Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém v posilovně

Dobrý den , Chodím již 2 roky do posilovny , je mi 16 let a mám takový problém , který mě už trápí nějákou dobu . Jde o problém bolesti zápěstí a to na obou rukách . Poradí mi prosím někdo zkušený jak eliminovat tuto bolest a popřípadě čím by to mohlo být ? Třeba špatným držením tyčí při bench-pressu atd.

Děkuju za rozumné a smysluplné odpovědi :) .

Předmět Autor Datum
Tak jednak se diagnóza jaksi na dálku určit nedá, může to být víc věcí... Co se ale rozhodně dá s ji…
Roker 27.11.2015 23:30
Roker
Mnohokráte děkuji za odpověď. Ve 14 letech jsem začal , protože jsem měl nadváhu a nechybělo mnoho a…
Problém v posilovně 27.11.2015 23:56
Problém v posilovně
Sílu a fyzičku můžeš nabrat i jinak než taháním železa, např. posilování vlastním tělem. ODKAZ
icepower32 28.11.2015 00:57
icepower32
14 vôbec nie je vela na posilovanie, ja som s tym tiez tak nejako zacal a som rad, ze som sa tomu v…
Peter84 28.11.2015 11:37
Peter84
Nepises pri akych cvikoch ta to boli, pri klasickych bicepsovych zdvihoch pomoze E-Z tyc, pri benchi…
fleg 29.11.2015 10:38
fleg
Konkrétně při bench-pressu , bude to zvyšováním maximálek , to jsem se rohodl snížit a cvičit s lehč…
Sorent 29.11.2015 22:29
Sorent
Nie slachy silneju postupne samotnym cvicenim automaticky spolu so svalmi, akurat, ze s istym onesko… poslední
fleg 30.11.2015 08:17
fleg
Mě se při posilování na střední (přeháněl jsem to) udělal ganglion v zápěstí. Bolelo mě to při zátěž…
Mojmír 29.11.2015 11:45
Mojmír
Našel jsem si to máte pravdu v poslední době jsem se snažil překonávat a zvyšovat maximálky :) Budu…
Sorent 29.11.2015 22:30
Sorent

Tak jednak se diagnóza jaksi na dálku určit nedá, může to být víc věcí... Co se ale rozhodně dá s jistotou říct, že chodit v 16ti letech (to nemluvím o tom, že jsi začal ve 14ti) do posilky, je opravdu hodně brzo! I když ti to tak možná nepřijde, tvé tělo je zatím pořád ve vývinu a nadměrnou stimulací svalové hmoty mu spíš škodíš.

Být tebou, s posilkou bych tak dva roky ještě počkal, je mnoho sportů (i bojových), které by tě mohly bavit a budou ti, narozdíl od bodybuildingu ku prospěchu.

Pokud si ale budeš trvat na svém, tak jedině zajít k obvoďákovi, ať tě pošle na ortopedii, bude to chtít, podle mého názoru, kloubní výživu, nějaké aminokyseliny atd, ze začátku možná fixátory zápěstí.

Mnohokráte děkuji za odpověď. Ve 14 letech jsem začal , protože jsem měl nadváhu a nechybělo mnoho a mohl jsem mít obezitu 1. stupně což myslím že nadváha a obezita by měla na moje tělo daleko horší vliv. Dále bohužel nemohu si dovolit přestat s posilováním k mému studijnímu oboru je považována fyzická kondice a síla ovšem snížím váhy to bezpochyb a co se týče fixátorů nosím rukavice s fixací zápěstí. Ještě jednou děkuji za radu určitě vaše doporučení využiju :)

14 vôbec nie je vela na posilovanie, ja som s tym tiez tak nejako zacal a som rad, ze som sa tomu v mladosti venoval. zapastia ma 1x zacali bolet ked som zacal cvicit tlaky s cinkou nad 100kg, trvalo to cca 3 mesiace kym si telo zvyklo a potom som mohol cvicit naplno. Pokial to je tiez u teba iba nadmernou zatazou, tak cvic par tyzdnov s lahsimi zatazami a pridavaj postupne a nie skokovo.

Nepises pri akych cvikoch ta to boli, pri klasickych bicepsovych zdvihoch pomoze E-Z tyc, pri benchi zase lahsia vaha.
Velkym problemom pri posilovani totizto je, ze svaly zosilneju skor ako slachy a potom casto dochadza k zraneniam slachovych uponov (praskol mi 2x), takze so zvysovanim vah opatrne. Aj ked to tvoj sval zvladne pouzivaj radsej lahsie vahy.

Nie slachy silneju postupne samotnym cvicenim automaticky spolu so svalmi, akurat, ze s istym oneskorenim.
Takze cvic normalne ako doteraz akurat so zvysovanim vah opatrne, aj ked sa nato budes citit.
Konkretne mne sa natrhla slacha pri tricepse, pretoze som robil kluky na bradlach s 25kg zavazim na opasku. Pritom som to robil uz pol roka s tou vahou a nic az raz puk...a doteraz to citim ak tu ruku zatazim, takze to mam uz na cely zivot.
Druhe natrhnutie bolo este divnejsie, pri benchi pri prvej serii so 60kg (koncil som na na 90kg), na tuto vahu som som bol tiez vyknuty uz par mesiacov a puk v ramene a 2 mesiace som si ani nepinkol.
Mozno je to aj tym, ze som vzdy flakal rozvicku, ktora spoivala v tom, ze som si zamaval rukami od vstupu do posilovne k prvemu stanovistu a bolo.
Blbe je, ze aj ked sa ti to casom zahoji uz to nikdy nebude take ako predtym a hrozi tam velke riziko recidivy. Navyse to budes citit uz asi navzdy.
No jo mlady a blby.

Mě se při posilování na střední (přeháněl jsem to) udělal ganglion v zápěstí. Bolelo mě to při zátěži, na první pohled nebylo dlouho nic vidět pak mi vylezla taková bulka. Je to vyteklá kloubní tekutina která ztuhne. Něco si o tom přečti může to být tím :) (udělá se to většinou při nadměrné zátěži)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru