Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protein s vodou po cviceni

Ahoj, mozem si dat po cviceni kardia, ked chudnem po cviceni vo fitku protein? Pocul som, ze sa odporuca, ale neviem ci tam nie je cukor a ci to mozem pit pri chudnuti. Dakujem pekne.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
- Protein si dat muzes, ale i normalni strava by postacila (jako zeleninovy salat s lzickou olivovéh…
XoXoChanel 15.04.2018 13:39
XoXoChanel
¨XoXoChanel : Ty seš fakt odborník na všechno jak koukám :D Ty mu po cvičení doporučíš stravu bohato…
Schizo 16.04.2018 10:37
Schizo
zickou olivového a neslazeny ovocny djus - Kolik ze sklenicky djusu bez cukru a lzicky olivového ol… nový
XoXoChanel 17.04.2018 11:22
XoXoChanel
XoXoChanel :Džus bez cukru je co ?? Průměrnej 100% džus pomerančovej má na skleničku 250 ml 23g sach… nový
Schizo 17.04.2018 21:51
Schizo
A svaly, pro tvou informaci jen ze cvičení teda nerostou, to my věř. K tomu aby rostly, potřebuješ c… nový
moXoChanel 17.04.2018 22:28
moXoChanel
XoXoChanel : Celá věta zněla takto : K tomu aby rostly, potřebuješ cvičit, kvalitně ( dostatečně ) j… poslední
Schizo 18.04.2018 13:01
Schizo
OT No mě na té výživě fascinuje, jak skoro každý, kdo trochu sportuje, je vlivem všelijakých reklam…
Zerozero 16.04.2018 01:54
Zerozero
Takmer so vsetkym suhlasim (prezentoval som to tu uz niekolkokrat) az na drobne zmeny v tom spalovan…
fleg 16.04.2018 10:14
fleg
Jsem rád že s mojí teorií v zásadě souhlasíš. Ale myslím, že se ve spalování živin nijak nelišíme. N… nový
Zerozero 16.04.2018 14:07
Zerozero
Tuk z potravy neries, bavime sa o tom, co ma telo v zasobe a tam sa podla mna pleties. Ono to dobre… nový
fleg 16.04.2018 15:15
fleg
No přít se nebudu, možná máš pravdu. Ale v tom případě je to proti přírodním mechanismům, které se v… nový
Zerozero 16.04.2018 16:00
Zerozero
Ano logiku tvoja uvaha ma, ale ono to nie je tak, ze najprv idu svaly a tuku sa telo ani nedotkne. A… nový
fleg 17.04.2018 10:08
fleg
To ano. Samozřejmě, pokud si řeknu, že zchudnu a budu to dělat tak, že budu mít málo pohybu, ležet p… nový
Zerozero 17.04.2018 12:13
Zerozero
Ještě se vrátím k té výživě. Opět jsem si potvrdil sice ne novou, ale mnou často ověřovanou teorii,… nový
Zerozero 16.04.2018 23:24
Zerozero
Skvělý elaborát. Za mě máš bod. :-) nový
mif 16.04.2018 23:32
mif
Jo, jako antidepresivum to působí skvěle. Nelze, než souhlasit. nový
Prasak 17.04.2018 15:49
Prasak

- Protein si dat muzes, ale i normalni strava by postacila (jako zeleninovy salat s lzickou olivového a neslazeny ovocny djus, nebo nejaky ISO drink, ale ten bych doporucil spis behem cviceni)
* Hlavne se vyhni produktum typu Mass Gagner, které maji vetsi obsah glukozy (cukry) jak proteinu, coz napomaha spis na pribrani jak hubnuti..
TiP ~Zkus treba protein typu ( i s l-karnitin) : https://www.grizly.cz/myprotein-impact-diet-whey-1450-g

¨XoXoChanel : Ty seš fakt odborník na všechno jak koukám :D
Ty mu po cvičení doporučíš stravu bohatou jen na cukry ( džus..) krom pár gramů vlákniny z té zeleniny a nějakého tuku z toho oleje, tam nic jiného není ?

Gaineru po cvičení bych se vůbec nebál ( jasně né obrovský množství a né prasárnu typu Mass 4000 :D ) pokud se přemýšlí nad složením a výrobcem . My Protein určitě ne a né s přidáním jako pseudo něčeho, co má vzbuzovat hubnutí, jako ten tvůj L-Carnitin a výtažek zeleného čaje, pobavilo :-D

Sám si beru jednu odměrku gaineru + jednu proteinu, ale po posilovně, né po airobce. Za mě super kombinace, bílkovina + sacharid .

zickou olivového a neslazeny ovocny djus

- Kolik ze sklenicky djusu bez cukru a lzicky olivového oleje (nejlepsi prijem Lipides) pribere ?
* Telo potrebuje po cviceni rychlé cukry a podobne k doplneni energie.

Sám si beru jednu odměrku gaineru + jednu proteinu

- ? Od toho cekas co ? Vic proteinu vetsi ucinek, vetsi svaly ? (deni davka proteinu by mela byt nejak '+-' 2g na 1Kg vahy, jestli vazis 60Kg tak by jsi nemel presahnou 120g proteinu za den, kolik ma ten Gainer proteinu, 60g proteinu / 40g sacharidu - na 1 porci ? proc ho tam sypes navíc ?).
Bez se radeji normalne najest a nemel, podle mne Gainer je hlavne pro hubené (pro ty co maji problém pribrat, urcité ne nekomu kdo hubne) 'asi cekas vetsi svaly'. (jestli chces svalovou hmotu, tak prejdi na protein z masa, nebo nejlépe normalni jidlo, neni nad klasiku, kure, vlocky, vajicka, ryby, komplementy jsou jen komplementy), né ze si nasypes protein a ses borec a narostou ti svaly, svaly rostou z cviceni ne z proteinu ..

XoXoChanel :Džus bez cukru je co ?? Průměrnej 100% džus pomerančovej má na skleničku 250 ml 23g sacharidů a z toho 22g CUKRU .
Můj Gainer má na jednu dávku ( 40g ) 23g sacharidů a k tomu 13 g Bílkoviny + můj protein 85% má na jednu dávku ( 30g ) 25.7g Bílkovin , 1,8g Sachrů a 0,88g Tuku.
Takže pokud dobře počítám, to je potréninková dávka 38,7g Bílkovin + 23g sachru + 0,88g tuku . Dřív jsem dával 1,5 odměrky proteinu + banán, ale to je fruktóza, což je prvotně doplnění sachrů v játrech, takže tenhle rychlej cukr v kombinaci s tímhle CFM proteinem, je ideální kombinace .

Znovu teda jen napíšu, že tvoje doporučení dát si cukr s vlákninou a k tomu trochu tuku je naprostej nesmysl a tečkčekám od toho, že svaly budou růst a sílit, budou mít kvalitní bílkovinu a k tomu i rychlý cukry, víc krom spánku není třeba.

Víc proteinu...to jsi napsal ty a je to další pěknej blábol ! Jak víš že vážím 60kg ?? Podle sebe soudim tebe viď, nehraj si na vědmu prosím... A napsat o Gaineru, že má poměr bílkovin /sacharidů 60/40, to je úlet jako prase, je vidět že seš odborník :D GAINER, pokud je to teda gainer, byl, je a bude VŽDYCINKY víc sachr, než protein, tak aby s to alespoň pro příště věděl :D

Pokud se u toho přemýšlí, není odměrka Gaineru absolutně problém, beru to tak léta a pohoda, ba naopak, dokud jsem do sebe pral ovoce, výsledky nebyly ani zdaleka tak dobré jako teď. Jó a hubnu, světe div se, ale jo, je to jen matika a ty ani gainer na tom n ic nezmění.

A nejvíc největší slovo KOMPLEMENTY tos zabil :-D Asi jsi měl na mysli suplementy, ale v poho já to pochopil, v jídle mám 100% jasno, naprosto perfektně a na grym si to dokážu nejen spočítat, ale hlavně dodržet a sníst, takže přednášky o jídle so nech na koledu :D

A svaly, pro tvou informaci jen ze cvičení teda nerostou, to my věř. K tomu aby rostly, potřebuješ cvičit, kvalitně ( dostatečně ) jíst a také odpočívat...ale to je na tebe už moc viď..

A svaly, pro tvou informaci jen ze cvičení teda nerostou, to my věř. K tomu aby rostly, potřebuješ cvičit

- To schizo k tobe pasuje .. Jestli ses roztrepal jen kvuli komentari jsi opravdu jen nejaké schizo. Takze ne cvicenim, ale cvicenim, dobre.

Víc proteinu...to jsi napsal ty a je to další pěknej blábol !

- Blabol to je, ale pises ho ty "sypu gainer + protein" . Osobne jsem uvedl protein jen jako moznost a jen v prvnim prispevku.

.ale to je na tebe už moc viď..

- Ano, tech tvojich KINDER blabolu a pubertackych narazek uz je na me opravdu moc.
PS : Na znalce si nehraju a nejsem, zdaleka né (zatim zde poucujes jen ty), ale vim toho dostatecne na to, abych vedel, ze Gainer neni urcite pronekoho kde hubne, jinak si pis co chces budu to delat jako ostatni, nereagovat natebe ..

XoXoChanel : Celá věta zněla takto : K tomu aby rostly, potřebuješ cvičit, kvalitně ( dostatečně ) jíst a také odpočívat. Takže nevytrhuj slovo, které se ti hodí z kontextu věty ! Ty jsi psal pouze o cvičení.

Co se mého nicku týče, je ti po něm naprostý hovno, je to jen nick a tečka. Jakkoliv ti přijde nevhodnej, usměvavej, nebo jinak nenormální používám ho desítky let a nikdo se nad ním nepozastavoval, až ty.

A zase se obhajuješ nesmyslama, kdy a kde jsem napsal VÍC Proteinu ??? TYS OSOBNĚ NAPSAL : co od toho čekáš ? Víc proteinu, větší svaly...tvoje slova, tak se neser do mejch komentů a přečti si po sobě co píšeš .

Na kinder blábol asi nemá cenu reagovat, to je k pousmání, ale ty to bereš jako něco urážlivého, mě je to u prdele . A byť si myslíš těď že na znalce si nehraješ, tady sis na něj chvilku hrál, ale jen chvilku a ano rád se podělím o věci kterým rozumím, jestli je to poučování...jó vlstně jó, chtěl jsem tě malinko poučit, máš nehorázné mezery, ale to je nadlouho.
A klidně nereaguj, kdyby to tak bylo od začátku, byla by tahle konverzace zbytečná.

Ať si píšou že živím trolla a jiný kraviny, nehorázně mě serou lidi, kteří jen papouškujou nějaký obecný závěry odněkud a vědí o tom kulový .

OT No mě na té výživě fascinuje, jak skoro každý, kdo trochu sportuje, je vlivem všelijakých reklam přesvědčený, že do sebe musí cpát všelijaké potravinové doplňky, zejména bílkoviny v těchto směsích.
Drahé je to jako prase a ve skutečnosti je to sušená syrovátka. Syrovátka je dnes velký problém. V mlékárenském průmyslu toho vznikají kvanta. Dříve se to míchalo do krmení prasatům, nebo prostě vylévalo do odpadu. Dnes se prasata krmí jinak a do odpadu to nesmí přijít, protože je to bráno jako biologický odpad. Musí se to likvidovat v kafilérii, což je drahé. Nikdo nevěděl co s tím, tak se vymyslelo, že bude nejlepší to sníst. Vymyslela se technologie na sušení a míchá se to skoro do všeho (dorty, zákusky, náplně sušenek, různé nápoje, i chleba a další). Syrovátka obsahuje 95 až 97% vody. To se sušit "fakt" vyplatí. Ale stačilo tvrdit, jak je syrovátka zdravá, že obsahuje minerály vitamíny a pod. Ale už se nezdůrazňuje, že je to jen zbytek z mléka. Takže mléko obsahuje mnohem víc.
Dobrým marketingovým tahem je, z toho dělat bílkovinné přípravky pro sportovce. Tak se to dá zpeněžit mnohem lépe, než sušená syrovátka, jako taková. Ta v obchodě stojí asi 70kč za kilo. Takže smíchat sušenou syrovátku s obyčejnými ovesnými vločkami a uvařit si zelený čaj je v podstatě ten přípravek z odkazu, ale mnohem levnější. A případně ten karnitin, nebo co se asi taky dá koupit samostatně,pokud vůbec je potřeba.
Než do sebe cpát tyhle přípravky, je lepší si koupit třeba kvalitní šunku a navíc si pochutnám. Třeba 10deka dobré šunky obsahuje okolo 20 gr. čisté svalové bílkoviny. Nebo tvaroh, sýry, jogurty, všechno je velmi bohaté na bílkoviny.
A strach z cukru? Také přehnaná teorie. Je nutno si uvědomit, že mozek a svaly nepracují vůbec na nic jiného, než na glukózu.
Pokud má tělo vydat výkon, zejména při sportu, potřebuje cukr na energii. A co udělá, když má cukru málo?? Nezbude mu nic jiného, než na glukózu přeměnit v játrech to co má. Spálí na energii právě ten přebytek bílkovin. Vlastní rezervy jako uložený tuk spaluje až když nemá dostatek potravy. Pokud už nemá ani ten tuk, spaluje bílkoviny ze svalů.
"Překrmovat" tělo bílkovinami nad určitou mez, může dokonce mít velké zdravotní následky. Vzniká jejich spalováním přemíra močoviny, kreatininu a kyseliny močové, což může značně poškodit ledviny, protože to nestačí zpracovat. Dále může dojít k závažnému překyselení organismu, který se s tím nestačí vyrovnat. Takže všeho s mírou. Zvýšený příjem bílkovin v přirozené stravě, se současným příjmen uhlohydrátů (cukr, škrob), v případě sportu je namístě. Ale jednostranně nevyvážená strava z potravinových umělých doplňků,může víc uškodit, než prospět. Osobně bych dopručoval dát si například sladký ovocný jogurt, ne po sport. výkonu, ale před.
A svaly si na tom cukru budou šmakovat. A neměl bych strach že ztloustnu. Svaly ten cukr spotřebují úplně jako první. A bílkoviny nechají na stavbu svalů a nebudou je spotřebovávat na energii. Co se týče minerální vody, je její pití, zejména při větším pocení na místě. Ale zase nepřehánět. Přílišné pití minerálek může způsobit přebytek minerálů v těle a vznikají z toho močové, nebo ledvinové kameny. Jedna láhev denně úplně stačí. Také v případě těch syrovátkových přípravků, ty obsahují minerálů až až.
:puff::beer:

Tak a teď se ozve řada nutričních specialistů a setřou mě jak malýho kluka - :-) Protože odborník nejsem, jen jsem "hodně sečtělý" 8-)
A taky to beru tak, že nutriční specialisté jednou tvrdí, že není zdravý cukr, pak zase živočišný tuk, pak zase rostlinný tuk, jednou máslo, jednou Rama, pak výzkum amerických vědců prokáže (nedávno), že je nejzdravější vepřové sádlo, protože má nasycených a nenasycených mastných kyselin akorát, ve správným poměru, jednou to a jindy tohle. A přitom stačí trochu vědět jak tělo funguje. A že je nejlepší sníst to na co má člověk chuť. Tím si tělo říká co potřebuje. Jen je potřeba ho trochu hlídat aby nechtělo moc. Protože je to tělo lidské a někdy člověk a jeho tělo neví, kdy má dost. A tělo, geneticky upravené z minulosti nevěří, že bude dost vždycky a má snahu dělat zásoby, co kdyby bylo hůř. A dělat přebytečné zásoby, i v jiném směru je zvlášť lidem vlastní.
Takže všeho s mírou. Třeba s Mírou na pivo. :beer: :-)

Takmer so vsetkym suhlasim (prezentoval som to tu uz niekolkokrat) az na drobne zmeny v tom spalovani.
Telo spaluje v poradi cukry, bielkoviny, tuky. Cukry spaluje v poradi od jednoduchych k tym zlozitym. Ty si dal ti poradie trosku inak, takze tolko k moje oponenture.
Idealne pri chudnuti je kombinacia aerobnych so silovymi cvicenia. Dovod je jednoduchy. Pri kvalitnom aero cviceni dojde k viditelnemu ubytku svalovaj hmoty. Sval ma vacsiu hustotu ako tuk, cize 1kg svaloviny zabera menej miesta ako 1kg tuku. Preto je 80kg svalovy borec opticky "mensi" ako 80kg borec oblepeny tukom. Ak niekto doplni aero silovym cvicenim a doplna svalovu hmotu spotrebovanu pri aere chudne vlastne 2x rychlejsie. Nie na vahe, tam mu to pojde pomalsie, ale opticky bude vyzerat lepsie ako cisty aero sportovec.
Na druhej strane chcem podotknut, ze cista svalovina je pri sporte trosku skodliva, napriklad pri takom boxe. Zoberte si 10 zapasov, kde proti sebe stoja rovnako vaziaci borci, kde jeden je cisto kulturisticky stavany a druhy ma na sebe viac tuku. 7/10 zapasov vyhra ten tukovejsi borec, pravdepodobne z dovodu, ze tieto profi zapasy sa idu na 12 kol a tomu kulturistovi dojde skor energia, kdezto ten "tucko" si to cerpa zo zasob. Dalsim dovodom je sila, ak sa pozriete na najsilnejsich muzov planety nie su to ziadny kulturisti, ale skor naopak tloustici, takze hruba sila nekoresponduje moc s objemom svalovej hmoty a nizkym pomerom podkozneho tuku. V neposlednom rade byva tloustik aj kusok vacsi, pri rovnakej hmotnosti je objem tuku vacsi, takze super musi byt bud vyssi alebo vacsi do sirky.

Jsem rád že s mojí teorií v zásadě souhlasíš. Ale myslím, že se ve spalování živin nijak nelišíme. Napsal jsem:
""Pokud má tělo vydat výkon, zejména při sportu, potřebuje cukr na energii. A co udělá, když má cukru málo?? Nezbude mu nic jiného, než na glukózu přeměnit v játrech to co má. Spálí na energii právě ten přebytek bílkovin. Vlastní rezervy jako uložený tuk spaluje až když nemá dostatek potravy. Pokud už nemá ani ten tuk, spaluje bílkoviny ze svalů.""
Tak se moc nelišíme. Akorát jsem napsal tuk ze zásob, vynechal jsem případný tuk z potravy. V případě nedostatku potravy organismus spaluje nejdříve tělesné tuky, byly k tomu vytvořeny. Až nakonec začne spalovat bílkoviny ze svalů. Je to fyziologické, tuk nepotřebuje, je to jen zásoba. Svaly potřebuje k záchraně a sehnání potravy. V kritickém stavu, začne stravovat svaly a ještě chrání životně důležité orgány. Pak už i ty a dojde k rozvrácení funkce organismu. Potom už v době kdy věci určovala příroda, se takový jedinec stává potravou, pro další živočišné druhy. Nastoupí červi, brouci a podobná havěť. Jedince ekologicky zrecyklují na svoji potravu. Pak slepice sezobe brouky... a slepici sežere dravec. Pak přijde člověk, lovec a dravce si upeče.... Potravní řetězec.. :-)
Ale teď už to tak úplně nefunguje, přirozený potravní řetězec byl porušen vynálezem krematoria. :-D:-D8-)

Tuk z potravy neries, bavime sa o tom, co ma telo v zasobe a tam sa podla mna pleties.
Ono to dobre vidiet pri hladovke napriklad, ked dojde k vyraznemuubudnutiu svalovej hmoty. Keby to fungovalo ako ty hovoris stacilo by nam drzat hladovku, zhodime tuk, svaly zostanu a sme stale krasni.
Nasa smola je ta, ze tych svalov sa nam cukor stiepi skor ako z tych tukov.

No přít se nebudu, možná máš pravdu. Ale v tom případě je to proti přírodním mechanismům, které se vyvíjely miliony let.
Příroda vymyslela právě tuk, jako zásobárnu energie. A právě jako materiál, který lze uložit a v případě potřeby bez poškození vlastního organismu spotřebovat. Ale v případě, že by se dříve spotřebovávala svalová hmota, než tukové zásoby, došlo by k silnému oslabování organismu a tím k znemožnění nápravy situace vlastní silou. Pak by tukové zásoby neměly žádný smysl.
Když to vezmu do krajnosti, tak tlustý jedinec, vystavený hladovce, by umíral jako kostra obalená tukem bez svalů. Nějak se mi to nezdá.
Samozřejmě tohle je krajní příklad, jasně že ubývají svaly a tuk. Ale myslím si, že tuk jako první, nebo ve větší míře, je na to určený.
Pokud pro organismus je snažší rozkládat bílkoviny než tuk, ale platí spíš pro složky potravy. V případě stravování vlastního organismu, je to řízeno jinými mechanismy.
Svalová hmota nejsou jen bicepsy a tricepsy. Je to také srdce a dýchací svaly, Tak je mi divné, že tak dokonalý organismus, mající tukové zásoby, by přednostně spaloval životně důležité orgány a svalovou hmotu důležitou k přežití.
Ale třeba se mýlím, taky nejsem děd vševěd. :puff:

Ano logiku tvoja uvaha ma, ale ono to nie je tak, ze najprv idu svaly a tuku sa telo ani nedotkne. Ak by som to mal spravit kompromis poviem, ze ubudaju rovnako.
ZOber si, ze keby to zase bolo po tvojom naozaj nam staci pri chudnuti nejest, ale dobre vies, ze pri chudnuti je odporucany aj pohyb/trening, alebo, ze ku kardiu rozumny trener odporuci aj silovy trening a to je prave preto, ze si tym clovek kompnezuje ubytok svalov pri vacsom vydaji energie ako je prijem.

To ano. Samozřejmě, pokud si řeknu, že zchudnu a budu to dělat tak, že budu mít málo pohybu, ležet při tom na gauči, a jen málo jíst, dojde k tomu, že začnou nejen ubývat tukové zásoby, ale také svalová hmota. Ale to je dáno tím, že organismus řídí i množství svalů podle potřeby. Je známá věc, že málo zatěžovaný orgán zakrňuje. Pokud budu mít velké svaly a přestanu je dostatečně zatěžovat, organismus zejména při menším přísunu potravy, jich část spotřebuje na energii, jako nepotřebné. Je to známé například, když je noha v sádře. I když je dostatek potravy a jinak je tělo normálně zatěžované, dojde u nohy k viditelnému úbytku svalů.
Ale takovou situaci jsem neměl na mysli. Uvažoval jsem tak, že tělo je zatěžované stejně jako obvykle, i v případě potřeby zhubnutí, je zachován dostatečný pohyb a případně tréning, a jen je omezena potrava. V tom případě nedojde k úbytku svalů a organismus spotřebuje jen tukové zásoby. Jen v případě, že by byl omezen přísun potravy i po spotřebování všech tukových zásob, a přesto byl zachován výdej energie, dojde ke spalování svalové hmoty a ke kritickému vyčerpání organismu (viz anorexie).
Jinak ale myslím, že si vzájemně rozumíme. Zejména v tom, že i při intenzivním tréningu, nemá smysl, cpát do sebe všelijaké podpůrné výživové prostředky, což spíše vede k nevyvážené výživě a rozkolísání přirozených regulačních mechanismů. Zejména s doporučovanými bílkovinnými preparáty je nutno zacházet opatrně, jak jsem psal výše.
A proto platí to co jsem napsal dole. ;-)

Ještě se vrátím k té výživě.
Opět jsem si potvrdil sice ne novou, ale mnou často ověřovanou teorii, že nejlepší stravou nejen pro sportovce, ale zejména
pro mě, ležícího na gauči, je řízek s bramborovým salátem. Je to universální potravina. Jsou zde téměř v ideálním poměru
zastoupeny proteiny, uhrohydráty, lipidy s obsahem jak nenasycených tak nasycených mastných kyselin, najdou se i stopové
prvky a něco vitamínů, jak rozpustných ve vodě, tak i v tucích. Zejména pokud se řízek pivem zapije, dodaná strava obsahuje
i přiměřený příděl tekutin. Snědení této ideální potraviny, zapití pivem a ulehnutí na gauč, nahradí i dnes často používaná
antidepresiva, uvolní endorfiny a tím navodí pocit štěstí.

No není nad to, si to žrádlo vědecky zdůvodnit néé?? :-D:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru