Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s rodiči a váhou

Ahoj, potřebovala by jsem se někomu vyzpovídat .Rodičům nemůžu, protože by si myslely že jsem nemocná a kamarádky mi nerozumí.
Mám docela velký problém s váhou. Dřív, asi před třemi lety jsem začala strašně rychle hubnout. Zhubla jsem z asi 68kg(což jsem měla v lednu) na 50kg(červenec toho roku). Mamka mě furt strašila že mě zavřou na psychiatrickou léčebnu a že kvůli tomu budu opakovat ročník a pokazím si celý život. Měla jsem různé problémy, byl mi pořád zima, měla jsem nízký tlak, padali mi vlasy,měla jsem pořád špatnou náladu a žádnou energii.
Doktorka a trochy i já sama jsem si řekla že teda přiberu, ale ne víc jak 52kg. Nakonec to dopadlo tak že jsem přibrala ještě o dvě kila víc. A vůbec mi to nevadilo, cítila jsem se dobře. Ale pak přišel takoví zlom a já měla tendence hubnou zas. Dopadlo to tak že jsem třeba týden hubla a za týden to zase přibrala. A takhle to šlo celou dobu až do července tohoto roku. Teď od půlky září jsem si teda řekla že bych mohla zase trošku zhubnout, zase na tich 52 kg. To se mi za půl měsíce krásně povedlo. A teď na začátku října jsem si řekla že budu ještě cvičit, protože nezpevněná kůže co na mě visí se mi vůbec nelibí. Proto jsem začala běhat. Každý den 30-60 minut, abych začala zlehka. Mamka si ale začala všímat toho že jsou mi kalhoty, které jsem měla normálně uplé, volné na zadku a stehnech. A začalo to zase, rodiče mi začali říkat jak si ničím zdraví a jak mě začnou znovu vážit a už se semnou nebudou párat a vážně mě na tu psychinu odvezou. Já vážně nevím co mám dělat. Chci být hubená, ale mám pocit že oni mi v tom brání a nechtějí aby jsem se sama sobě líbila. Na druhou stranu jím nechci dělat zbytečné starosti.
Z vážení mám teď panickou hrůzu, protože vím že mám méně než oni chtějí abych alespoň měla

Předmět Autor Datum
Tohle je celkem běžnej problém. Máš dvě možnosti. Buď budeš dělat to, co chtějí rodiče a všichni bud…
neoras 12.10.2016 20:29
neoras
No já se rodičům na jednu stranu nedivim, mají o tebe strach aby jsi neměla nějaké zdravotní problém…
Lidule 12.10.2016 20:59
Lidule
Jak píše neoras, ale přidal bych kvalitní stravu (vitaminy, mineraly), bilkoviny, tuky, sachry, prot…
icepower32 12.10.2016 21:23
icepower32
Ako tu píšu, hazarduješ so svojím zdravím. Ako si prišla k číslu 52 kg? Každé telo má svoju optimáln…
čitateľ 13.10.2016 03:19
čitateľ
Asi tak, nepises nic o vyske, ale ani ta nebude az tak smerodatna (dufam, ze nemas moc nad 170), pre…
fleg 13.10.2016 11:11
fleg
Vyšetření štítnice. Trval bych na tom.
mif 13.10.2016 18:08
mif
Proč zrovna 52 kg? Váhu je nutné si dát do souvislosti minimálně s výškou. Zkus si orientačně spočít…
hamil 14.12.2016 11:01
hamil
Jak napsal přispěvatel výše. Váha bez uvedení výšky je číslo nanic. Pokud chce uvádět jen jedno čísl…
Araneus84 14.12.2016 13:30
Araneus84
Běžci (vychrtlý). Lidi co trénují svaly (většinou dobře vypadající) i holky. Ale jestli chceš vypad…
CreativanDevil 18.12.2016 00:27
CreativanDevil
Nemít čas na snídani je chabá výmluva. 3 jídla za den taky nic moc.
neoras 18.12.2016 16:57
neoras
Já ovšem i s mým stravovacím návykem nemám problémy se zdravím ani psychikou. Bohužel u tazatele to…
CreativanDevil 18.12.2016 17:56
CreativanDevil
Já vstávám v 5 a domu se vracím večer. Mít za den 3 jídla, tak chcípnu hlady (v práci si ze mě dělaj…
neoras 18.12.2016 18:36
neoras
Otázka by byla opravdu co v dnešní době znamená že ti tělo funguje správně. Žereš. Ale nedivil bych…
CreativanDevil 18.12.2016 18:58
CreativanDevil
Nwm, kolik Ti je, diskuzi jsem jen prolít. Dneska jsou v kurzu BACULKY, žádné vychrtlé bulimičky, an…
neuvedu 18.12.2016 19:08
neuvedu
Pošli svoji fotku a podle dalších okolností uvidím, zda ti poradím poslední
Jajds 20.12.2016 19:02
Jajds

Tohle je celkem běžnej problém. Máš dvě možnosti. Buď budeš dělat to, co chtějí rodiče a všichni budou spokojený až na tebe. Nebo budeš spokojená ty a na názor ostatních se vyprdneš. Samozřejmě má všechno svoje hranice. 50 kilo není hodně, ale ani málo, pokud nemáš ke dvoum metrům. Běhat ti nedoporučuju, tím se povislé kůže nezbavíš, naopak budeš povisle vypadat ještě víc. Tělo je potřeba zpevnit - cvičením, nejlépe silovým.

Nakonec jeden tip. Pokud nechceš vypadat pohuble, nos uplý oblečení, abys eliminovala efekt "ničeho v něčem".

No já se rodičům na jednu stranu nedivim, mají o tebe strach aby jsi neměla nějaké zdravotní problémy ... bohužel znám jednu rodinu kde holcina taky chtěla zhubnout až nakonec se dopracovala k anorexii, šla se léčit ale po nějaké době chtěla domu, tak její máma že teda půjde ze ji ohlida ... bohužel neohlidala a holcina umřela, mohlo ji být kolem 20ti let ...když už chceš hubnout tak opravdu s rozumem a žádné hladovky ...

Ako tu píšu, hazarduješ so svojím zdravím.
Ako si prišla k číslu 52 kg? Každé telo má svoju optimálnu váhu. Skok zo 68 na 50 je dosť, a to teda netuším ako si dokázala. A následne skoky hore dolu určite neprospievajú.

Namiesto týrania a trápenia sa treba vrátiť k normálnemu stravovaniu, a treba pridať fyzickú aktivitu. A všetko primerane.

Asi tak, nepises nic o vyske, ale ani ta nebude az tak smerodatna (dufam, ze nemas moc nad 170), pretoze tebe ide o vzhlad a je rozdiel, ci sa pozeras na 170cm atletku, ktora ma 60kg svalovej hmoty, alebo na 170cm buchtu, co ma na seba 60kg, ale vacsinou tuku, svalov pramalo (aj ked v prsiach je tuk zase ziadany;o)).
Skokove chudnutie je vzdy zataz, jojo efekt zaruceny, chudnut mas postupne (aj priberat), vseobecne sa pre beznu populaciu (cize nie nad 150kg) odporuca maximalne 2-3kg/mesacne.
Behanie kazdy den je blbost, aj ked si mlada je lepsie behat kazdy druhy den a nechat telu jeden den na regeneraciu.
Rodicov uplne chapem, tiez som videl anorekticky, ktore vyzerali ako z koncentraku a oni sa videli stale ako tucne, takze skus vnimat aj signaly okolia nielen to, co ty vidis v zrkadle.

Proč zrovna 52 kg? Váhu je nutné si dát do souvislosti minimálně s výškou. Zkus si orientačně spočítat BMI - hmotnost v kilogramech se vydělí výškou v metrech na druhou. Výsledek v rozmezí 18,5–25 je v pořádku. Například výška 180 cm, váha 60 kg BMI = 60/1,8*1,8 = 60/3,24 = 18,5. Pokud se dostaneš pod 18,5 jde o podváhu a je potřeba nějaké to kilo nabrat.

Běžci (vychrtlý).
Lidi co trénují svaly (většinou dobře vypadající) i holky.

Ale jestli chceš vypadat dobře tak dělej intervaloví trénink. Nezabere to moc času. Svaly se ti zlepší. Nebudeš tlustá ale ani hubená jak prut.

Jez normálně.
Musíš jíst normálně, žádné diety (dodržovat aspoň jedno teplé jídlo denně a hodně pití min. 1-2 litry denně)
Já začínám svačinou protože na snídani nemám čas. Takže třeba ráno si dám jeden rohlík s něčím nebo ovoce či tyčinku.
Potom si dávám větší svačinu pečivo pomazánky jogurty tyčinka maso ovoce(pro mne to je spíše oběd) sem tam nějakou dobrotu.
A pak až večer večeře. To už si dávám teplé jídlo konečně po odpracovaném dni.

moje váha je optimální mé výšce už několik let. (a to necvičím)
Denně naspím kolem 6 hodin.

Nevaž se. Prostě dělej co tě baví. Neřeš blbosti. Stres dělá hodně.
Na tělo se taky moc nedívej. Budeš furt přemýšlet hubnout hubnout atd. Radši se zaměř třeba na koníčky a věci které budeš dělat v životě. Když jdeš do koupelny tak se nedívej na svoje tělo. Spíše dělej co je třeba. Neber tyhle věci tak vážně.
Jo taky občas mrknu na svoje tělo. Zanadávám že by to mohlo být lepší. Potom zase v jednu chvíli si zase připadám že vypadám dobře.

Važ si sebe. Nevaž se.

Je rozdíl mezi lidmi co cvičí aby zlepšili své tělo a je to třeba jejich koníček. A lidmi co cvičí protože mají mentální problémy a pocit méněcennosti.

Já ovšem i s mým stravovacím návykem nemám problémy se zdravím ani psychikou. Bohužel u tazatele to je diskutabilní.

Nemám čas na snídani protože nejsem zrovna člověk který vstává dříve než je "nutné". To není výmluva. To je fakt. 3 jídla denně ti přijdou málo ? Si myslíš že všichni na světě v každé době řešili jestli mají 6 či 3 nebo 1 jídlo denně ?
Kolikrát byli rádi že mají to jedno jídlo denně a přesto byli na tom fyzicky lépe než tucet lidí z dnešní generace "válečků" kteří žerou pětkrát až sedmkrát denně.

Všechno není o počtu jídel denně. Je v tom více faktorů. Genetika. Metabolizmus. Složení stravy. Pitný režim. Co člověk dělá za celý den. Jak se cítí psychicky.
Mé tělo funguje správně. A věřím že kdybych si držel tento režim tak bude fungovat ještě dalších několik desítek let.

Otázka by byla opravdu co v dnešní době znamená že ti tělo funguje správně.

Žereš. Ale nedivil bych se kdyby živiny které tělo příjme a jsou nadbytečné tak vysekáš v následném tréninku či výkonu. Je třeba aby tvoje tělo příjmulo tolik živin kolik spotřebuje. Pak jsi na optimální úrovni a můžeš fungovat konstantně tak jak je třeba bez změn. Což je zdá se můj případ.
Tvůj případ bude to že toho sníš hodně ale následnou činnosti to využiješ k přetvoření na svaly ? Ne ?

Nwm, kolik Ti je, diskuzi jsem jen prolít.
Dneska jsou v kurzu BACULKY, žádné vychrtlé bulimičky, anorektičky atp.
Svět je zvrácený, že kolem sebe, v časopisech, reklamách ... vidíme hubené celebrity, které později končí na psychiatrii, na fetu nebo sebevraždou. Hubené jsou považovány za normální, normální za baculky, baculky za morbidní nadváhu. Nejen já to mám obráceně: baculky jsou normální a normální jsou vychrtliny, na které se nemůže ani post*vit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru