Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Socialní fobie, panicke ataky, ... co delat zitra? :D

Zdravim, odhlasil jsem se, protoze je mi neprijemne to resit, tak snad vam to nebude vadit.

Zkracene jde o to, ze uz nejake ty roky jsem dost uzavren do sebe, mam strach komunikovat s cizima lidma (osobne, nekdy i pres telefon), pokud takova situace nastane, je mi uzko, nevim co rict, tresou se mi ruce a dela zle. To same zazivam i ve vecech jako navsteva lekare (byt si jdu treba jen pro nejake potvrzeni). Nejvetsi problem je, ze takove stavy zazivam i den pred nejakou domluvenou schuzkou, je mi az na zvraceni, potim se, tresu, rychle mi busi srdce, .. Vetsinou to skonci tak, ze nikam nejdu.

U psychiatra/psychologa jsem nebyl, nejen ze pri pomysleni na to, se dostavam do techto stavu, ale myslim, ze si to nemuzu ted ani dovolit. V planu to mam.

K jadru pudla. Zitra mam schuzku s jednou nejmenovanou slecnou (na ktere mi dost zalezi(jak na ni, tak na samotne schuzce)). Zname se delsi dobu, ale jen pres internet, hry, nikdy jsme se nevideli osobne. Necekam od toho nic, nedavam si nadeje, v podstate se dost podcenuji a ocekavam, ze to nedopadne dobre (nic ze sebe nevymacknu, udelam nebo reknu neco spatne, ..). Ve stavu, v jakem ted jsem, bych nepral normalnim jedincum byt. Uz jen, ze se odhodlavam jit, je u me docela velky uspech. Je mi to trapne, citim se jak blazen, ale tak to mam. Ona o mne vi hodne veci, vcetne techto horsich vlastnosti, i presto me chce poznat (ani to me ale neuklidnuje). Nejneprijemnejsi je, ze mi je uz hezkych par let pres 20, o to vic mam pocit, ze uz je na vse pozde a radsi bych snad mel jen dozit, nekde v povzdali.

Mozna by se tu nasel nekdo, kdo zazival/zaziva neco podobneho, nekdo kdo by mi dal nejakou radu, jak se hodit do pohody a nezkazit vse vic, nez je treba. Mam si dat panaka? dva? tri? Nebyt toho hodne neprijemneho stavu, ve kterem jsem a urcite i zitra budu, by bylo vse v poradu, .. nevim ale jak se ho zbavit, nejde mi to, i kdyz strasne chci :(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud se ti k tomu nepridavaji nejake sebeposkozujici pudy, tak bych bral toho psychiatra/psychologa… nový
Redmarx N 21.04.2017 09:18
Redmarx N
Pokud se ti k tomu nepridavaji nejake sebeposkozujici pudy To ne:-) casto tyhle veci souvisi se st… nový
Eessencia 21.04.2017 12:50
Eessencia
řeknu fakt pitomost nebo se přeřeknu (což mi přijde hrozně trapné). Příliš ti záleží na tom, co si… nový
Prasak 21.04.2017 15:25
Prasak
Presne tak, vetsinu lidi stejne clovek potka jenom jednou, maximalne dvakrat za zivot (s rezervou).… nový
vopicak 21.04.2017 15:50
vopicak
Zarad do stravy i orechy, prodavaji v Lidlu ruzny druhy 200g 60-80Kc, coz je slusna cena, nekdy maji… nový
RedMaX 21.04.2017 19:06
RedMaX
Nenapadlo někoho, že jde o nudícího se puberťáka, který se chce jen "pobavit" na cizí účet? nový
ms_vysirac 21.04.2017 17:18
ms_vysirac
Četl jsi odpovědi? Zjevně ne. nový
Prasak 21.04.2017 18:00
Prasak
Nenapadlo protože, na rozdíl od tebe, víme že nejedná. nový
jirka44 21.04.2017 19:57
jirka44
Nechápu na co narážíš(?), myslíš, že si dělám srandu? poslední
Eessencia 21.04.2017 22:19
Eessencia

Pokud se ti k tomu nepridavaji nejake sebeposkozujici pudy, tak bych bral toho psychiatra/psychologa jako posledni moznost. Jestli neco, tak navstiv nejakeho dobreho vyzivoveho poradce, casto tyhle veci souvisi se stravou ac to na prvni pohled muze vypadat jako blbost.

Jinak timhle tim problemem trpi opravdu velke mnozstvi lidi, pravdepodobne je to stylem zivota jaky dnes zijeme, ze se to tak rozmaha.

Nicmene vzhledem k tomu, ze na poradne diskutujes pravidelne a bez problemu, tak zjevne s navazanim socialniho kontaktu problem nemas a jses na tom jeste dobre. Ja treba jsem taky takovej, ze kdyz nemusim, tak se druhym radsi vyhnu, jenze musim a tudiz se nevyhybam.

Tohle je spis otazka, ze asi bylo v minulosti neco zanedbano, ze ses dostal do stavu: musim jit ale nejdu. Rekl bych, ze neni nic lehciho nez se tuto socialni dovednost doucit, zakladem musi byt, ze zacnes chapat, ze nejit a zustavat nekde doma sam neni alternativa. Casem se tak naucis situaci zvladat natolik dobre, ze budes navazovat socialni kontakt uplne normalne a nebude to na tobe poznat, ze to neni tvuj salek kavy.

Samozrejme necekej, ze by ti nekdo pomohl nebo ses zazracne promenil na cloveka, kterej bude socialni kontakt milovat a vyhledavat ho, takovej proste nejsi a neni takovej ani dalsi milion lidi a neni to problem. :-)

Pokud se ti k tomu nepridavaji nejake sebeposkozujici pudy

To ne:-)

casto tyhle veci souvisi se stravou

Dřív jsem jedl fakt sračky, dovoz, energy drinky, atp.. Poslední půl rok, ale jím zdravě, zeleninu, saláty, kuřecí maso, ryby, houby, minimum sacharidů, .. piju jen vodu a neslazený čaj. Nemyslím si tedy, že to bude v tomto.

Nicmene vzhledem k tomu, ze na poradne diskutujes pravidelne a bez problemu, tak zjevne s navazanim socialniho kontaktu problem nemas

Nemám žádný problém si s lidma psát, to umím vcelku na slušné úrovni a dokážu napsat cokoliv. Mám problém s osobním kontaktem, ať už je to jen odpovídat lidem ve výtahu na otázky o počasí, atp.. Je mi to hrozně nepříjemné, když narazím na někoho cizího, kdo se snaží nadhodit nějaké téma, kór když je to nějaká slečna. V takovém případě ze sebe něco dokážu vymáčknout, ale leckdy řeknu fakt pitomost nebo se přeřeknu (což mi přijde hrozně trapné). Ty horší stavy zažívám hlavně u lidí, na kterých mi záleží (a teď si představ co se mnou dělá "ona slečna").

Presne tak, vetsinu lidi stejne clovek potka jenom jednou, maximalne dvakrat za zivot (s rezervou). Navic jak uz padlo nahore, neni od veci si natrenovat mluveni (nejen k holkam) nanecisto. Tj treba otazka kolik je hodin, kde maji dobre kafe, vlastne uplne normalni vety. Staci to jen zkouset, klidne nejdriv zdravit, pak prejit na jednoduchy vety, pak az ten rozhovor trochu rozsirovat.

Zarad do stravy i orechy, prodavaji v Lidlu ruzny druhy 200g 60-80Kc, coz je slusna cena, nekdy maji v akci jeste levneji. A chod hodne na slunicko, taky muze mit vliv na pohodu cloveka.

S kurecim masem to moc neprehanej. Ja jsem treba castecnej vegetarian a maso nejim vubec, tak te tu nechci navadet, abys jed veprovy a hovezi, to je proti mymu presvedceni, ale fakt je, ze pokud neni kure z domacich podminek (malochov), tak bejva zdravotne casto horsi nez jiny druhy masa. To je ale mimo tema.

Co takhle kdyz nekam prijdes, umis pozdravit? Nedelam si legraci, kamos s tim mel taky problem, dost mu pomohla prace v kolektivu, kde se cejtil dobre a "rozkecal se".

Jinak jak uz tu bylo receno, trenovat. Ve vytahu nadhod tema pocasi, to je takovy dobry rychly tema na tu chvilku, co jedete. Tim nerikam, ze to mas lamat pres koleno, proste tak normalne, nekdy ma clovek lepsi naladu a spis je mu do reci a nekdy ne.

Hlavne to moc neres, vzdycky kdyz budes mit pocit, ze nekam musis jit a zacina to z toho bejt soufl, vzpomen si na to, ze jsou desititisice lidi jenom ve tvem okoli (teda zalezi kde bydlis, proste dost dalsich), kteri to maji stejne a taky to davaj.

Abych to zkonkretnil, tak jenom v mym okoli treba moje sestrenice je hodne uzavrena do sebe a ma silnej komunikacni blok, tak si vzala k praci jeste nejaky podnikani - eshop, kde proste musi. No a pak ten kamos, taky na tom pracuje a docela se zlepsil. Mne samotnymu pomaha, ze proste obcas stravim den (no nekdy i tejden) v klidu sam v lesich v prirode a nacerpam sily a pak zas muzu nejakou dobu komunikovat v pohode nez me okoli nasere zase tak, ze musim vypadnout. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru