, často samotář snad se dvěma zájmy, tudíž kočky a auta (pro jednoduchost nebudu rozvádět), moc od života nehledám, chci jednu kočku, jedno fajn auto a nějákou slušnou práci, což vzhledem k tomu že sem na vejšce snad bude, ale to je jiný příběh. Pár let, vzhledem k tomu že jsem student a nežiju sám, už přemlouvám rodiče zdali bych si mohl pořídit kočku, ale s tím že bych se o ni staral se vším všudy. Jakože sakra, je mi jednadvacet, vím že se o ni budu muset starat celou dobu a rizika sem si uvědomoval. Ale ne, zvířata do baráku nesmí... Nu a já to akceptoval, jsme celkem v pohodě fungující rodina a tak nemám potřebu vytvářet nějáké zbytečné konflikty. A jak sem řekl, moc od života nechci. Taky jsem rozumný člověk a asi k tomu že zvíře do domu nepatří je nějáký důvod.

A on asi byl. Donedávna. Než si táta řekl že bude myslivec a pořídil si čistokrevného jezevčíka. Štěně. Ok, dobrá. Už jsme jednoho psa venku měli. Smířím se s tím.

Nesmířím. Ten z***enec malý tu se mnou bydlí. Takže nejen že mám deprese z toho že mě byla kočka zamítnuta ale tahle drahá koule chlupů si tu může žrát mé levné čínské boty, ale taky musím dávat pozor pod nohy abych tu potvoru malou náhodou nezašláp až pudu kolem protože ten šmejd má rodokmen delší jak můj seznam antidepresiv a antipsychotik.

Neberte to zle, já jsem krajně stabilní jedinec, ale tohle mne trochu pokuckalo nervy. Zvlášť když sou všichni happy včetně mojí maldší sestry ze štěněte a já tu zapíjím Lexauriny whiskou se sousedovou kočkou. Ne, tohle fakt není pro mě. Já bych se s tím psem i smířil, co mě ale štve je to pokrytectví že zvířata do domu nesmí dokud je nekoupí otec. Co hůř, ani mi o tom nic neřekl. Já vím že nikde není napsaný že mi musí říkat všechno, ale snad to jde říct líp než "mimochodem, máme jezevčíka". Vždyť já bych toho psa měl i rád, štěňata sou hravá a roztomilá. Ale když má větší privilegia jak moje kočka kterou sem chtěl adoptovat a nakonec sem musel odříct.... Argh....štve to.

Já bych ten žal zapil ještě víc, ale mám strach že když se přestřelím vodkou jak strejček brežněv, tak bych nechtěně tu kouli zašlápl a to by asi dobré nebylo. A tak tu sedím sám, střízlivý a bezkočkovatý protože už i ta sousedova mě opustila.... A přemýšlím jak se mám smířit s tím že jezevčík má větší práva jak já..... Nevíte někdo jak se mám pokusit dál žít aniž bych vypadl ze školy a šel pracovat?

Předmět Autor Datum
Najdi si kočku dvounohou, s pořádnýma kozama, pak ti bude zase fajn.
Prasak 12.10.2018 19:43
Prasak
Bohužel nejsem na pořádné kozy, drahý pane, a taková pořádná kočka stojí víc jak všechny moje sny do…
Cizinec z moravy 12.10.2018 19:47
Cizinec z moravy
On všechen ten tanec okolo štěněte časem pomine. Jezevčík tak po roce a půl přestane kousat pantofle…
nerady 12.10.2018 20:19
nerady
Nas kocour po zaclonach nesplha a drapy si zpusobne brousi venku. Domu chodi hlavne chrapat (zejmena… nový
merlouska 12.10.2018 20:48
merlouska
Mohl by mít venkovní kočku. Prvního kocoura co jsme si pořídili jedno léto jsme měli až do podzimu d… nový
Karel__ 15.10.2018 09:57
Karel__
Tak si najdi babu bez koz a takovou, která neočekává, že pro ni budeš chodící peněženka. Jsou takový… nový
Prasak 12.10.2018 21:20
Prasak
Nevěř tomu,je plno děvčat,co by si vážily dobré partie. I domek by jsi třeba získal. Jenže takové dí… nový
forestek 23.10.2018 15:11
forestek
Tesim sa na kvalitne tipy ako zit a nepracovat, karel urcite nieco vymysli.
Zelenyfour 12.10.2018 20:19
Zelenyfour
Jeden ti dám : Být důchodce a nemusíš ... nic. Není lepší doba. nový
forestek 15.10.2018 15:27
forestek
Tak cesky duchodce spis hleda jak “přežít” než žít.. nový
icepower32 15.10.2018 17:12
icepower32
Proč? Když vidíš ty plný košíky ve čtvrtek v Kauflandu, tak řeči o přežití dostávají silnou kulhavku… nový
Prasak 15.10.2018 18:11
Prasak
Souhlas,plusko dát nemůžu. Spíše takové důchodce je nutné brát,že hospodaří s důchodem.Je známá věc,… nový
forestek 23.10.2018 15:04
forestek
Sice to hovězí bylo zlevněný, ale furt stálo dvojnásobek vepřovýho. Kdyby neměli prachy, tak toho ho… poslední
Prasak 23.10.2018 18:22
Prasak
Nesmíš mít přehnané nároky a chodit po zemi. Jistě,hypotéku ani Ferrari neplánuji. Ty řeči o chudých… nový
forestek 23.10.2018 15:03
forestek
Ano,takhle to udělal můj tatínek,odkázal domek synovi od mého bratra,tj, vnukovi.Jen tatínek,zemřel,… nový
cucurka 23.10.2018 15:16
cucurka
Já ti rozumím a morálně tě podporuji, víc udělat nedokážu. V kočka-pes dilematu to mám naprosto jedn… nový
L-Core 15.10.2018 12:38
L-Core
Co ti připadá nesvobodné a nedemokratické na tom, že si majitel bytu určuje, jaké zvíře bude doma ch… nový
Araneus84 17.10.2018 10:22
Araneus84
Víš co?Když máš takovéto starosti,zajdi za psychologem.Já mít takové starosti,jako ty,tak si výskám. nový
cucurka 23.10.2018 09:23
cucurka

On všechen ten tanec okolo štěněte časem pomine. Jezevčík tak po roce a půl přestane kousat pantofle a vše ostatní v dosahu. Pak se začnou dohadovat členové domácnosti kdo má venčit atd. Pokud máš o chov koček zájem tak můžeš docházet někde v okolí do útulku pro kočky a tam pomáhat. Jinak osobně s chovem kočky v domácnosti nesouhlasím. Jezevčík má výhodu, že nedosáhne na stůl, nevyskočí na sedačku, nešplhá po záclonách, nebrousí si drápy na nábytku atd.

Mohl by mít venkovní kočku. Prvního kocoura co jsme si pořídili jedno léto jsme měli až do podzimu dalšího roku jen venku ve vyhřívané zateplené boudě s termostatem, ale denně jsme se mu věnovali. Měl jsem z toho obavy, ale když jsme ho zkusili pustit domů měl pro začátek vyčleněnou jen vstupní místnost. Jak on se na nás díval na Štědrý den když jsme byli vedle v obýváku u stromku... Normálně se k nám pak otočil nasupeně zády :-) . Ale pomalu jsme si na sebe zvykali - kočky se dají vycvičit kde můžou a kde nesmí, že nesmí nikde skákat (kdyby vyskočil na stůl letěl by zavřeným oknem z patra :-) , a on to věděl, slíbil jsem mu to), stačí zvýšit hlas a doprovodit to gestem, třeba zvednutím ukazováčku. Pak se nám ztratil tak jsme si další rok pořídili další kotě. To chodilo ven jen spát a proběhnout se, ale naštěstí se rychle naučilo co nesmí, skákalo jen po parapetech. Ještě nemělo ani rok a bylo vychované. To kotě - kočka - kocour se musí hlavně zabavit, pořídit mu nějaké klidně malé bidýlko se sisalovým lanem, hrkací hračky, atd. Vždy jsem byl na psy, ale takový chytrý kocourek co když na něj mluvíš ti odpovídá, to je paráda.

Souhlas,plusko dát nemůžu. Spíše takové důchodce je nutné brát,že hospodaří s důchodem.Je známá věc,že takový čtvrteční vozík v Kauflandu výjde o hodně levněji,než stejný vozík nakoupený někde za rohem v nějaké Jednotě,nebo Brněnce.

Nesmíš mít přehnané nároky a chodit po zemi. Jistě,hypotéku ani Ferrari neplánuji. Ty řeči o chudých důchodcích je jen výsledek chování jejich dětí a vnuků. Znám důchodce,kteří 30let drželi byt pro vnuky a ti ho pak obratem prodali.

Já ti rozumím a morálně tě podporuji, víc udělat nedokážu. V kočka-pes dilematu to mám naprosto jednoznačně, pes nám nesmí přes práh baráku. Ale mám to jednoduché v tom, že s manželkou tohle máme společné a děcka s námi už dávno nebydlí (a nikdy psa nechtěli, vždy jsme byli čistokrevná* kočičkářská rodina).

-----
*nepočítám mňam králíky :-p

Co ti připadá nesvobodné a nedemokratické na tom, že si majitel bytu určuje, jaké zvíře bude doma chovat a jaké ne ?
Tvoji rodiče se rozhodli, že tam budou chovat tebe a psa a žádné další zvíře netřeba.
Jakmile se odstěhuješ a budeš bydlet ve vlastním, tak si zase ty budeš určovat, co v bytě bude a co ne a nikdo jiný ti do toho nebude moct kecat.
Logika tohoto procesu je celkem snadná na pochopení si myslím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru