Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 'zlučníkový kámen / Domácí výroba ultrazvuku

Ahoj.

Doktorka na ultrazvuku tvrdila, že mám ve žlužníku kamen 15mm v krčku. Sice nic necítím, ale pod kudlu se mi nechce . Začal jsem polykat nějaké přírodní doplňky, které by údajně měly kamen rozpouštět.
Teď potřebuji zjistit, jestli se kamen zmenšuje, nebo je to zbytečné. K té doktorce se mi chodit nechce. Ani nevím, co by stálo, kdybych na operaci odmítl jít a požadoval ultrazvuk 1x za čtvrt roku. Abych nakonec nezjistil, že získat ultrazuk je levnější, než navštívit doktora.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No to me poser :-D Domaci vyroba ultrazvuku s naslednou samolecbou zlucovych kamenu :-D Ze tu lidi b…
helemese 24.03.2016 02:43
helemese
Já vím. Je to velká sranda.:-D Zatím mě nic nebolí a k doktorúm se mi nechce. Chodil jsem k nim v m…
Nol 24.03.2016 07:22
Nol
a samozřejmě lepší než profesionální doktoři kteří nikdy nemůžou udělat chybu že? je dokonalá altern… poslední
Ekmos 30.03.2016 07:17
Ekmos
A ti úplně nejchytřejší bod dvě upraví tak, že se naperou smaženými řízky čímž příchod záchvatu uryc… nový
czcharlie 30.03.2016 01:09
czcharlie
Ptáš se proč věřit moderní medicíně víc než receptům z internetu.Myslím ,že na to přijdeš brzo sám.M…
Nuty 24.03.2016 09:56
Nuty
Já vím. Moderní medicína je tak vyspělá, že už se umírá prakticky jen v nemocnicích. nový
Nol 24.03.2016 11:48
Nol
Ono kdyz jsou "chytri" lide napriklad schopni vypit chlorovy cistic do bazenu, protoze si na netu pr… nový
Dwane Dibbley 24.03.2016 15:22
Dwane Dibbley
Ono srovnávat lékařskou vědu s technickými opraváři, je trochu dost zcestné. Lidské tělo, je zatím n… nový
Zerozero 25.03.2016 02:30
Zerozero
Ale jo. Já jsem čekal, že někdo napíše tohle, když používám výraz moderní medicína. Vše, co jsi naps… nový
Nol 25.03.2016 08:33
Nol
Teologicky vzato, Tvůj osud mi připomíná něco mezi příběhem Joba a Lazara. Obdivuji proto, že jsi vš… nový
Questor 25.03.2016 21:17
Questor
Uvazuje se o nadacnim fondu? Kdo, co, jak a proc vubec? Jestli chces cinu, zkus treba fakultni nemoc… nový
Dwane Dibbley 25.03.2016 21:35
Dwane Dibbley
Uvazuje se o nadacnim fondu? Kdo, co, jak a proc vubec? Jestli chces cinu, zkus treba fakultni nemoc… nový
Questor 25.03.2016 22:10
Questor
Sice tento příspěvek nebyl zřejmě adresován přímo mně, přesto na to ještě musím zareagovat. Aby nedo… nový
Zerozero 25.03.2016 23:01
Zerozero
Asi jsem byl špatně pochopen. Já jsem tady primárně nekritizoval ony "posměšky", nýbrž vyjádřil obdi… nový
Questor 26.03.2016 01:15
Questor
Když onemocněl její bratr rakovinou ledviny a přišel se k ní vyplakat, tak mu řekla, že každý slušný… nový
fleg 26.03.2016 05:16
fleg
No, když jsi hypochondr jako já, tak to na závidění není. I kdybych přišel domů z roztříštěnou lebk… nový
Questor 27.03.2016 14:45
Questor
Normální jedince s pudem sebezáchovy by šel na ihned vyšetření a nevymýšlel kraviny! A proč lidé dne… nový
ms 25.03.2016 13:50
ms
Stačí, když člověk chvíli čte ty internety a musí se divit, že je na planetě tolik lidí. nový
Mojmír 26.03.2016 09:23
Mojmír
no aspoň až dokončíš tu svojí bravurní samoléčbu olivovým olejem tak bude na světě o jednoho vola mé… nový
Ekmos 30.03.2016 07:12
Ekmos

No to me poser :-D Domaci vyroba ultrazvuku s naslednou samolecbou zlucovych kamenu :-D Ze tu lidi bezne ocekavaji bravurni diagnostiky, to jsme si uz asi vsichni zvykli, ale tohle, to je vazne naprosto TOP vec :-D

Na zlucove kameny pomahaji dve zakladni veci a to presne v tomto poradi:

1. za uplnku musis natrhat 120g hermanku s 100g materidousky. Nechat je vyluhovat v poravinarskem lihu presne 38,5 hodiny. Po te si pulku namazat na pravou stranu tela, druhou pulku vypit.

2. pockat do prvniho zlucnikoveho zachvatu a volat zachranku

Postup je to zaruceny. Ti chytrejsi prvni bod vynechavaji :-D

Já vím. Je to velká sranda.:-D

Zatím mě nic nebolí a k doktorúm se mi nechce. Chodil jsem k nim v mládí kvůli průduškám a užil jsem si jich dost. Jak říkal jeden můj bývalý šéf: údržbáři, kteří čekají až nastane porucha a pak spravují, nejsou údržbáři, ale havarijní četa. A tak funguje moderní medicína!!!
Teď už mě sledují pravidelně kvůli leukemii a na žlučníkový kámen přijdou až je takhle velký. Poslední zážitek mám s očima. Po skončení chemoterapie ( zatím - několik let - se zdá, že úspěšné ) se mi udělal šedý zákal na obou očích. Řeknete že prkotina. U pravého oka se skutečně povedla 1 operace. Na levém oku byly 3 a stejně jsem během pár týdnů viděl zase jen mlhu. A všem to bylo jedno. Až jsem po 2 letech zkusil zajít k jinému lékaři, oznámil mi, že je to zakalený sklivec a že s tím nejde nic dělat. Po dalších 2 letech jsem se odhodlal a objednal se ve špitálu, kdr mě dřív operovali, ať se k tomu sklivci vyjádří. Po 3 měsíčním čekání sem se tam dostal. Prohldli levé oko. Řekli, že je to sekundární šedý zákal a na počkání mi ji opravili laserem. Už na levé oko vidím! Objednal jsem se ještě k jiné lékařce ( k tomu sklivci se mi už nechtělo ), aby mi předepsala nové brýle až se oko uklidní. Lěkařka mé prohlídla a říká: Pane vy to sekundární kataraktu máte zřetelně i na pravém oku. Proč vám to neoperovali současně? Tak jsem se objednal a zase 3 měsíce čekám. Termín mám v 1/3 dubna.

Tak a teď mi řekněte, proč mám moderní medicíně věřit víc než receptům z internetu. Moderní medicína není vždy špatná. Jen to je jako čekat na výhru ve sportce!!!!

Ono kdyz jsou "chytri" lide napriklad schopni vypit chlorovy cistic do bazenu, protoze si na netu prectou, ze to vyleci 99% nemoci, a pak volaji sanitku, tak se to v nemocnicich umira...
A jak jsem psal, zlucnik vam udelaji laparoskopicky, coz je celkem pohoda zakrok. Kolegine z prace taky porad nic a pak jednou v noci dostala zlucnikovy zachvat, nasledoval prevoz na pohotovost a potom ultrazvuk. Tam ji "nasli" par malych kaminku a nejvetsi 1x1 cm. Po laparoskopii prinesla ve sklenicce ukazat 3,5cm veliky "kastan".

Ono srovnávat lékařskou vědu s technickými opraváři, je trochu dost zcestné. Lidské tělo, je zatím nejsložitější "stroj", který člověk jen částečně poznal. Proto opravovat jej, není tak snadné jako i nejsložitější stroje. Když se opravář stroje někdy splete, nic se neděje, opravu zopakuje. Lékař, když určí špatnou diagnozu, může člověk zemřít a "opravu" předělat tak snadné není. Přesto toto riziko lékaři podstupují, aby pacientům v rámci možností pomohli.
Sám píšeš, že jsi prodělal leukemii. Na tuto nemoc se ještě nedávno spolehlivě umíralo. Ty jsi na ni neumřel... Neměl by jsi být lékařům velmi vděčný a nikoliv jim nevěřit??? Myslíš že by jsi rakovinu krve vyléčil samoléčitelstvím?
Dále píšeš o problémech s očima. Myslíš že někdo v minulosti dokázal léčit šedý zákal podomácku? Nikoliv,lidé byli slepí do konce života. Laserové operace očí, jsou zázračným výdobytkem moderní lékařské vědy. I na dnes "banální" žlučové kameny se dříve umíralo, když došlo k ucpání žlučovodu a jeho prasknutí.
Později taková operace znamenala rozřezání břicha a dnes to jsou lékaři schopni udělat pouze přes malý vpich laparoskopicky v místním umrtvení. Atd. Stále nevěříš doktorům? Já ano. Já sám, nebýt moderní lékařské vědy, bych byl již přes pět let po smrti. A nemít možnost tuto péči mít nadále, zemřu do cca 12 dnů. Ano, nemám funkční ledviny. Myslíš že umělou ledvinu vymyslel nějaký léčitel? Už proto tohle píšu, protože vím o čem.
Další věc je, že tuto nákladnou péči musí někdo zaplatit. Asi nemáš vůbec představu, co to stojí. Například jedna léčebná kůra leukemie pomocí chemoterapie přijde na několik milionů. Laserová operace jednoho oka přibližně 50 až 100 tisíc. Vývoj jednoho léku na nějakou nemoc stojí i miliardu dolarů. Proto jsou léky tak drahé. Kolik stál vývoj například toho dnes běžného ultrazvukového diagnostického přístroje si nedovedeš ani představit a to nemluvím třeba o mag. rezonanci. To jsou věci, o kterých dřívější generace nemohla ani snít. Proto všechno nemám rád, když někdo tvrdí, že lékaři pro naše zdraví dělají málo. V našem státě se kritizuje zdravotnictví. To, co máme zde, kryté jen základním povinným zdravotním pojištěním, nemají ani v Americe. Mám to ověřeno z mnoha zdrojů, od lidí v Americe žijících. Aby tam měli lidé pokryto všechno léčení, musí do pojištění platit mnohonásobně více. Nemluvě o méně vyspělých zemích. Například před několika dny jsem mluvil s jedním, co má dceru v Americe. Má jen základní zdr. pojištění. Po porodu v nemocnici, ji přišel účet na 50000,- dolarů.
Buďme rádi za zdravotní lékařskou péči, kterou máme.
Ještě se vrátím k těm cenám léčení. Například moje "udržování při životě" stojí týdně 15000,- K tomu měsíčně hormon na krev eritropoetin cca 9000,- Vazače fosfátů Renvela, Fosrenol, Osvaren, měs. cca 20000,- plus další léky. A to vše mám zadarmo, a ještě mě štve, když mám v lékárně pár stovek doplatit... Já jsem lékařům a jejich znalostem a péči vděčný. I za to, že to systém zdravotnictví umožňuje.
Jistě. Mám možnost se svěřit léčitelům, nebo osvědčeným postupům nalezitelným na internetu. -- A zemřít do 14 dnů...
Asi tak..

Ale jo. Já jsem čekal, že někdo napíše tohle, když používám výraz moderní medicína. Vše, co jsi napsal uznávám.
Jen je mi něco přes 50 a do důchodu daleko. U doktorů trávím víc času než je mi milo. Pár jsem jich poznal. Když přijdeš do špitálu, tak si nevybereš. A těch dobrých doktorů je tak 1/10 z těch kteří se honosí titilem MUDr. Ostatní to mají jen na uživení. Byť to studium bylo náročné.
Když už se přestanu navážet do "moderní medicíny" a začnu být konkrétní, za celý dospělý život jsem setkal se 2 lékaři, kterýxh si skutečně vážím. Můj praktický lékař. Z jeho dlouholetého chování ke mě mi připadá jako můj anděl strážný. A úplně vrcholem bylo, když jsem měl boreliozu. Podíval se na ty kroužky a řekl, že to není boreliouza. Jeho odvěry krva nic neprokázaly. Poslal mě na kožní a vrátil jsem se s nálezem borelioza. Víc jak týden vymýšlel, bral mi krev a posílal na různé testy. Až se zjistila borelioza kombinovaná s leukemií. Naprosto netuším , jak to ten chlap udělal. Podíval se a viděl. Ani výsledky z kožního ho nepřesvědčily. Jen prý ty kruhy neměly přesně barvu a ohraničení. A jeho sestra - stará paní, nepříliš hezká, ale nikdo mi neumí odebrat krev takovým způsobem jako ona. Ažkoli mám různě pokroucené žíly, tak vždy na 1 pokus. A ve špitále ty dámy na odběrech, které by to měly mít natrénované nejvíc? Buď vůbec netrefí, nebo propíchnou. Píchají to do mě dokud se netrefí a je jim to celkem jedno. Nejhůř snáším, když zapíchnou jehlu a pak uvnitř šmejdí špičkou a hledají žílu. To se pak i kácím.
Druhým lékařem byla lékařka z hematoonkolo. To nebudu komentovat. Byla asi hodně dobrá. Viděl jsem v čekárně mraky lidí. Někteří pak vycházeli ordinace s úsměvem, ale víc bylo těch zamračených a i některé ženy plačící. To by snad z tohoto oddělení stačilo.
Díky mému praktickému lékaři se přišlo na mou leukemii velice brzy a ačkoli mě upozorňovali, že se to opakuje po pár letech, tak nevyloučili u mně možnost úplného vyléčení. Právě díky včasnosti léčby.
Nákladů na léčbu jsem si vědom. Dnešní doba je taková uspěchaná chaotická a to stojí hromadu peněz. Jsou všechny náklady vynaloženy účelně, nebo jsou v tom započítány i tunely? Kdo ví.
Stále ale trvám na tom, že dobrých doktorů je málo a většina to má jen na uživení. A pak těm dobrým dělají jen křoví.

Já sám se trochu věnuji Reiki. A znám pár lidí. kteří to dělají i pro jiné. Akutní problémy vyžadující třeba operaci, nebo silné lélky to nahradit nemůže. Mě osobně Reiki hlavně zvýšilo citlivost a vnímání ( i když reiki není ! diagnostická metoda Je to ale pocitová, těžko popsatelná záležitost ). Domnívám se, že některé nemoci lze ovlivnit psychosomaticky ( v tom dobrém i špatném slova smyslu ). Zdůrazňuji slovo "některé" a v žádném případě tohle není nábádání nechodit k lékařům!!! Jen lékař nemůže nikdy cítit, co ten dotyčný. Musí se dopracovat k výsledku pomocí různých zdlouhavých vyšetření. A naopak člověk bez medicinského vzdělání může něco cítit a neumí to přiřadit k orgánu, pojmenovat ... A kdyby to navíc byla špatná krev - ta je po celém těle.
Hezky jsem to napsal. Bohužel mezi léčiteli, kteří si nechají platit, se vyskytuje příliš mnoho podvodníků.

Celý zdravotnický systém je postavený na hlavu. Kdyby zdravotní pojišťovny platily za vyléčené pacienty, vypadaly by to jinak. Musely by samozřejmě být vyjímky. Ne vše se dá vyléčit úplně.
Dnešní systém stojí na tom spolykat léků a dostat injekcí co nejvíc. Co nejvíc návštěv u lékaře. Proto moje znechucení moderní medicínou.
Kdysi jsem zahlídl článek o léčení starých čínských císařů. Lékař se ho nesměl dotknout a byl odměňován za to, že je císař zdravý. Pokud to nechal dojít tak daleko, že císař onemocněl vážně, mohl být i popraven. Ale to je dnes jen utopie.

Už jsem tu plácal dost dlouho.
Můj názor vůči lékařům je, že těch dobrých je zouale málo.
Můj názor vůči pacientům je, že by neměli být pasivní a s lékařem by měli víc komunikovat. Každý si rozhoduje o svěm zdraví/rychlosti léčby sám.

Teologicky vzato, Tvůj osud mi připomíná něco mezi příběhem Joba a Lazara. Obdivuji proto, že jsi všechny tyhle útrapy přestál a jsi ochoten s nadhledem snášet posměšky některých zdejších přispěvatelů.

Já představuji druhý extrém; jsem zdravý jako řepa a v případě rýmičky či kašlíčku se v noci povolává notář k sepsání poslední vůle a v odborné literatuře nacházím popis symptomů, jimiž se takovou rýmičkou manifestují metastáze při mucinózním adenokarcinomu provázeném paraneoplastickým syndromem.

Jinak k věci. Problém vidím v tom, že celostní medicína je u nás považována za něco mezi pavědou a šarlatánstvím. Teď se poněkud zablýsklo na lepší časy; uvažuje se o jakémsi nadačním fondu na rozvoj čínské medicíny.

Uvazuje se o nadacnim fondu? Kdo, co, jak a proc vubec? Jestli chces cinu, zkus treba fakultni nemocnici v HK, na to nepotrebujes nejake mysticke fondy. A to co nazyvas posmesky je konstatovani faktu... Takovych orientalnich lecitelu, co na tebe daji ruku, reknou ti ze mas rakovinu, pak si reknou o deset tisic aby na tebe znovu polozili ruku a rekli ze je rakovina pryc jsem uz videl dost. A nejhorsi je, ze "nemocny" je z toho cely nadseny a prohlasi to za zarak a pak vsude na fajzbukach a poznamych rozhlasuje, jak to jsou uzasni lecitele a ze bezna medicina by mu urcite nepomohla, jedine svaty muz...

Uvazuje se o nadacnim fondu? Kdo, co, jak a proc vubec? Jestli chces cinu, zkus treba fakultni nemocnici v HK, na to nepotrebujes nejake mysticke fondy.

Tak k onomu "mystickému fondu" viz http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vlada -by-mela-projednat-nadacni-fond-pro-cinskou-medici nu-427923

Jinak nemám pocit, že bych v tomto příspěvku prosazoval "orientální léčitele" a nevidím to ani v textu Nola.

Pokud se Ti některé příspěvky v tomto threadu vůči trpícímu člověku nezdají být posměšky, ale prostým konstatováním faktu, tak to už je problém úrovně Tvé empatie a tu já nejsem oprávněn hodnotit.

Sice tento příspěvek nebyl zřejmě adresován přímo mně, přesto na to ještě musím zareagovat.
Aby nedošlo k mýlce. Moje příspěvky naprosto neměly zesměšňovat něčí utrpení. Jak jsem psal, sám jsem vážně nemocný a už z toho důvodu, nemám potřebu, něčí nemoc zlehčovat, natož zesměšňovat.
Důvodem mých příspěvků, bylo hlavně, varovat před některými neověřenými a velmi nejistými postupy, často kolujícími po internetu, s tím, že jedna paní povídala. Příkladem může být už zde někým zmíněné pití chlorového bělidla, které se stalo hitem internetu. Věc je tak vážná, že už lékaři před tím několikrát varovali i v televizi. Taktéž moje zmínka o takéléčitelích a jejich praktikách nebyla od věci, čímž se nechci dotknout některých alternativních medicín, které jsou ověřené.
Samozřejmě, naivní představa o domácí výrobě ultrazvuku, mě přiměla napsat žertovný příspěvek o jeho výrobě, nikoliv však pro zesměšnění, ale jen pro pobavení a odlehčení. Mám rád humor a dokážu si dělat legraci i z mého vlastního onemocnění.
(Například: Seděli jsme a chlapi říkaj. Jdem se vyčurat. Já na to, co furt chlapi máte s tím čuráním? Já už nebyl pět let a nepotřebuju to. :-)). Tak tedy aby nevznikla mýlka o zesměšňování. Jen moje příspěvky jsou o tom, že vím o čem píšu, tak nic ve zlém. 8-)

Asi jsem byl špatně pochopen. Já jsem tady primárně nekritizoval ony "posměšky", nýbrž vyjádřil obdiv nad Nolovým nadhledem. Přiznám se, že kdybych jako hypochondr v remisi nádorového onemocnění, zklamaný někdy až údržbářskou medicínou v ČR praktikovanou, dle motta "zoufalí lidé dělají zoufalé činy" přišel na podobné fórum, asi by mne některé příspěvky nepobavily.

Jsou ale jiné nátury; moje manželka v době zjištění zhoubného onemocnění naopak po nás se synem vyžadovala, abychom se k ní chovali jako dříve a z její rakoviny jsme si museli povinně dělat legraci. Sama šla příkladem a např. po návratu z nemocnice po totální operaci vnitřku její první komentář zněl: "Tak a jsem dutá nejenom v hlavě".

Když onemocněl její bratr rakovinou ledviny a přišel se k ní vyplakat, tak mu řekla, že každý slušný člověk, který má rakovinu, zaleze někam do kouta a neobtěžuje tím okolí. Tímhle brutálním jednáním švagra nejenom donutila jít na operaci, kterou zprvu odmítal, ale nakonec jej i vyléčila.

Tím chci naznačit ZeroZero, že můj obdiv mají lidé, kteří se po stanovení této strašlivé diagnózy nezlomí (jak bych určitě učinil já), ale jsou schopni proti ní bojovat třebas i humorem jako Ty.

Ale jak říkám, záleží na povaze.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru