Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Som v strese pred ľuďmi.

Asi pár mesiacov dozadu som mal pohodový život. Chodil som do školy len tak vôbec ma nezaujímalo učivo radšej som prekecal hodinu so spolužiakom ale to som aspoň niečo hovoril. Raz ma tak napadlo že čo keby to všetko bolo inak keby že som tichý a taký vystresovaný s bavenia sa s ľuďmi proste taký introvert a k tomu ešte aj to že asi s toho stresu mám hrozne unavené oči to ma na tom štve asi najviac. A samozrejme že sa všetko nezmenilo hneď skôr časom lebo keď máte dostatočné sebavedomie tak vás nejaká myšlienka len tak nerozhodí. No lenže ako mi sebavedomie ubúdalo už som sa proste bál baviť nejako príliš so spolužiakmi lebo som si myslel že poviem kravinu zakokcem sa a podobne. A je toto sa aj často dialo keď som mal s niekým kto mi nieje až taký blízky kecať možno 5min to bol zabijak. A teraz je to stále rovnaké chcel by som to zmeniť a znova sa vrátiť do starých kolají len neviem a k tomu je ešte blbé to že keď mi niekto niečo povie nejakú urážku alebo čokoľvek tak som z toho taký ako keby odpísaný úplne každú takúto maličkosť riešim lebo chcem vyzerať v očiach druhých čo najlepšie. Viete mi poradiť čo robiť preto aby som bol znova ten zábavný a taký sebavedomý chalan?

Předmět Autor Datum
Je to jednoduchý- příliš ti záleží na tom, co si o tobě myslí ostatní. To má smysl jen u lidí, na kt…
Prasak 29.09.2016 16:17
Prasak
Mne natom práve záleží u tej bandy magorú :D lebo chapeš keď sa s niekým bavíš vonku a často je to n…
xmen542 29.09.2016 16:31
xmen542
Či myslím to tak že je to iné keď si si s niekým blízky chodíte spolu často von a zas keď ste spolu…
xmen542 29.09.2016 16:32
xmen542
Z toho vyrosteš. Je to jen ve tvé hlavě, nemusíš být před každým superhrdina. Nakonec poznáš, že ti…
Prasak 29.09.2016 19:22
Prasak
Krásně řečeno :)
Mojmír 01.10.2016 09:05
Mojmír
Mám to stejné. Bohužel se to s věkem nějak nezlepšuje. Nejvíce mě na tom štve to, že jsem na každého…
Disk 29.09.2016 21:07
Disk
Najhoršie je natom keď stále musím myslieť aj na to moje staré ja. To som bol taký vtipálek všetko č…
xmen542 30.09.2016 22:00
xmen542
Musíš si uvědomit jednu věc - je to všechno jen ve tvé hlavě.
Prasak 01.10.2016 07:08
Prasak
Hele já to měl obráceně. Na základce jsem byl tichý, uzavřený, měl jsem problém komunikovat a všichn… poslední
Mojmír 01.10.2016 09:15
Mojmír
Unavený oči jsou nejspíš z kompu? Takže trávíš hodně času na počítači? Byl jsem ve stejný situaci, a…
Odoaker 29.09.2016 22:45
Odoaker
To trávim ale spánok mám v pohode aj 9 hodín denne len ide o to že to je skôr tým stresom z okolia s…
xmen542 30.09.2016 22:03
xmen542
hlavne nechcem vyzerať ako totálny kretén A proto držíš hubu. A možná proto tě mají za kreténa.
Prasak 01.10.2016 07:09
Prasak

Mne natom práve záleží u tej bandy magorú :D lebo chapeš keď sa s niekým bavíš vonku a často je to niečo iné ako každý deň v škole. Ale hovorím predtým som s týmto problém nemal ale príliš som nad tým rozmýšľal.

Mám to stejné. Bohužel se to s věkem nějak nezlepšuje.
Nejvíce mě na tom štve to, že jsem na každého za každých okolností maximálně slušný a chci, aby si o mě nikdo nemyslel něco špatného. A ono to není úplně zdravé, samotného mě to štve. V duchu když je mi někdo tak nepříjemný tak si řeknu to je strašněj **** ***** ******* **** ***. Ale v reálu ho pozdravím, usmívám se a nedám mu nijak najevo co si o něm myslím.
Už ve škole jsem s tím měl problémy, vyhýbal jsem se sporům i když jsem byl vždy nejvyšší a nejsilnější.
Ale nejspíš už to nijak nevyřeším.
Obdivuji lidi, kterým je buřt to, jak se na ně dívají cizí lidé a v rozumné míře dávají najevo co si o lidech doopravdy myslí.

Najhoršie je natom keď stále musím myslieť aj na to moje staré ja. To som bol taký vtipálek všetko čo som povedal bolo vtipné a ani som sa veľmi nemusel snažiť :D teraz som rád keď vôbec niečo poviem aj to len nejakú blbosť čo nemá hlavu ani pätu. A tiež obdivujem to keď je niekomu jedno čo si o nich druhý myslia lenže to sú zase taký čo sú v spoločnosti vysoko a oni si to môžu dovoliť povedať lebo ešte nezažili to čo napríklad my :D

Hele já to měl obráceně. Na základce jsem byl tichý, uzavřený, měl jsem problém komunikovat a všichni mě tam tak znali (krom nejbližších přátel s těma jsem se bavil normálně). Sralo mě to a před nástupem na střední jsem si řek, že se to nesmí opakovat. Dokud mě tam nikdo nezná, že se musím změnit, bavit se hned od začátku no a dokázal jsem to. Ale asi jsem to přehnal, žvanil jsem až moc, ke všemu vtipné poznámky, sršely ze mě vtípky až jsem se stal takovým třídním šaškem s maximem pozornosti.. a to jsem opravdu nechtěl. Ze začátku to byla super změna o 180°, ale pak jsem takové role litoval. Co z toho vyplývá? Každý by měl být svůj, sám sebou. A pokud na sobě vnímáš nějakou negativní vlastnost co chceš změnit, tak s mírou :) nepřežeň to.

Unavený oči jsou nejspíš z kompu? Takže trávíš hodně času na počítači?
Byl jsem ve stejný situaci, a asi furt jsem, ale je to už lepší. Na urážky je asi ideální takový lidi vytěsnit a přejít to, nenechat se tím užírat. Postupem času se tím budeš trapit míň a míň.
A k tý přeměně do introverta. Dočasně to jde přes alkohol, ale to není moc řešení :D U mě to funguje, odbourám stud a jsem jako dřív.
Každopádně dlouhodobě jsem zjistil, že asi zabírá nebránit se společnosti, společenský akce, nebo rodinný, komunikace v práci. Jestli nejsi ještě ve věku, že bys do práce, tak nějakej teamovej sport, nebo koníček. Pokud to vemu podle sebe, tak je to běh na celkem dlouhou trať... pro mě to je víceméně už snad 7 let od toho zlomu a až teprve před rokem/dvěma se to dost zlepšuje. Když vezmu ty 4 roky, tak to jsem byl víceméně asociál. Byl jsem tak nějak rád, když sem nemusel nikam, chlastačky mě vůbec nelákaly, po přestěhování jsem už nedělal ani aktivně koníčky.
Prostě to nevzdávat tím, že raději budeš sám, nebo se vyhybal komunikaci. Furt buď ve společnosti a dej tomu čas.

To trávim ale spánok mám v pohode aj 9 hodín denne len ide o to že to je skôr tým stresom z okolia s toho čo možno príde alebo nepríde a hlavne nechcem vyzerať ako totálny kretén lenže to asi ani nejde. Keď si spomeniem nato aký namyslený som bol pred rokom normálne mi je za tým ľúto :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru