Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nic take ako spalovac tukov neexistuje. Spalovanie energie je v organizme dane...najprv idu cukry po…
fleg 13.04.2021 07:42
fleg
Já se dostal do stavu kdy moje telo palilo tuk, zadny svaly nemizeli spis zily sli ven, z tech ketol…
Sempron 13.04.2021 12:34
Sempron
Ale trt si sa dostal. Maximalne si prisiel o vodu v tele, takze sa javis opticky chudsi a svaly su v… nový
fleg 17.04.2021 11:34
fleg
To je jasný že sem přišel o vodu, sacharidy jí zadržujou, ale měl jsem pořád stejnou váhu :!: a byl… nový
Sempron 17.04.2021 21:46
Sempron
Poprosim ta nepoucuj ma tu ako funguje ludske telo. Ja som cvicil, ked ty si este nebol na svete a d… nový
fleg 18.04.2021 21:40
fleg
Ahoj, pokud vím, tak spalovače tuku by měly fungovat jako katalizátor spalovávní při aktivitě. Tedy…
PrasatkoPee 14.04.2021 21:19
PrasatkoPee
Posilovaním nezhubne? To si vzal kde? Posilováním právě že rostou svaly = víc energie v klidu, navíc…
Sempron 14.04.2021 22:28
Sempron
Hele, tohle nestojí za hádku. Ale sám uznáš, že cíleným aerobním cvičením bude progres mnohem větší,… nový
PrasatkoPee 16.04.2021 08:04
PrasatkoPee
Je to placebo. Ich prinos (ak nejaky je) je zanedbatelny. nový
fleg 18.04.2021 21:45
fleg
Kolegine pouzivala (L) carnitine a zhubla docela rychle, "ale je u toho potreba pohyb a vyvazena str… nový
HPET 18.04.2021 11:10
HPET
L-carnitine prisiel na trh, ked som ja koncil s cvicenim a to je 20-25 rokov dozadu. Nie je to pripr… nový
fleg 18.04.2021 21:43
fleg
Jen vim ze to pouzivala kolegyne a zhubla, a ze si to chvalila nic vic. Nic vic jak konstatace. S po… nový
HPET 18.04.2021 23:04
HPET
Než karnitin je už i lepší rada více se stresujte, kortizol podporuje rozpadávání nutričních hodnot… nový
Sempron 19.04.2021 14:31
Sempron
Taková babská rada určitě zabere: méně žrat, více se hýbat, nelochat pivisko. :-) Jasně, zázračná pi… nový
L-Core 19.04.2021 20:50
L-Core
Dnes to bylo na netu že pivo za to nemůže. Bohužel jsem shlédl jen nadpis a musel jsem makat. nový
Cat 20.04.2021 20:18
Cat
Pivo zvyšuje chuť k jídlu. Stejně jako sacharidy, nesmyslný trend jezení rovnoměrných porcí. Viz to… nový
Sempron 22.04.2021 13:57
Sempron
Nežer a nechlastej, víc se hýbej (rychlá chůze je učiněný zázrak). Pilulky nefungujou. nový
mif 20.04.2021 12:33
mif
Spalovače tuků jsou jen jistá forma "nakopnutí" k rychlejšímu hubnutí, ale neni to zase tak, že koup… poslední
Bianka247 29.04.2021 10:43
Bianka247

Nic take ako spalovac tukov neexistuje.
Spalovanie energie je v organizme dane...najprv idu cukry podla zlozitosti, ked sa vycerpaju na energiu sa pouzivaju bielkoviy (stracas svalovinu) a az na zaver sa spaluju tuky.
Ziadna tabletka ti tento princip neobide.

Já se dostal do stavu kdy moje telo palilo tuk, zadny svaly nemizeli spis zily sli ven, z tech ketolatek sem fakt hlad nemel.
Ale kdyz nekdo jí jak hovado tak je mozny ze rozstepit bilkovinu je pro telo mensi drina, kdyz vi ze za hodinu dostane znova bilkovinu protoze nemame natrenovane jet jenom na zdravý, rovnoměrno energizující tuk.

To je jasný že sem přišel o vodu, sacharidy jí zadržujou, ale měl jsem pořád stejnou váhu :!: a byl sem víc vyrýsovaný. Já když chci vědět svůj tukový stav tak vezmu bodyfat kalkulačku a metr.
Tělo nespotřebovává první bílkovinu to je blbost, minimálně jak si to napsal. V dnešní době možná tak z netrénovaných jedinců, který žerou 10x denně. Ale i u každého člověka když tělo má málo/žádne jídlo/cukr začne se měnit metabolismus energie a tělo se učí efektivněji rozkládat tuk, zvětšujou se játra, šetřej se bílkoviny, semtam se spálí bílkovina když děláš dýl těžší silovou činnost, kdy tělo nestihne rozložit tuk na ketony, a v tu chvíli není dostupná rychlá energie, ale není to nic hroznýho, tu schopnost máme v sobě už od pravěku a díky moderní době je hodně uspaná, takže to trvá delší dobu, než si tělo zvykne plnohodnotně využívat tuk jako skoro 100% palivo. Je to popsané i v tajtom dokumentu, ale tobě to člověk nevysvětlí když si asi nikdy nebyl na delším půstu nebo přísné ketodietě. https://youtu.be/R71czWdL2gU 34:00

Samozřejmě když nebudeš žrát 20 dní ani to maso nebo budeš dlouhodobě pod vlivem tvrdých omamných látek a budeš dělat někde na stavbě osmičky, tak je dost pravěpodobné že budeš pálit svaly ve velkém podle toho kolik tuku na sobě ještě máš, na mě nemáš.

Poprosim ta nepoucuj ma tu ako funguje ludske telo.
Ja som cvicil, ked ty si este nebol na svete a dokonca som pracoval v posilnovni isty cas za mlada. Mal som asi 10-15 ludi, ktorym som zostavoval cvicebne plany a cvicil s nimi. Ucil som sa sam na sebe a spolahlivo viem ako telo reaguje na stravu, cvicenie, ci dietu.
Teraz k tym blbostiam, co si napisal. Ty sa sice nepoucis, ale niekto iny mozno ano.

To je jasný že sem přišel o vodu, sacharidy jí zadržujou

Cukry samozrejme ziadnu vodu nezadrzuju.

Já když chci vědět svůj tukový stav tak vezmu bodyfat kalkulačku a metr.

Kravina ako mraky, tuk sa zmerat neda, maximalne podkozny a to merakom. Zvysok sa len odhaduje. Tvoj vypocet je samozrejme silne orientacny a vobec nereflektuje tvoj pomer tuku vs svalova hmota, takze sa moze kurevsky mylit.

Treaz k tej modle poslednych rokov...keto diete. Napisal som klasicku slataninu, kde si spojil pravdu, loz a polopravdu a nebude tom zbytocne rozoberat, co je co.
V skratke ...najlepsia cesta ako si pokurvit organizmus a pecen je ketio dieta. Nizkosacharidova dieta nie je nic ine ako hladovanie, ze po par dnoch/tyzdnoch odrbes organizmus neznamena ziadne vitazstvo. Rovnake ciel viem dosiahnut hladovkou...prvych par dni budes malatny, potom si telo zvykne a budes plny energie.
Najdi si tu clanok o ryzovej kure, zazivam to podobne, pretoze prve dni prechodu na ryzu (co je naopak skor sacharidova "dieta") su totzno s pocitmi pri keto diete alebo hladovke. Za vsetkym je nedostatok cukru pre mozog a mozog je jeden z najvacsich zrutov energie u nas.
Mimochodom na rozdiel od modnej keto diety mne ryzovka pomohla kazdy rok zmiernovat priznaky alergii a posledne 3 roky ich mam take minimalne, ze som ju uz uz 3 roky po sebe nedrzal.

Ahoj,
pokud vím, tak spalovače tuku by měly fungovat jako katalizátor spalovávní při aktivitě. Tedy usnadnit spalování tuku u výkonu. Obecně se považuje jejich efekt za sporný. Někdo tvrdí, že mu pomáhají, ale obecně je to spíše placebo. V žádném případě to nefunguje tak, že se nasypeš spalovačem a pak si v klidu u televize hubneš. Je to o stravě a o pohybu. A taky záleží na věku a tělesném typu. Já třeba se hýbu docela dost, ale hubnu jen pokud vyloženě hladovím. A to jsem obézní a tudíž by to mělo padat vlastně samo.
Jestli chceš zhubnout, najdi si odborníka na výživu a zkozultuj s ním postup, nech si sestavit jídelníček. Najdi si pohybovou aktivitu, která tě bude bavit dlouhodobě. Nemusí to být co nejnáročnější, ale nějaký aerobní pohyb - posilováním fakt nezhubneš. To bude mít větší efekt

PrasatkoPee

Posilovaním nezhubne? To si vzal kde? Posilováním právě že rostou svaly = víc energie v klidu, navíc při samotné opravě svalových vláken to pár dní využívá energii, to při běhu nemáš. Sice tě zmátne váha protože se ti zavodnej svaly, ale hubneš. Když bude běhat tak sice nohama spálíš víc, je to velkej sval ale zase ztrácíš svaly nahoře. Je to hnus když vidím hubenýho cyklistu s kýtama, takovej člověk kdyby přestal jezdit okamžitě nabere protože je bez svalů. Nejlépe je to kombinovat, ale žádné maratóny spíš sprint nebo indiánský běh jinak ztrácíš výbušnou sílu, estrogen jde nahoru, svaly mizej 🤩 (pro predstavu jsem pridal fotku bezne postavy maratónce)

Hele, tohle nestojí za hádku. Ale sám uznáš, že cíleným aerobním cvičením bude progres mnohem větší, než u posilování. Ano, můžeme se bavit o tom, že posilováním se zvětší svaly a tudíž potřebují více na výživu a druhotně to vede k vyší bazální potřebě energie a tudíž při zachování stravy k spalování tuků, ale jde o to, co je primárně cílem. Jestli snižení hmotnosti a tukových zásob, tak bude dle mne mít věší efekt pravidelaná (několikrát týdně) rychlá chůze po dobu minimálně hodinu, než zvedání železa po stejnou dobu.
Ale jak jsem psal, nemá smysl se o tom hádat, zvláště pokud jsme OT a původní otázka zněla na spalovače tuku, což tazatele asi nepotěší. Nicméně, pokud je obézní, tak by snad mohl navštívit odborného lékaře a ten by mu mohl nějakou účinnou medikaci předepsat. Co jsem slyšel, stojí cca 3000,- měsíčně a je určena na léčbu obezity. Ale osobní zkušenost nemám, i když jsem to zvažoval.

PrasatkoPee

L-carnitine prisiel na trh, ked som ja koncil s cvicenim a to je 20-25 rokov dozadu.
Nie je to pripravok na chudnutie, uz vtedy sa bral ako doplnok pre lepsi rozklad bielkovin na aminokyseliny.
Pokial viem dnes sa uz moc v profi kulturistike nepouziva...je to skor placebo, nieco ako vitamin.

Spalovače tuků jsou jen jistá forma "nakopnutí" k rychlejšímu hubnutí, ale neni to zase tak, že koupím si tabetky na hubnutí a nemusím nic dale dělat :) Základ je dobrá strava a dostatek pohybu, já jsem užívala například tyto pilulky kokretne tie Eslim, ale zas jsem do toho i pravidelne cvičila :) Čili je to jen doplněk, ale určitě ne řešení, tak jako ti nenarostou svaly z jen z pita proteinu, ale chce to i cvičení

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru