Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC stůl

Dobrý den, snad mám správné téma a poradnu :D Kdyby ne tak se omlouvám.

Chci si pořídit nový PC stůl, ovšem vyhledávače nábytku a Google mě zrazují a já nemohu najít nic ideálního, tak chci požádat o radu tady. Hledám PC/psací stůl, který má trochu všší nosnost právě kvůli PC a monitorům, s rozměry 100+/75+/60+ cm (délka desky X výška stolu X hloubka desky) i se šuplíky buď ve stole nebo jako oddělitelná část. Do cenovky ideálně 5 000,-, čím méně, tím lépe. Takže ideálně nějaký rohový stůl.
Našel jsem ideální tento: https://www.moebelix.cz/p/rohovy-psaci-stul-ludwig-002698027404
Problémy s ním mám ale hned 2: Jednak prodejce přesně neuvádí, jestli rozměry jsou celého stolu nebo jen samotné té stolové části bez šuplíkové části. A také si myslím, že nosnost 10 kg a 5 kg by mohla být podle mě celkem nedostatečná.

Pokud by někdo o něčem věděl nebo by mě mohl poučit více o tom, jakou nosnost stolu vybrat, byl bych určitě moc vděčný :) Děkuji.

Řešení:

No já u "čekání" dělám důležitější věci. Můj záměr byl získat pár tipů a za týden zajet do obchodu a jen si je už ověřit a odvézt si už vybraný kus. Chápu, že pokud je někdo na mateřské nebo je malé dítě, má asi času dost na to aby běhal po obchodech :) Jestli Vás tak štve, že jsem se slušně zeptal na zkušenost nebo radu ostatních, pak nevím, proč vůbec odpovídate. Koukám, že zeptat se na poradně k tomu určené je zločin, pak na mě vybafne nějaké děcko zpoza monitoru, proč nejdu do obchodu a neověřím si to. Takové lidi z celého srdce miluji. I moje kočka je chytřejší...

Přeji hezký den :)

Předmět Autor Datum
Tak podle IP jste z Pardubic nebo okolí a ten vámi vybraný kvelb má na webu možnost ověřit dostupnos…
Kurt 30.01.2019 10:35
Kurt
No vzhledem k tomu, že tu jsem jen dočasně a nemám na to čas... Kdybych si mohl dovolit se tam na to…
Adam P. 30.01.2019 10:40
Adam P.
:-D mně je to fuk, nemusíte se vymlouvat. Já jsem vám svůj názor napsal, je zcela vaše věc, jak s ní…
Kurt 30.01.2019 10:41
Kurt
No já u "čekání" dělám důležitější věci. Můj záměr byl získat pár tipů a za týden zajet do obchodu a…
Adam P. 30.01.2019 10:45
Adam P.
Já nakupuji většinou opačně.Když si nejsem hned jistý,co chci,tak je nejlepší zajít do specializovan…
Karel04 30.01.2019 12:20
Karel04
Já to dělám většinou tak, že si něco omrknu na internetu a vytipuji si pár kousků. Ideálně se na pro… nový
Adam P. 31.01.2019 08:31
Adam P.
Osobně si myslím, že nákup stolu není na poradnu. Něco jiného je nákup vrtačky, brusky a pod. Nosnos… nový
nerady 30.01.2019 16:19
nerady
Vlastně doba celkem pokročila a nábytek nebývá tak kvalitní co dříve. Mám doma ještě starší masivní… nový
Adam P. 31.01.2019 08:24
Adam P.
Všichni jsme tady jen dočasně. Při tomhle způsobu uvažování nemá cenu nějaký stůl vůbec kupovat. nový
karel 30.01.2019 15:05
karel
Jak je tu ještě možnost koupě levitační desky ;) nový
Adam P. 31.01.2019 08:28
Adam P.
Tady byly nějaké diskuse o počítačových stolech: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=920&t=1203538… nový
Yarda 30.01.2019 17:02
Yarda
Děkuji, už jsem něco vybral. Jinak k truhlářům už ne. Většinou to trvá delší dobu, protože mají dos… nový
Adam P. 31.01.2019 08:27
Adam P.
Jsou řemeslníci a "řemeslníci". Ještě mne napadlo, přímo v hlavě, pro tebe to už asi nebude, ale tř… nový
Yarda 31.01.2019 09:12
Yarda
Dělal jsem si nábytek do kanclu (stoly, šteláře) sám z 2cm lamina + horní desky 4cm tloušťka (pracov… nový
L-Core 31.01.2019 09:41
L-Core
Foto by nebylo? Celkem zajímavý nápad. nový
Karelll 02.02.2019 16:40
Karelll
Zkusím něco spáchat, ale budu to muset upravovat (cenzurovat nápisy na šanonech klientů) :-) nový
L-Core 03.02.2019 19:38
L-Core
Já mám stůl taky samovýroba. Desku v truhlárně na míru, včetně průvlaků na kabely, oblouků a podpěry… poslední
Prasak 03.02.2019 20:29
Prasak
Zkus se poohlédnout po výprodejích kanclů. Já jsem před časem (deset let?) získal za odvoz leštěný d… nový
mif 31.01.2019 20:09
mif

Tak podle IP jste z Pardubic nebo okolí a ten vámi vybraný kvelb má na webu možnost ověřit dostupnost na prodejně. Pokud tam zadám Pardubice, dozvím se, že:

Möbelix Pardubice
Poděbradská 298, - vedle Globusu, Česká Republika, Pardubice VII-Trnová, 53009
Omezené množství
Oddělení Nabytek

Co vám tedy brání se na ten stůl jet podívat na prodejnu a zjistit tak, jaké má rozměry a jak vypadá přímo na místě?

No já u "čekání" dělám důležitější věci. Můj záměr byl získat pár tipů a za týden zajet do obchodu a jen si je už ověřit a odvézt si už vybraný kus. Chápu, že pokud je někdo na mateřské nebo je malé dítě, má asi času dost na to aby běhal po obchodech :) Jestli Vás tak štve, že jsem se slušně zeptal na zkušenost nebo radu ostatních, pak nevím, proč vůbec odpovídate. Koukám, že zeptat se na poradně k tomu určené je zločin, pak na mě vybafne nějaké děcko zpoza monitoru, proč nejdu do obchodu a neověřím si to. Takové lidi z celého srdce miluji. I moje kočka je chytřejší...

Přeji hezký den :)

Já nakupuji většinou opačně.Když si nejsem hned jistý,co chci,tak je nejlepší zajít do specializovaného obchodu,kde mohu všechno okouknout,osahat a přeměřit,případně se zeptám prodavače,co doporučuje on.Pak si ten vybraný typ doma najdu na webu a vyberu vhodný obchod podle ceny a recenzí.Takto se dá ušetřit i pár tisíc,vím přesně co kupuji,doprava je většinou zdarma a do 2 dnů mi to přivezou až domů.Navíc při tomto způsobu,kdybych si to přeci jen rozmyslel,mohu zboží do 14 dní vrátit.Takto jsem nedávno kupoval chytrou televizi,úspora 3000 Kč.
Ovšem chápu,že každý nemá čas objíždět obchody a hledat něco osobně.Ovšem když nakoupí jen podle obrázku,tak se pak mnohdy diví,že zboží vypadá dost jinak,něco se tam viklá apod.A dotaz na nosnost stolu zde myslím nikdo nevyřeší.Protože i když bude mít podobný stůl doma,těžko bude testovat,jestli vydrží velkou zátěž a při kolika kg se mu už rozpadne.Ale údaje od výrobce bych bral s rezervou,je tam určitě povoleno víc,jen se tak jistí.Asi kvůli té boční svislé desce,bude tam držet jen na pár kolíků nebo malý úhelník zespodu,tam je slabé místo pro nějaké vyvrácení.Protože běžné stoly normálně unesou i dospěláka,co si na ně sedne nebo vyleze.Já bych to tedy raději vyzkoušel osobně,jaká je stabilita a kvalita zhotovení.
A pozdravujte tu Vaši chytrou kočku od kocoura Karla.]:)

Já to dělám většinou tak, že si něco omrknu na internetu a vytipuji si pár kousků. Ideálně se na prodejně ještě zeptám, jestli vzhledem k tomu co jsem vybral, tam nemají něco lepšího nebo kvalitnějšího. Nerad chodím prostě na tohle naslepo a nejradši mám, když si něco vyberu, v obchodě si to osahám a vyzkouším, zjistím že to je ok a odvezu si. Místo toho abych tam hodiny bloudil :) Každému vyhovuje něco jiného. Podle obrázku rozhodně nenakupuji, zároveň si ale myslím, že je potřeba i nějaká základní představa ze sortimentu, který ten obchod nabízí.

Osobně si myslím, že nákup stolu není na poradnu. Něco jiného je nákup vrtačky, brusky a pod. Nosnost stolů nikdo neuvádí a síla desek je stále menší. Na vyobrazeném stole je vidět, že stolní deska je uprostřed podložená na stojku jinou částí dřevotřísky (ani není vidět zda je s deskou pevně spojena). Také už tu někdo napsal, že nákup nábytku pomocí internetu je sázka do loterie. Každý si většinou s partnerkou projde různá nábytková centra a pak se rozhoduje. Hodně lidí, kteří zde radí jsou v důchodovém věku a tak čas neřeší - tolik na vysvětlení tvých poznámek. Osobně pokud jsem potřeboval specifický stůl, nechal jsem si ho udělat u truhláře nebo jsem prošel bazary.

Vlastně doba celkem pokročila a nábytek nebývá tak kvalitní co dříve. Mám doma ještě starší masivní dřevo, které vše přežilo dodnes, no před 3 lety kupovaná polička již dnes není mezi námi :D Nepotřebuji zase aby ten stůl uměl mluvit nebo mi potřást rukou, chci jen něco levného na co je ale tak trochu spoleh. Už jsem nakonec ale něco vybral, v pondělí to pojedu omrknout, mám asi 4 tipy, tak se rozhodnu v obchodě.

Vlastně někteří na zdější poradně řeší, jak zapojit a nastavit stereo reproduktory nebo jestli daný procesor pasuje do základní desky. Tohle osobně podle mě taky není na poradnu :D Každý prostě něco umí a já nevidím nic špatného, když jsem se jen zeptal. Zároveň mi tady jsou k ničemu i moej teoretické znalosti fyziky, protože když to bude nekvalitní, spadne to a já s tím nic neudělám :D S manželkou jsem naštěstí večer na telefonu prolezl pár dobrých recenzí a něco vybral.

A k truhlářovi - mám špané zkušenosti s rychlým dodáním. Tací lidé mají většinou hodně práce a mám zkušenosti s dodáním třeba za měsíc nebo dva. To je pro mě bohužel nemyslitelné v této chvíli.

Děkuji, už jsem něco vybral.

Jinak k truhlářům už ne. Většinou to trvá delší dobu, protože mají dost práce a hlavně u jednoho jsem si kdysi nechával dělat "pitomou" poličku (něco jako malí knihovnička) na knížky, řekl jsem kolik potřebuju aby to uneslo (nejsem idiot a tak jsem řekl radši o cca 5 kg víc kdyby náhodou). Na to, že to trvalo asi 2 týdny, tak jsem dostal kus dražší než bych koupil v obchodě a knihovnička se ne zas tak nedávno zbortila.

Věřím, že odvádějí dobrou práci, mám s nimi ale asi 4 zkušenosti a ani jedna není dobrá, takže tak.

Jsou řemeslníci a "řemeslníci".

Ještě mne napadlo, přímo v hlavě, pro tebe to už asi nebude, ale třeba se to hodí někomu jinému: Obejít nábytkové bazary a zkouknout inzeráty. Třeba já jsem se chtěl zbavit nějakého nábytku, ještě mohl sloužit, bylo mi líto ho jen tak vyhodit, tak jsem ho chtěl nabídnout do bazaru. Ale v bazarech měli plno a neměli zájem brát další. Měli tam i pěkné kousky za zajímavé ceny, vybral bych si, kdybych šel nakupovat. Asi ten nábytek vozili ze západní Evropy nebo od firem co dělaly nějaké větší rekonstrukce. Tak jsem dal inzerát, že ten nábytek (nabízel jsem i počítačový stolek) dám za odvoz a zbavil jsem se ho dost rychle.

Můžeš sem dát fotku, co a kde sis vybral?

Dělal jsem si nábytek do kanclu (stoly, šteláře) sám z 2cm lamina + horní desky 4cm tloušťka (pracovní kuchyňské desky). Kompletně jsem to to rozkreslil, udělal nářezový plán (na rozměr tabulí lamina z výroby), nechal nařezat a ohranovat. Skládal (=vrtal a šrouboval) jsem to sám.

Velká spokojenost, slouží už více jak 20 let, nic se nerozpadá. Pracovní stoly máme ohromné (šíře přes 2m, hloubka kolem metru), s různými úložnými prostory (i na PC), "nadpoličkami" apod. Šuplíky ale nemám, bylo by to moc pracné a pro mě zbytečné.

Ohromnou výhodou je to, že to mám přesně na míru, přesně na rozměry kanclu. Při vlastní/zakázkové výrobě netřeba dělat kompromisy. A vyšlo to o hodně levněji, než kupované. Akorát jsem to dva dny montoval :-)

Já mám stůl taky samovýroba. Desku v truhlárně na míru, včetně průvlaků na kabely, oblouků a podpěry pro pravý loket. 4 stolový nohy, chytil jsem to ke zdi, ať to necestuje a mám bytelný pracoviště. Ještě jsem do desky vyříznul díru a do ní zabudoval zásuvku 230 V, na nabíječku, pájku, či jiný drobný spotřebiče.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru