Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako zdravo pribrať ?

Ahoj

chcel by som vás kto sa v tom vyzná poprosiť o radu ohľadom výživy a cvičení. Meriam 187 cm a vážim len 70kg čo je dosť málo no osobne sa mi nedarí pribrať. Osobne problém vidím v tom že nie som moc aktívny človek a jem čo mi príde pod ruku (môžem jesť čokoľvek a vo veľkom a aj tak s toho nepriberiem, podla slov doktora mám len rýchli metabolizmus).

Pracujem na 3 zmeny takže stravujem sa dosť nepravidelne a po práci sa vraciam domou dosť vyčerpaný takže niečo ako fitnes som vylúčil ( z práce mám zdravotné problémy ktoré momentálne riešim u doktora ) . No stále môžem upraviť stravu a nejaké do domáce cvičenie s vlastnou váhou, neskôr možno aj tá posilka alebo nejaké športy.
Takže pokiaľ by niekto vedel pomôcť alebo poradiť ako začať po prípade má niekam nasmerovať budem len rád a predom za to ďakujem.

PS: nechcem byť žiadny kulturista len zdravo vyzerajúci človek :)

Předmět Autor Datum
jídlo s velkým obsahem tuku a bílkovin
Ekmos 03.03.2016 22:28
Ekmos
bielkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny a vápnik (minerály) . Aspoň to som sa dočítal na google + to č…
miky265 03.03.2016 22:41
miky265
Takových stránek a návodů je moc, ale namátkou http://kulturistika.ronnie.cz/c-9267-vyziva-v-jeji -j… nový
lost johnny 03.03.2016 23:14
lost johnny
Jako ektomorf budeš vždycky štíhlý, ale můžeš získat svaly, mít souměrnou postavu a hlavně budeš mít…
lost johnny 03.03.2016 22:55
lost johnny
ono na internete je tých informácii strašne veľa, no často si navzájom odporujú kde potom človek nev… nový
miky265 04.03.2016 21:33
miky265
Ten odkaz je dobrý, můžeš tomu věřit. Zdroje máš a můžeš studovat. Těžko najdeš osobního trenéra na… nový
lost johnny 04.03.2016 22:08
lost johnny
Jak poznat jestli si ektomorf ? Jsi chudý, šlachovitý, kostnatý, tenké nohy, ploché břicho PROČ? pr… nový
Deadfrey 07.03.2016 10:22
Deadfrey
Tak stravu by som už ako tak mal, ešte by to chcelo poradiť ľahký strečing a tie cviky s vlastnou vá… nový
miky265 05.03.2016 20:36
miky265
Buff Dudes Home Workout Punisher prison workout :-D Mají hodně dobrá videa, snad umíš trochu angli… nový
Deadfrey 11.03.2016 13:02
Deadfrey
Pravděpodobně jsi ektomorf,musis zacit cvicit , aspon doma kdyz nemuzes do fitka, Drepy,Kliky,Sklako… nový
good 21.03.2016 20:01
good
Můžeš si koupit i tyč mezi dveře a začít dělat pritahy GL poslední
good 21.03.2016 20:02
good

bielkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny a vápnik (minerály) . Aspoň to som sa dočítal na google + to čo tieto veci obsahujú. no v akom pomere ich jesť, koľko, ako často, ktoré jesť kedy a pod. to už neviem. Ono čítal som aj veci ako jesť 5x denne, čo jesť ráno, počas dňa a pred spaním ( čo je u mňa keďže mám 3 zmeny trochu problémové :D ).

Takových stránek a návodů je moc, ale namátkou
http://kulturistika.ronnie.cz/c-9267-vyziva-v-jeji -jednoduchosti-bilkoviny.html

máš tam i odkaz o sacharidech a články o cvičení. Ber to s rozumem a začínej cvičit pozvolna, nejdřív nějaké kruhové tréninky, ať si tělo zvykne. Naproti tomu jíst začni hned naplno, ať máš dost energie. Ty informace si budeš postupně hledat sám, až se trochu zorientuješ v názvosloví.
zacatecnici

Jako ektomorf budeš vždycky štíhlý, ale můžeš získat svaly, mít souměrnou postavu a hlavně budeš mít díky cvičení mnohem větší sílu, což je významná výhoda. Rozhodně se neboj, že bys hned vypadal jako kulturista. K tomu vede tak dlouhá a bolestivá cesta, že mnohem dřív získáš ten zdravý vzhled, i když budeš používat metody kulturistů. Cvičit, jíst, odpočívat. Práce na tři směny není ideální režim na získání svalové hmoty, ale když budeš dost spát a správně jíst, máš šanci.

ono na internete je tých informácii strašne veľa, no často si navzájom odporujú kde potom človek nevie čo je správne. Ono to že jem čokoľvek a nepriberiem ešte neznamená že som ektomorf môže to biť zas len zlá strava ( to som za taktiež točítal na google ) :D

preto som vlastne aj hladal niekoho kto sa v tom vyzná alebo už má overené stránky zdroje kde by sa o tom dalo niečo nájsť.

Jak poznat jestli si ektomorf ?

Jsi chudý, šlachovitý, kostnatý, tenké nohy, ploché břicho PROČ? protože nepřibereš, kdyby si snědl krávu tak vypadáš furt stejně, já když se na tu krávu podívám tak už mám 5kg nahoře. Kdysi jsem snědl tak 1/3 toho co teď a měl jsem břicho, velká stehna a tučné kozy.

Jo jo, genetika je někdy svinstvo :-D.

Ty jako ektomorf toho musíš sníst opravdu hodně, a tuk se ti stejně nepodaří nabrat (možná kdyby sis udělal nějaký dobrý jídelníček a ktomu snědl 1kg rýže, těstovin nebo 2kg brambor, tak by se tam něco možná stalo), spíše svaly, takže do fitka, vykašli se na nějaké kardio tréninky (takové ty s hodně opakování). Tuším jsem viděl o tomhle video od Martina Mestra.

Jinak na Ronnie mají opravdu kvalitní članky, čti a čti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru