Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uplatnění na trhu práce

Dobrý den,
Rád bych se zde inspiroval jak se dobře uplatnit na trhu práce v Praze. Mé dosažené vzdělání Maturia - obor IT, Univerzitiní - Ing. a MBA. - obor Ekonomie a management. Na střední jsem brigádničil ve skladu Alzy odkud jsem přešel pod firmu UPC, kde jsem prováděl komerční walkout - tedy analýza trhu před vstupem, rsp. zapojením dané oblasti. Odtud jsem se vypracoval na vedoucího týmu a později na B2B, B2C developera, který tyto týmy spravoval a přibíral další zákazníky z developerských oblastí. To jsem od odkupu UPC Vodafonem ukončil a začal podnikat na vlastní pěst. Zasáhlo mě to ale v nejhorší dobu, Covid, ekonomická krize a mnoho dalšího, co mě dohnalo opět se vrátit na trh práce. Jsem překvapen, že nemohu najít uplatnění, jedna firma říká, že jsem přespříliš zkušený a jejich pozice je spíše pro juniory a druhé firmy zase, že dávají přednost kandidátům s více zkušenostma. Zatím jsem si práci snažil najít sám, ale bez úspěchu buďto výše uvedené odpovědi nebo se pro jistotu již neozvali vůbec. Zkoušel jsem všemožné úrovně zkušeností, i práci pod potřebnou úrovní mého vzdělání a zkušeností, ale opět bez výsledku. Zkoušel jsem také podat své CV i formou otevřené nabídky, tedy pokud by firma měla jakékoliv pro mě vhodné místo, mohou mi zaslat nabídku. A v naposlední řadě zkoušel poslat CV na pracovní agentury Griffin recruitment, Hays, ProfesKontakt atd. Bez výsledku. Jak se zdárně uplatnit na trhu práce ? Máte nějaké doporučení co zkusit nebo udělat ? Rád bych zaměstnání, kde bych v dnešní době vysokých cen nemusel koukat jestli prací prášek stojí o 5 korun více či méně.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A u UPC/Vodafonu nemáš nějaké kontakty, aby ti "hodili laso"? To podnikání na vlastní pěst spočíval…
host 12.04.2023 19:56
host
Při migraci UPC a Vodafonu nám vedení často říkalo, že se není čeho bát, že si Vodafon určitě bude c…
Majkl67 12.04.2023 21:49
Majkl67
Pokud chceš někam nastoupit jako zaměstnanec budeš muset ubrat na svém vzdělání. Prostě jakoby nedok…
nerady 13.04.2023 08:02
nerady
Samozřejmě se ucházím o jakékoliv zaměstnání, kde bych mohl své vědomosti, zkušenosti a vzdělání upl… nový
Majkl67 13.04.2023 11:13
Majkl67
Napadla mne otázka: Když jsi dělal vedoucího týmu, přijal bys do týmu někoho se vzděláním a praxí ja…
Yarda 13.04.2023 08:20
Yarda
Pěkný výrok. Dříve to tak fungovalo, že i mistr se musel vypracovat od píky. Dneska přijde uchazeč s…
host 13.04.2023 11:05
host
Tenhle vtip(?) je hezký: Jste mladý, vzdělaný, zkušený a komunikativní? Jste připravený pracovat s… nový
Yarda 13.04.2023 12:44
Yarda
Naštěstí komerční walkout byl veden jako pouhá brigáda. Moc kvalitních uchazečů se zde nenašlo a ani… nový
Majkl67 13.04.2023 11:10
Majkl67
tady by sis nevybral? nový
jirka44 14.04.2023 17:49
jirka44
Máte nějaké doporučení co zkusit nebo udělat ? Jestli chces karierni a nevazanou praci na Prahu,… poslední
HPET 16.04.2023 13:12
HPET

Při migraci UPC a Vodafonu nám vedení často říkalo, že se není čeho bát, že si Vodafon určitě bude chtít zachovat odborníky na všech pozicích. Opak byl pravdou Vodafon okamžitě obsadil všechny klíčové pozice krom těch nejnižších a i tam si myslím, ze došlo k dost rázným změnám. Prozíravě jsem s tímto počítal a rozjel vlastní kavárnu, projekt vyšel krásně příjem v zelených číslech, ale velmi krátká doba. Úspory jsem samozřejmě vrazil do podniku. Následovala omezení atd. Však jste to na vlastní kůži zažili. Ze zelených čísel byly červená, ale snažil jsem se co to dá. Je to ale těžké se svázanýma rukama. Byl jsem hodně optimistický, často se říkalo ještě týden, ještě měsíc, ještě 2 měsíce atd. Po určité době jsem vyčerpal vlastní kapitál a musel využít možnosti cizího kapitálu. Následovalo zvednutí najmu (o inflaci) drahé energie a pokles ekonomické aktivity zákazníků atd. Samozřejmě povinnosti vyplívajici z využití cizího kapitálu jsem se pokoušel řádně splácet, ale dostal jsem se poměrně hluboko do červených čísel. Řešil jsem to odstoupením majetku a částečným splacením. Tudíž jsem vše nechal někomu jinému na to abych se k tomu vracel. Rád bych opět nastoupil jako zaměstnanec, zajistil si opět nějaké rezervy a pokud to čas a finance dovolí potencionálne se k businessu opět vrátit, ale samozřejmě to až první zajistím rodinu.

Samozřejmě se ucházím o jakékoliv zaměstnání, kde bych mohl své vědomosti, zkušenosti a vzdělání uplatnit. Samozřejmě vím, že práci svářeče bych našel okamžitě. Ale přeci nevěnoval jsem tolik let úsilí, času a snahy proto, abych následně prodával rohlíky v kauflandu, s lidmi s výučním listem.

Naštěstí komerční walkout byl veden jako pouhá brigáda. Moc kvalitních uchazečů se zde nenašlo a ani to nebylo zapotřebí. Práce kvalitám brigády odpovídala, kdo byl trochu výkonnější mohl pracovat na ŽL tedy Švarc systém a vydělat si podle vlastního výkonu. V moment, kdy toto měl člověk dělat při studiu se díky časové flexibilitě dala tato práce dělat naprosto v klidu. Bohužel dnes jsem v situaci, kdy nechci brigádničit, ale chci být zaměstnán na HPP.

Máte nějaké doporučení co zkusit nebo udělat ?

Jestli chces karierni a nevazanou praci na Prahu, tak bych ti doporucil zacit nebo hledat v IT firmach v sousednim Polsku coz je IMHO nejlepsi odrazovy mustek jak pro kontakty tak pro cokoliv jineho.
(nejde ani tak o Polske podniky jak o firmy co do polska migrovali kuprikladu par FR gigantu aby se vyhli vysim danim ktery by museli na uzemi FR odvadet a podobne. Co vim nekteri ted jiz byvali kolegove se do PL kvuli praci museli odstehovat, a na nabidku pracovnich mist devloperi, analitici a podobne neni nouze).

jedna firma říká, že jsem přespříliš zkušený a jejich pozice je spíše pro juniory a druhé firmy zase, že dávají přednost kandidátům s více zkušenostma.

Poradil bych ti si kandidaturu nachystat a poupravit dle pozadavku a kréda firmy do ktere chces kandidovat, coz beru za uplny zaklad. Vyhledat jaky profil zrovna hledaji a podle toho tve CV a kandidaturu upravit tim nemyslim lhat, jen dat dopredu nebo zvyraznit tve dovednosti, polozky ktere jdou s politikou firmy.

Kuprikladu u nas mame takovych CV desitky, a zpravidla cteme/listujeme jen to co je po radek "kde se papir zohyba mezi palcem a ukazovackem" :)
Do urcite firmy se da dostat i pomoci tzv "immersion" ktera umoznuje nebo je za ucelem poznani ruzneho oboru. Kdyz se ti podari nejak vylezt z rady a zapusobit mas sanci ze te danna firma sama oslovi.
.. rozesilat jen CV, to IMHO dneska nema zadne vazne uplatneni nebo se clovek musi spolehat na sanci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru