Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zhubnout?

Zdravím. Moc bych si přála přes léto zhubnout aspoň 5 kg. Jsem vysoká 168 cm a vážím 59 kg. Podle BMI jsem v normální váze, ale já bych chtěla mít max. 55 kg. Nevíte, jak na to? Četla jsem spousta článků na hubnutí, ale všude je NUTNÝ správný jídelníček. Je mi 16, takže nemůžu mamce u každého jídla říkat, že to u diety nemůžu. Stačilo by mi třeba jen cardio a hodně pohybu? Samozřejmě bych omezila sladké(každý večer si něco do té pusy musím dát, byť jen bonbon, rohlík, prostě něco). Navíc mám menší špek na břiše, kterého bych se ráda zbavila. Hodně posiluju, ale stále to nezabírá. Prosím, pomozte mi :( Nechci se dostat pře šedesátku :( Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
je to velmi jednoduché. Pokud chceš zhubnout, musíš přestat žrát. Vycházej z toho , že zákon zachová…
Araneus84 15.07.2015 12:38
Araneus84
Osobně se řídím tím, že je lepší dát si kachnu se zelím a knedlíky k brzkému obědu (11hod) a pak zby…
Kurt 15.07.2015 13:02
Kurt
"Narvat se jednou denně a zbytek dne trávit je opravdová pitomost" A proč bych se měl jako narvat k…
Araneus84 15.07.2015 13:15
Araneus84
Pro většinu z nás naprosto stačí 3 denní jídla (s příležitostnými svačinkami např. whey protein po…
Kurt 15.07.2015 13:19
Kurt
Jestliže normální kachna s knedlíky má okolo 1600 kcal mám (v případě že chci hubnout a ne si jen dr…
Araneus84 15.07.2015 13:41
Araneus84
To ano, dej si ji na snídani a do další snídaně s kachnou nic nepapej:-) wtf logic kappa nový
Anuthep 11.08.2015 14:41
Anuthep
Ahoj, já doma ve dvanácti řekla, že si jídlo budu připravovat sama a podle svého, ať mi dají peníze.…
Moře 26.07.2015 12:40
Moře
nizkotucny to jako aby to nejlepsi z nej vytahli a prodali nekomu jinemu a ty sis dala jen ten zbyte… nový
Trr 02.08.2015 14:15
Trr
Normální matka by na tohle reagovala fackou. nový
karel 02.08.2015 15:52
karel
Já dávám takové upravené sacharidové vlny nebo něco na ten způsob pravidelně. Doporučení na to jsem… nový
Bargoner 02.08.2015 11:25
Bargoner
To ale není normální, tudíž hodné následování. nový
karel 02.08.2015 11:27
karel
Intervalové sprinty a dřepy, zhubneš, vytvaruješ postavu a jako plus, budeš mít i krásný zadek :-) N… nový
Anuthep 11.08.2015 14:39
Anuthep
Vždyť stačí normálně (a hlavně pravidelně!) cvičit, ne? Na netu je spoustu článků o tom jak zhubnout… nový
Magda88 14.08.2015 12:43
Magda88
Nežer 8-). nový
mif 14.08.2015 21:14
mif
Nežrat. poslední
hluchejpes 15.08.2015 09:34
hluchejpes

je to velmi jednoduché. Pokud chceš zhubnout, musíš přestat žrát.
Vycházej z toho , že zákon zachování energie platí. Tedy logicky nezáleží na tom, co sníš, ale kolik toho sníš. Něco tělo odbourává snáze, něco hůře, ale ve výsledku je to úplně jedno. Toto má pomáhat jen jedincům se slabou vůlí, kteří prostě musí mít břicho něčím narvané celý den, byť by to mělo být kilo zelného salátu a papundeklového chleba. Osobně se řídím tím, že je lepší dát si kachnu se zelím a knedlíky k brzkému obědu (11hod) a pak zbytek dne nic nejíst (ušetříš tím navíc nemálo času), než se pořád pravidelně něčím cpát, hlavně aby člověk něco žvýkal.

Úplně nejdůležitější ale je, že toto budeš muset následně dodržovat stále (resp. můžeš mírně navýšit porce, abys dále nehubla a držela si váhu). Nemůžeš si ale říci, tak už jsem zhubla, už se zase můžu večer nacpat.

Ze začátku z toho budeš šílet, ale důležitá je jen síla vůle. Nic jiného. A nedělat nikdy výjimky. Za několik měsíců ti to už nepřijde a naopak ti přijde nepřirozené začít jíst něco navečer.

Osobně se řídím tím, že je lepší dát si kachnu se zelím a knedlíky k brzkému obědu (11hod) a pak zbytek dne nic nejíst (ušetříš tím navíc nemálo času), než se pořád pravidelně něčím cpát, hlavně aby člověk něco žvýkal.

Originální přístup, jen co je pravda.
Jen bych si dovolil upozornit na to, že při redukci hmotnosti se naopak doporučuje rozložit stravu do více menších porcí. Narvat se jednou denně a zbytek dne trávit je opravdová pitomost - např. vaše slinivka vám poděkuje, až nadejde čas.

"Narvat se jednou denně a zbytek dne trávit je opravdová pitomost"

A proč bych se měl jako narvat k prasknutí, když chci hubnout ? Kachní stehno, 100g zelí, 5-6 housk. knedlíků. Normální porce. Mnou zmíněnou kachnu mám strávenou (resp. že ji už necítím v žaludku a můžu si jít třeba zacvičit) za nějaké 2 hodiny. Jak jsem napsal výše, pokud chce člověk hubnout není to o tom, že musí nonstop něco trávit (což se děje, když člověk dá na rady "odborníků" a jí 6x denně malá jídla).

Navíc každý "odborník" stejně píše něco jiného.
http://www.annajermarova.cz/jist-6x-denne-male-por ce-a-hlavne-hlavne-snidat-borime-dalsi-mytus/

Jestliže normální kachna s knedlíky má okolo 1600 kcal mám (v případě že chci hubnout a ne si jen držet váhu) kaloricky pokrytý celý den. Proč bych si měl dávat něco dalšího ? Protože za den musím sníst 3 jídla ? Takže papundekl k snídani, 100g ryby a chřest k obědu a hrst jablek a salátovou okurku k večeři ? Pokud někdo toto vidí jako lepší, snadnější, levnější a pohodlnější cestu, nikoho od ní neodrazuji. Jen si myslím, že jíst pravidelně dlouhodobě takovéto sra*ky nedokáže vydržet ani člověk se sebesilnější vůlí oproti tomu dát si 1x denně něco jedlého.

Ahoj, já doma ve dvanácti řekla, že si jídlo budu připravovat sama a podle svého, ať mi dají peníze. Přečti si něco o zdravé výživě a zkus se s mamkou domluvit, ať ti dělá zdravá jídla (ne knedlíky, omáčky, atd.). Večer si do pusy dávej třeba rajčata, mrkev, nízkotučný bílý jogurt

Já dávám takové upravené sacharidové vlny nebo něco na ten způsob pravidelně. Doporučení na to jsem našel na internetu a je to opravdu jediná rychlá dieta, která u mě funguje.

Každý den na oběd 100g rýže a 220g(cca 2x vaše váha u mě tedy 110x2 = 220) kuřecího masa(prs) NESOLIT. Zbytek dne, tj ráno/večer jsem jedl jen rajčata/papriku, každý třetí den to bylo na oběd tuším 300g rýže a 220g masa(Tady už jsem solil, protože takové množství jídla se nedalo sníst nesolené.) + přes den ty rajčata a papriku.

Držel jsem tuto stravu 20dní, bylo to zrovna přes Vánoce kdy jsem na štědrovečerní večeři měl na talíři krásné 4 rajčata :D. Na Silvestr to stejné, ani chlebíček.
Věřte nevěřte za 20 dní jsem zhubl 22kg měl jsem na začátku 110kg měřím 200cm takže jsem tlustě při 110kg nevypadal, ale prostě se necítím dobře. Tuku ubylo hlavně na břichu, stehnách. Pohyb za celou tu dobu nulový pracuji jako řidič MKD.

Jím ale zbytek času jako hulvát, takže jednou za 2 roky se vždy dostanu zpět na 110kg tak se obětuju a držím zas tuto dietu 20 dní, abych se zpět dostal na dobrou váhu.

Intervalové sprinty a dřepy, zhubneš, vytvaruješ postavu a jako plus, budeš mít i krásný zadek :-) Nic extra náročnýho, dodržuj určitý počet a navyšuj.

Ty sprinty, na 30-40m, výdech 10s a zase zpět. Takhle ze začátku můžeš třeba 8x. Pak navyšuj až 15x. (1-tam a jednou zpět = 2)

Dřepy - díky nim, ikdyž se nezdá, také zhubneš, a navíc + ta zadnice. Ujisti se, že je děláš správně, popř.. se podívej na návody na netu, aby si si nezničila kolena :). Držím palce

Vždyť stačí normálně (a hlavně pravidelně!) cvičit, ne? Na netu je spoustu článků o tom jak zhubnout, ty hledej spíš jak správně cvičit (třeba tady, cviky na zadek: http://moderni-devce.cz/clanky/moda-a-krasa/jedena ct-nejlepsich-cviku-pro-perfektni-zadecek--1--dil- /). Důležitý je si udělat ten rozvrh, říct si kdy a jak dlouho. Pak se k tomu líp donutíš, když víš že teď je ta chvíle, kdy máš každý den cvičit :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru