Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Namožení protahovaných svalů - protahova dál?

Ahoj.
Kvůli nohejbalu se momentálně snažím pravidelně a poctivě protahovat a to zejména v oblasti dolních končetin. Vždycky jsem byl hodně zkrácenej a proto s tím teď bojuju. Od včera po 3. tréninku a několikátém protahování začínám cítit lehké namožení / pnutí svalů v oblasti třísel a bedro-kyčlo-stehenních (to co nejvíce protahuji). Svaly nebolí, protahovat můžu, sportovat můžu, defakto mě to v ničem nelimituje. Na druhou stranu vím, že se nemá nic přehánět, proto se chci zeptat, jestli s tím má někdo zkušenost a jestli mám protahovat (2x-3x denně) dál.
Díky
Změna předmětu, původně: N Zdroj: https://www.poradte.cz/sport/3947-namozeni-protahovanych-svalu-protahova-dal.html (Kurt)

Předmět Autor Datum
Tak nedělej statické protahování, ale dynamicky se rozcvicuj. Pokud nemas zahrate svaly, tak neni di… nový
icepower32 17.04.2019 23:48
icepower32
Staticke je praveze lepsie ako dynamicke, kde moze dochadzat k natrhnutiu vlakien. Samozrejme ak to… nový
fleg 19.04.2019 10:31
fleg
Zdravim doufam ze nejsi takovy ten "typicky" cech :-) co ma tedkom 40let a "kdysi" ve 20ti letech cv… nový
wildeng 19.04.2019 20:42
wildeng
Díky za vyčerpávající odpověď. Není mi ani 30 let a sportuji odmala, bohužel s postupem času je tělo… poslední
TNSN 25.04.2019 07:16
TNSN

Zdravim doufam ze nejsi takovy ten "typicky" cech :-) co ma tedkom 40let a "kdysi" ve 20ti letech cvicil sportoval,... a ted leda lezi s pivem bramburkami ji leda bucek klobasy a nejake mastne a tucne jidla a ze aspon nejak zdrave jis a aspon trochu dbas o sebe (ne neni to vubec o pocitani jidla na gramy sacharidu,bilkovin,.... kalorii presne podle tabulek nebo o chroupani mrkve nebo sucheho salatu jake si to udelas takove to mas a vubec to neni o tom ze nemuze clovek jist nektere jidla-s "jidly" typu bramburky, bonbony,tycinky,.... nepocitejte- je to jen o tom nejist tolik a casto-ja treba jim nejake cca 3 vetsi a 2 mensi jidla denne a to tam nepocitam doplnky vyzivy) jinak pred treninkem bych ti doporucil neco jako bezeckou abecedu a muze se ti i hodit odporova guma koupis ve sportisimu nebo jinych obchodech (stacil by ti i lvl 1 2 ale uvidis co doporuci neni to ani drahe) je to proste guma (ale ze slova "odpor" ti dojde ze v te gume bude nejaky odpor a pujde se lepe rozcicovat-aspon pro me je nedostacujici rozcvicit se v posilovne jen s vlastnim telem) proc to vse pisu? ano je fajn sem tam se projit a nebo si neco zasportovat ale tim svuj metabolismus nepodporis i do budoucna je zpotis se a mozne shodis nejake kalorie ale pak si das nejake presmazene jidlo a mas to zpet i s uroky jinak ti asi doporucim regeneraci (odpocinek) masaze,gely,masti,sauna,wellness nebo mozna jizda na kole-nemusi to byt nejak fakt rychle a do kopce normalni obyc vylet v klidu v pohode jet- ti rozproudi krev nohach a kdyz ty svaly az moc odpocivaji (ze jen lezis a nic nedelas) tak ztuhnou a pak bez rozcviceni jdes a kasles na to a hrajes a pak se "Poskozuji" (a bez strecinku zraneni prijit muze) a boli to jinak vim je to trosku delsi a vycerpavajici ale verim ze kdo se o sebe aspon trochu stara a zajima tak si z toho neco odnese :-)

Díky za vyčerpávající odpověď. Není mi ani 30 let a sportuji odmala, bohužel s postupem času je tělo mnohem více náchylnější a přesto že mě dříve ke strečinku nikdo nevedl, pochopil jsem, že dnes už to tak nepůjde. Hlavně kvůli riziku zranění a v neposlední řadě je to potřeba i pro ten sport. Co se týče stravy jsem dobře informovaný, vím co se děje s mým tělem podle stravy, taky už jsem něco nazávodil a nazvedal ve fitku. Ptal jsem se na strečink a bolest, protože v takové míře jsem nikdy neprotahoval svaly + do toho tréninky a mírná bolest se dostavila. Ze zkušenosti vím, že pokud se jede dál přes bolest, je to cesta do pekla... Protahuju se většinou zahřátej, ale občas se chci protáhnout i ráno v 5 před odjezdem do práce a to se člověk těžko dostatečně zahřeje tak, aby nevzbudil polovinu baráku. Každopádně díky za reakci :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru